xromata.com


Χρωματικοι Εξωλογισμοι 2.

 

 

Ο εξωλογισμός των χρωμάτων (2)

 

Η επιστημονική φαντασία (ή ο παραλογισμός) των χρωμάτων


Μια νέα ενότητα θεμάτων ξεκίνησε πριν λίγα posts στην ιστοσελίδα μας, κάτω από τον γενικό τίτλο «Ο Εξωλογισμός των Χρωμάτων».

Μια θεματική ενότητα που θυμίζει κάπως επιστημονική φαντασία.

Επειδή δε, στο κάδρο της επιστημονικής φαντασίας πολλά –φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους- μπορούν να πλαισιωθούν, στο ξεκίνημα της σειράς, θα ασχοληθούμε με έναν αρχαίο Έλληνα χορικό λυρικό ποιητή που έζησε τον 7ο π.Χ. αιώνα, τον Αλκμάνα!

 

 

Θα μου πείτε, τι σχέση μπορεί να έχει ο Αλκμάν με τα χρώματα; Ασχολήθηκε μήπως με αυτά; Όχι! Θα σας απαντήσω. Δεν είχε καμία σχέση με τα χρώματα και δεν ασχολήθηκε καθόλου μαζί τους. Τότε;

Τότε…

Στην πρώτη ανάρτηση αυτής της ενότητας είχα αναφέρει τα εξής:

Τα χρώματα όντως εκτείνονται εκτός χρόνου και χώρου, επομένως είναι από την φύση τους εξωλογικά.

Σαν τμήματα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, είναι μορφές ενέργειας, μιας ενέργεια που ξεκινά από πολύ μακριά, από την Αρχή της Δημιουργίας, πιθανόν και πέραν αυτής, οπότε δεν γνωρίζουμε πλήρως τις δυνατότητες, τις λειτουργίες της ενέργειας αυτής, ούτε μάλλον και την πρωταρχική πηγή της.

 

 

Πού βρίσκεται όμως αυτή η Αρχή και πού η πρωταρχική πηγή απ’ όπου πηγάζουν αυτά όλα, όσα εκτείνονται πέρα των ορίων του χωροχρόνου;

Εδώ λοιπόν παίρνει τον λόγο ο Αλκμάν και μας λέει:

Μέσα στον χώρο της ΜΗ ΥΛΗΣ, του χάους, του ερέβους, δημιουργήθηκε ένας πόρος, μια διάβαση, ένας διάδρομος που έπαιξε τον ρόλο της Αρχής.

Στο τέλος του πόρου αυτού ακολούθησε η δημιουργία ενός τέκμορα, ενός ορίου.

 

Το όριο αυτό, ο τέκμωρ, αποτελούσε το τέλος της κατάστασης η οποία προϋπήρχε του αισθητού σ’ εμάς σύμπαντος και της Αρχής της αντιληπτής Δημιουργίας. 

 

 

Έτσι λοιπόν, λόγω αυτών που είπε τότε, ο λυρικός Αλκμάν, σε εποχή προγενέστερη και αυτής του Πυθαγόρα – με τον οποίο αρχίζει η αναφορά σε εκείνους που ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ με τα ΧΡΩΜΑΤΑ- εντάσσω σε αυτούς, ποιητική αδεία, και τον ποιητή Αλκμάνα, ο οποίος μάλιστα τοποθετείται χρονικά πριν απ’ όλους (περίπου σαν την Αρχή πριν τον Τέκμορα) αφού έζησε πριν από όλους, τον 7ο αιώνα π.Χ., αφού είναι εκείνος που μίλησε πρώτος για τις απαρχές της δημιουργίας πριν τον σχηματισμό του χωροχρόνου κι’ εφ’ όσον τα χρώματα ενεργειακά επεκτείνονται προ και πέραν αυτού!


is | Topic: Αυτοί που ασχολήθηκαν με το χρώμα, Εξωλογισμοί, Ιστορήματα με χρώματα | Tags: None

One Comment, Comment or Ping

  1. Nick Chalas

    1

    700 BC, incredible if it actually happened so early in History! I’d suspect this would be based on facts from archaeological research! 
    30-01-2019

    23 Jun

Reply to “Χρωματικοι Εξωλογισμοι 2.”