xromata.com


14α γενεθλια

 

14α Γενέθλια

 

 

 

 

Αρχές Φεβρουαρίου του 2009 αναρτήθηκε το πρώτο άρθρο του ιστότοπου www.xromata.com.

Φέτος, αρχές Φεβρουαρίου του 2023, συμπληρώνονται 14 χρόνια συνεχών αναρτήσεων και έρευνας, οπότε ο ιστότοπος αυτός γιορτάζει τα 14α Γενέθλιά του.

«Το παιδί μου/μας μεγαλώνει!»

Βέβαια δεν ξέρω εάν και πόσα ακόμα γενέθλια θα αντέξει να εορτάσει, πάντως πέρα από αυτό, απ’ ότι βλέπω έχει ακόμα πολλά πράγματα να ερευνήσει και προσφέρει στον κόσμο των χρωμάτων.

Ένα από τα πρώτα άρθρα που αναρτήθηκαν τότε, πριν 14 χρόνια, ήταν το «Μια μέρα από την ζωή της Κας Ίριδας».

https://xromata.com/?p=81

 

 

Στόχος του άρθρου ήταν να μυήσει τους αμύητους τότε φίλους του site και να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον για τον μαγικό, μυστηριώδη κόσμο των χρωμάτων που απλώνεται ανά πάσα στιγμή τριγύρω μας, στο ξύπνιο μας ή στον ύπνο μας, στο φως ή στο σκοτάδι

Σκοτάδι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, παρά ένα αέναο φως που δεν γίνεται αντιληπτό από το περιορισμένων δυνατοτήτων οπτικό μας οργάνου.

(Δες τον μύθο της Άρκης, της δίδυμης αδερφής της Ίριδας, της θεάς των χρωμάτων)

https://xromata.com/?p=10835

Ένα άλλο από τα πρώτα άρθρα ήταν «ο ΠΟΛΥΕΠΙΣΤΗΜΩΝ».

Ένα άρθρο που τότε που πρωτοαναρτήθηκε μας έλεγε πως «θα πρέπει κανείς να είναι πολυεπιστήμων για να δύναται να ισχυρισθεί πως κατέχει τα πάντα γύρω από τα χρώματα», κάτι που επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο όσο πληθαίνουν οι αναρτήσεις γύρω από τα χρώματα και τον κόσμο τους.

https://xromata.com/?p=45

 

 

Προσωπικά άρχισα να ασχολούμαι με επιστήμες που κάποτε δεν με ενδιέφεραν καθόλου ή δεν φανταζόμουν ότι θα ασχοληθώ μαζί τους, όπως π.χ. η ορυκτολογία, η γλωσσολογία, εννοιολογία, χημεία, αριθμοσοφία, κ.α., κ.α.

Μελετώντας τα ενεργειακά επίπεδα και την διαπέραση του φωτός εννόησα αυτό που λέει ο μεγάλος Έλλην φιλόσοφος Πλάτων Δρακούλης (τέλη 19ου  αιώνα – αρχές 20ου)

«Το λεγόμενο κενό είναι μεστό πραγματικοτήτων.

 

 

Κενός χώρος στην φύση δεν υπάρχει».

Αυτές οι πραγματικότητες που γεμίζουν τα ‘κενά’ δεν είναι δυνατόν να θεαθούν και γίνουν αντιληπτές λόγω της ποσοτικής (αριθμιτικής) διαφοράς των ενεργειακών επιπέδων.

(Κάτι παρόμοιο συμβαίνει στο επίπεδό μας, στον αντιληπτό κόσμο, όπου τα κενά μεταξύ της ύλης συμπληρώνονται από τον σχεδόν αόρατο αέρα).

Κάτι άλλο που δεν καταλαβαίνουμε λόγω ελλιπών γνώσεων, είναι το πόσο αλληλένδετα είναι τα πάντα στον κόσμο μας, από τον ήλιο και το φως του έως τα βακτήρια και τους μικροοργανισμούς.

Μελετώντας τα χρώματα και πώς κάθε πράγμα αποκτά τον χρωματισμό του καταλαβαίνεις πόσο δεμένα είναι τα πάντα μεταξύ τους.

Εντρυφώντας στην ζωολογία για να μάθω πώς και γιατί κάθε ζώο έχει τα χρώματα που έχει, έμεινα άναυδος από την χρωματική αλληλουχία τόσο μεταξύ τους όσο και με το περιβάλλον και τον τρόπο διαβίωσης τους.

 

 

Τίποτα δεν είναι τυχαίο! Ούτε το άσπρο των αρκτικών ζώων, ούτε η χρωματική μετάλλαξη των χταποδιών, ή το πορτοκαλί χρώμα της τίγρης, τα ιριδίζοντα φτερά του παγωνιού ή οι ασπρόμαυρες ραβδώσεις της ζέβρας. Όλα εξηγούνται και έχουν τον λόγο τους.

Θα ήθελα να πω και άλλα πολλά, αλλά κλείνω εδώ με λίγη ‘γκρίνια’.

Δεν ξέρω πόσοι με παρακολουθούν και διαβάζουν τα διάφορα ‘χρωματικά άρθρα’ μου, ούτε ποια τους ενδιαφέρουν ή τί απορίες τους δημιουργούνται.

Βέβαια, από τότε που επαναλαμβάνω τις αναρτήσεις στην ομάδα ΧΡΩΜΑΤΟΚΟΣΜΟΣ στο Φ/Β, εισπράττω κάποια like, όμως φίλοι μου (που ούτως ή άλλως σας ευχαριστώ) δεν μπορώ να γνωρίζω ποιοι από εσάς που κάνετε like έχετε διαβάσει την ανάρτηση ή απλώς δηλώνετε την παρουσία σας.

Μια επικοινωνία στα σχόλια, κάποια ερωτήματα, κάποιες σκέψεις σας θα μου είναι πολύτιμα βοηθήματα για τις μελέτες και την έρευνά μου.

Έτσι λειτουργούσε ο ιστότοπος στα πρώτα του χρόνια και από φίλους ‘έφαγα’ λακτίσματα που με ώθησαν στην μελέτη πραγμάτων που μου ήταν άγνωστα τότε, όπως π.χ. οι οψίνες, το Ομηρικό ζήτημα που έθεσε ο Gladstone κ.α.

Εδώ σας αφήνω τώρα και πάω να σβήσω τα 14 κεράκια της γενέθλιας τούρτας.

 

 


is | Topic: Uncategorized | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “14α γενεθλια”