xromata.com


Εωσφορικό… διάλειμμα (30β) [χρωματικές συνομιλίες] – Luciferian.. break

Χρωματικές Συνομιλίες  (30β)

Εωσφορικό… διάλειμμα

 

 

 

Αναγραμματισμός του Εωσφόρου μας δίνει τον φώσφορο, το όνομα του φυσικού στοιχείου που παρουσιάζει το φαινόμενο του φωσφορισμού, μιας από τις δυο κύριες μορφές της φωταύγειας. Σε τί διαφέρει ο φώσφορος από τα υπόλοιπα στοιχεία; Ποια είναι η δεύτερη μορφή της φωταύγειας και ποιο στοιχείο την παρουσιάζει;

Είδατε πόσα ερωτήματα μπορούν να γεννηθούν;

Οι «χρωματικές συνομιλίες» όμως, δεν περιμένουν από εσάς μόνο τέτοια ερωτήματα. Προσδοκούν πολλά άλλα, απλούστερα, δεμένα με τη ζωή μας και την καθημερινότητα. Όπως, ας πούμε:

Τί χρώμα πρέπει να έχει η κρεβατοκάμαρά μου;

Τί χρώμα ρούχα να φοράω στη δουλειά μου;

Γιατί θεωρούμε το γαλάζιο χρώμα για τα αγοράκια και το ροζ για τα κορίτσια;

Γιατί ο πρίγκιπας των ονείρων κάθε κοπέλας αποκαλείται «Ο Γαλάζιος πρίγκιπας»;

Γιατί τα κραγιόν έχουν κόκκινο χρώμα;

Ερωτήσεις, πολλές ερωτήσεις μπορούν να τεθούν, σχετικές με τον ρουχισμό, τη μόδα, τον επαγγελματικό χώρο, την ψυχολογία, τη διακόσμηση, τη διατροφή και ένα σωρό άλλα θέματα. Έως ότου όμως αρχίσουν να καταφθάνουν τα ερωτήματά σας, με αφορμή τον προαναφερθέντα Εωσφόρο και μια συνώνυμή του κυρία, από τη μυθολογία αυτή την φορά, την Ηώ, τη ροδοδάκτυλη, όπως την αποκαλούσε ο Όμηρος, κλείνουμε το διάλειμμα και επιστρέφουμε στον αρχαίο επικό ποιητή και τις χρωματικές αναφορές του.

Όμως πριν από την επιστροφή μας αυτή, καλό είναι να αναφέρουμε  τη σημασία του φωσφόρου για τον άνθρωπο, αλλά και όλα τα σπονδυλόζωα:

Ο φώσφορος, που ανακαλύφθηκε το 1669 από τον Μπραντ, έχει ατομικό αριθμό Ζ = 15 (1 + 5 = 6) και σύμβολο Ρ, είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία για τη λειτουργία των κυττάρων και απαραίτητο στοιχείο για την ανάπτυξη των οστών και δοντιών των σπονδυλοζώων. Το ίδιο απαραίτητη για την ανάπτυξη, όχι των σπονδυλοζώων αλλά της ημέρας, είναι η ρόδινη ολύμπια θεότης, η Ηώς. Χωρίς το ρόδισμά της δεν μπορεί να αρχίσει η ημέρα.

 

 

 

 

 

 

Translated into English

Luciferian break



Anagram of the Greek word ΕΩΣ ΦΟΡΟΣ (= PHOS –light- + PHOROS = carry) for Lucifer gives the word phosphorus, the name of a natural element that has the effect of glowing in the dark, one of the two main forms of luminescence. What is the difference of phosphorus from the other elements, what is the second form of luminescence and by which element is operated?
See how many questions can rise from light and colors?
‘Color conversations’ do not expect from you just such questions. Many more are expected, simpler ones, tied with everyday life. Like:
What color should have in my bedroom?
What color clothes to wear at my job?
Why we believe that blue color is for baby boys while pink is for girls?
Why Prince Charm of girls’ dreams is called as well “Prince in blue”?
Why lipsticks are red?

