xromata.com


Ο μωβ χρυσος

 

Ο μωβ χρυσός

 

 

 

 

Υπάρχει χρυσός σε μωβ χρώμα;

Ναι, σωστά διαβάσατε!

Ο χρυσός υπάρχει σήμερα επίσης και σε μωβ χρώμα.

Μωβ χρυσός έχει κατασκευασθεί εδώ και αρκετές δεκαετίες, ήταν ωστόσο, τόσο πορώδης όσο και εύθραυστος, μη εύπλαστος για την κατασκευή κοσμημάτων.

 

 

 

Τώρα, από το 2000 και έπειτα βελτιώθηκε η παραγωγή του και είναι πλέον δυνατή η κατασκευή κοσμημάτων από μωβ χρυσό.

 

 

Αν και πρόκειται για κάτι αρκετά πρόσφατο, η ιστορία του ξεκινά από αρκετά παλαιότερα, από την εποχή του Νεύτωνα.

Βέβαια, τότε δεν επρόκειτο για μωβ χρυσάφι αλλά για την δημιουργία ενός μεταλλικού κράματος που είχε μωβ χρώμα και δικτυωτή πορώδη επιφάνεια, Το δίχτυ της Αφροδίτης!

Ο Νεύτων σαν αλχημιστής που ήταν, γνώριζε καλά την αλχημική αντιστοιχία μεταξύ θεών, στοιχείων, χρωμάτων κλπ. και υπέθεσε ότι οι Έλληνες με την μυθολογία τους αποκάλυπταν κρυμμένες αλχημικές γνώσεις.

Τον συνεπήρε ο μύθος του «διχτυού της Αφροδίτης».

 

 

Εννόησε ότι η πράσινη Αφροδίτη – χαλκός, ενωμένη με τον κόκκινο Άρη – σίδηρο, με τα δεσμά του πορτοκαλοκόκκινου Ήφαιστου – φωτιά, θα παράγουν (γεννήσουν) την Αρμονία, ένα βήμα προς την φιλοσοφική λίθο.

Απέδειξε πειραματικά την θεωρία του δημιουργώντας το «δίχτυ», ένα πορφυρό κράμα χαλκού και σιδήρου, που το ονόμασε έτσι γιατί η διάταξη των τακτικών κρυστάλλων στην επιφάνεια του κράματος είναι δικτυωτή.

Περίπου 400 χρόνια μετά τον Νεύτωνα, ένας σύγχρονος επιστήμονας, ο Bill Newman, παρακινούμενος από την θεωρία του, έκανε το ίδιο πείραμα και είχε το ίδιο αποτέλεσμα, την δημιουργία ενός πορφυρού κράματος που στην επιφάνειά του παρουσιάζει ένα διχτυοειδές σχέδιο.

https://xromata.com/?p=9286

Πιθανόν αυτό να ήταν το έναυσμα για την προσπάθεια παραγωγής μεταλλικών κραμάτων μωβ χρώματος και δη μωβ χρυσού.

 

 

Ο μωβ χρυσός, το Purple Gold™, δημιουργήθηκε το 2000.Είναι ένα μοναδικό κράμα χρυσού που αποτελείται από 80% καθαρό χρυσό και 20% από άλλα μεταλλικά συστατικά.

Είναι το πρώτο στον κόσμο, χρωματιστό χρυσάφι, μια σημαντική ανακάλυψη στον κλάδο και αναγνωρίζεται από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού ως πολύτιμο μέταλλο.

 

 

Κατασκευασμένο από στερεό μωβ χρυσό 19 καρατίων και άλλα μέταλλα συμπεριλαμβανομένου του παλλάδιου και δεν περιέχει νικέλιο.

Το Purple Gold™ επινοήθηκε από τον μεταλλουργό καθηγητή Loh μετά από χρόνια ενδελεχούς έρευνας και ανάπτυξης.

Ωστόσο, ο καθηγητής Loh δεν μπόρεσε να παράγει το Purple Gold™ που ήταν αρκετά εύπλαστο για να διαμορφωθεί σε κοσμήματα.

Έτσι, προσέγγισε την Aspial Corporation Limited, για τεχνολογική εξειδίκευση στην κατασκευή κοσμημάτων για να συνεργαστεί σε μια προσπάθεια τελειοποίησης αυτής της λεπτής διαδικασίας.

Μετά από εκτεταμένη έρευνα, η Aspial Corporation έκανε την σημαντική ανακάλυψη στην παραγωγή αυτού του σπάνιου και μοναδικού αμαλγάματος, το οποίο είναι αρκετά μαλακό ώστε να διαμορφώνεται.

 

 

Το πρώτο Purple Gold™ στον κόσμο έκανε το ντεμπούτο του το έτος 2000 και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 2002.

Τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας για το εξαίσιο στερεό Purple Gold™ 19 καρατίων ανήκουν στην Aspial Corporation.

 


is | Topic: μεταλλικά χρώματα, μωβ, ορυκτα και χρωματα | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Ο μωβ χρυσος”