xromata.com


Οταν οι πυλες δεν λειτουργουν σωστα (44α) [χρωματικες συνομιλιες]

 

 

Χρωματικές Συνομιλίες  (44α) 

Όταν οι πύλες δεν λειτουργούν καλά.

 

 

Όταν οι πύλες δεν λειτουργούν καλά έχουμε πρόβλημα. Τότε δεν ανοίγουν. Ή αντιθέτως δεν κλείνουν. Ή παραμένουν μισάνοιχτες. Αποκλείουν ή δυσκολεύουν το πέρασμα. Ή πάλι επιτρέπουν την πρόσβαση σε κάθε ένα να μπει σε χώρο όπου δεν έχει δικαίωμα εισόδου.

Αυτά ως προς τις πόρτες. Όταν όμως πρόκειται για τις πύλες της όρασης, τα μάτια, τι συμβαίνει;

Περιπτώσεις για μάτια που παραμένουν συνέχεια ανοιχτά και δεν κλείνουν έχω συναντήσει μόνο στα παραμύθια. Συνήθως πρόκειται για αναφορές σε κάποιους δράκοντες που φυλάνε πολύτιμους θησαυρούς και τα μάτια τους δεν κλείνουν ποτέ, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις, -όπως αυτή του Πανόπτη Άργου που με εντολή της Ήρας φρουρούσε την μεταμορφωμένη σε αγελάδα Ιώ-, ο τρομερός φύλακας έχει πολλά μάτια, οπότε όταν κάποια κλείνουν, τα υπόλοιπα παραμένουν ανοιχτά

.Η κατάσταση αυτή μου φέρνει στο νου τα πλανητικά συστήματα που έχουν στο κέντρο τους δυο ή και τρεις ήλιους. Φαντάζεστε πως θα είναι εκεί αν οι ήλιοι συμβαίνει να μη δύουν ταυτόχρονα, αλλά πάντα κάποιος από αυτούς να λάμπει στον ουρανό; Με αυτό το θέμα ασχολήθηκε ο Ισαάκ Ασίμωφ σε ένα από τα διηγήματά του, τη «Νύχτα». Περιγράφει ένα τέτοιο κόσμο, όπου συμβαίνει να νυχτώνει κάθε δυόμισι χιλιάδες χρόνια. Κάθε τόσο τυχαίνει να δύσουν και οι τρεις ήλιοι του μαζί. Το τι γίνεται, ο πανικός που πιάνει τους ανυποψίαστους πληθυσμούς του πλανήτη εκείνου, δεν περιγράφεται!

Αλλά ας μη πηγαίνουμε μακριά, σε άλλους πλανήτες. Ας αναλογισθούμε τον εαυτό μας, αν υποχρεωθεί να κατοικήσει κοντά στους πόλους της γης, εκεί όπου η μέρα και η νύχτα έχουν εξάμηνη διάρκεια. Μάλιστα, πριν κάποια χρόνια, γυρίστηκε μια ταινία με το θέμα αυτό, η Insomnia (αϋπνία) με τον Robert de Niro. Σκέψου τώρα, να έχεις πεθερά που σε ψήνει και δεν μπορεί να κλείσει μάτι αν δεν περιτριγυρίζεται από πίσσα σκοτάδι. Τη στέλνεις κρουαζιέρα στο Βόρειο Πόλο, την περίοδο που επικρατεί μέρα και βγάζεις το άχτι σου. 

 

 


is | Topic: Δυσχρωματοψία, Χρωματικές Συνομιλίες | Tags: None

2 Comments, Comment or Ping

  1. Πόπη Κυπραίου

    1

    ΠΑΝΟ ΜΟΥ ΕΧΩ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ…ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ…ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ SITE ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΦΑΙΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΔΙΨΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ…Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙΣ…..
    18-10-11

    16 Oct
  2. Nick Chalas

    2

    Well done Pano, An interesting article on Solar Systems with more than one sun in their centre! do they really exist. Not sure, most likely a science fiction with imense imagination. I don't think such solar system would exist, I'm thinking how can the sun's gravitational force allow separatioon of these heavenly bodies? There could be some other excplanation. I'd like to know!

    26-09-18

    16 Oct

Reply to “Οταν οι πυλες δεν λειτουργουν σωστα (44α) [χρωματικες συνομιλιες]”