Questions, many questions may arise related to clothing, fashion, workplace, psychology, decorating, food and a host of other issues. Until you begin to roll up your questions, on the occasion that Lucifer (eosfphoros) is a synonym of the mythological goddess Eos, the rose fingered, as Homer called her, we are slamming the break and return to the ancient epic poet and his chromatic reports.
But before our return a good idea is to mention the importance of phosphorus to humans and to all vertebrates:
Phosphorus, discovered in 1669 by Brad has atomic number Z = 15 (1+ 5 = 6) and symbol P, is the most important of elements for the functioning of cells and essential for the development of bones and teeth of vertebrates.

Necessary for the beginning and the growth of the day is the pinkish Olympian deity Eos. Without her rose rising light day cannot start.

 


is | Topic: Χρωματικές Συνομιλίες | Tags: None

12 Comments, Comment or Ping

  1. Γιάννης

    1

    Κάτι το διαφορετικό.

    Ιωάννα και Πάνο Συμφωνώ με αυτά που γράφετε και την όλη ιστορική αναδρομή περί Εωσφόρου.

    Όμως κατά τη γνώμη μου η ευθύνη δεν είναι αποκλειστικά δική του, η πτώση ήταν Μοιραία γι ‘ αυτόν, δεν είχε επιλογή. Τι θέλω να πω :

    Ο Θεός όταν συλλαμβάνει συγχρόνως και πραγματοποιεί, επομένως ό όλος κύκλος της Δημιουργίας είναι ένα γεγονός τελειωμένο και κανείς συμπεριλαμβανομένου και του Εωσφόρου δεν μπορεί να αλλάξει.

    Εάν παραδεχθούμε ότι ένα <>
    παραβίασε τη θέληση του Θεού και είχε ως μοιραίον αποτέλεσμα την Δημιουργία. Και εφ’ όσον η τύχη προσανατόλισε μιαν πρώτη φορά την δραστηριότητα του Θεού, ένα δεύτερον <> μπορεί να εξαφανίσει την Δημιουργία και κανείς δε θα μπορούσε να το αποκλείσει ούτε ίδιος ο Θεός, εφ’ όσον υπάρχει προηγούμενο.

    Ο Eliphas Levi λέγει : Εάν θέλεις να ρίξεις την έννοια του Θεού αρκεί να του αφαιρέσεις ένα – Παν – ( όπως Παντοδύναμος – Πάνσοφος – Πανάγαθος κ.λπ.) .

    Επομένως το Θείο σχέδιο περί δημιουργία ασφαλώς περιελάμβανε και την πτώση άλλως ο Θεός δε θα ήτο Πάνσοφος, δεν θα ήτο καν Θεός.

    Το γεγονός ( πτώση ) θα γινότανε οπωσδήποτε το μόνο που ίσως θα μπορούσε να κάνει ο Εωσφόρος ήταν να επηρεάσει τις παραμέτρους του γεγονότος και αυτό κατά τη γνώμη έκανε .

    Νομίζω, χωρίς να δώσω άφεση αμαρτιών ότι κάπου αδικείται χρεώνεται με ένα έργο χωρίς να είναι εξ’ ολοκλήρου υπεύθυνος.

    Ακόμα νομίζω, χωρίς να μπορώ να το επιβεβαιώσω ή απλά να το στηρίξω λεκτικά ότι όταν ολοκληρωθεί το έργο της επανόδου και όλα θα επιστρέψουν στα Θεία δώματα ή καλύτερα στους κόλπους του Θείου , είναι αδύνατο το μόνο ΟΝ που θα μείνει απ’ έξω θα είναι ο Εωσφόρος.

    Ας μη ξεχνάμε ότι ένα μέρος της ψυχής μας έχει καταλάβει ο Εωσφόρος το υπόλοιπο ο Χριστός. Επομένως από εμάς εξαρτάται ο δρόμος που θα χαρά-ξουμε, είναι έργο καθαρά, αποκλειστικά δικό μας.

    Γιάννης
    28-11-10

    22 Nov
  2. admin

    2

    Φίλε Γιάννη, συμφωνώ με τα περί Θεού και Εωσφόρουκαι μου αρέσουν όπως τα γράφεις. Ίσως οι περισσότεροι μπερδεύονται με τη λέξη “πτώση”. Αν την μετατρέψουμε σε “αντίθεση” (απέναντι, αντίθετη ή ανάποδη θέση) τα πράγματα θα ήταν πιο κατανοητά;
    Τόσο η ΙΟΑΝΝΑ όσο κι’ εγώ του δώσαμε το παρατσούκλι “Περιοριστικός Νόμος” (και το εννοούμε). Ο περιορισμός δεν είναι μια αντίθεση στο απεριόριστο του Θεού;
    Ήλπιζα ότι θα διάβαζα πολλές απόψεις για το “εωσφορικό θέμα” όμως φαίνεται ότι πολλοί το θεωρούν taboo ή τους τρομάζει. Ίδωμεν…
    Πάνος
    14-12-10

    22 Nov
  3. ΠΟΠΗ ΚΥΠΡΑΙΟΥ

    3

    ΔΙΟΛΟΥ ΤΑΜΠΟΥ … ΟΥΤΕ ΤΡΟΜΟΣ !!! ΑΠΛΩΣ ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ .. ΙΣΩΣ ΜΟΝΟ ΦΟΒΟΣ ΜΗΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΘΟΥΜΕ =ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ = ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΥΑΛΑ … ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ … ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ … ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΛΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ …
    3-2-13

    22 Nov
  4. admin

    4

    Συμφωνώ Πόπη. Μιλάω εμπειρικά, όταν γκρεμίζουμε από το βάρθρο τους κάποια ταμπού τότε βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά και πολλές φορές καθαρότερα!
    Πάνος
    4-2-13

    22 Nov
  5. admin

    5

    ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΙΤΑΛΗΣ: Καλημέρα Πανούλη μου! Βρήκα οτι η έτερη μορφή φωταύγειας είναι ο φθορισμός, όχι όμως και το στοιχείο που την παρουσιάζει. Επίσης, σε τί διαφέρει τελικά ο φώσφορος από τα υπόλοιπα στοιχεία;
    16-04-2018

    22 Nov
  6. admin

    6

    Panos Karayiannis: Πολύ σωστά Μιχάλη μου! Είναι ο φθορισμός.! Η διαφορά του φώσφορου από τα άλλα στοιχεία είναι ότι σε αντίθεση με τα άλλα στοιχεία που την φωτεινή ενέργεια
    23-04-2018

    22 Nov
  7. admin

    7

    ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΙΤΑΛΗΣ: Χμ, μάλλον κάτι συνέβη και δεν έχει ολοκληρωθεί το σχόλιο!!!!!!
    23-04-2018

    22 Nov
  8. admin

    8

    Panos Karayiannis: ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΙΤΑΛΗΣ Ω, ναι! Θα επανέλθω!
    23-04-2018

    22 Nov
  9. admin

    9

    Anthi Pieridis: Φοβερή φώτο!!!
    23-04-2018

    22 Nov
  10. admin

    10

    Panos Karayiannis: Μιχάλη, η φυσική λειτουργία των ηλεκτρονίων είναι ‘χοντρικά’ περίπου η εξής: Προσλαμβάνουν ενέργεια από τα κατάλληλα φωτόνια, μεταπηδούν στοιβάδα και επανερχόμενα επιστρέφουν την ενέργεια που χρησιμοποίησαν σαν θερμότητα, εκτός των δυο στοιχείων, φωσφόρου και φθορίου που την επιστρέφουν σαν φως. Ο δε φώσφορος δεν την επιστρέφει αμέσως, αλλά αργότερα όταν βρεθεί σε σκοτεινό περιβάλλον. “Φέρει το φως στο σκότος”.
    23-04-2018

    22 Nov
  11. admin

    11

    ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΙΤΑΛΗΣ: Ω, εκπληκτικό! Σ’ ευχαριστώ πολύ Πάνο μου!!!!!! <3
    23-04-2018

    22 Nov
  12. admin

    12

    Elpis Matsaridou: Μου αρέσει ο φωσ_φορος…
    Και αυτό που επιτελεί…
    Καληνύχτα Πανουλη μου φωτεινε
    24-04-2018

    22 Nov

Reply to “Εωσφορικό… διάλειμμα (30β) [χρωματικές συνομιλίες] – Luciferian.. break”