Σκεψεις κι αποψεις (19)
Σκέψεις κι’ απόψεις [19]
Σκέψεις και Απόψεις φίλων του site, που δεν είναι παρά η επανάληψη επιλεγμένων παλαιών comments (με χρονική σειρά ανάρτησης) από την στήλη διαλόγου, γιατί και οι φίλοι της ιστοσελίδας συμβάλλουν στην ανάπτυξή της με τις δικές τους απόψεις.
Κάποιες από αυτές ίσως σας φαίνονται σαν αταίριαστες με το θέμα της ιστοσελίδας, που είναι τα χρώματα, όμως όλες αναπτύχθηκαν από ερεθίσματα που δόθηκαν από κάποιο άρθρο βασισμένο σε αυτά, τα χρώματα δηλαδή και τον κόσμο τους.
Αν ενδιαφέρεστε να δείτε τις προηγούμενες αναρτήσεις κάτω από τον τίτλο ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΙ’ ΑΠΟΨΕΙΣ θα τις βρείτε πηγαίνοντας στo παράθυρο CATEGORIES κάνοντας κλικ με το ποντίκι σας πάνω στην ενότητα «σκέψεις, σχόλια, άρθρα φίλων».
Πάνο, αν και καθυστερημένα, εύχομαι στο ιριδόμορφο παιδί σου, αιώνια ζωή και αναγνώριση. Ελπίζω ο δρόμος που τραβά με τη φροντίδα σου, να συνεχιστεί και για τις επόμενες γενιές, ώστε όλοι οι άνθρωποι να το γνωρίσουν, να το σεβαστούν και να το προστατεύουν. Έτσι όταν εμείς οι παλιές καραβάνες αποχωρίσουμε, να υπάρχουν πάντοτε οι διάδοχοι, να το συντηρούν στη ζωή και να το εξελίσσουν…..
Με αγάπη Ιωάννα
Όσο για το χρώμα των πλανητών, νομίζω ότι η διδασκαλία μας βάζει πολύ λογικά στη σειρά, τα χρώματα των πλανητών. Οι πλανήτες οι κοντινότεροι στον ήλιο είναι οι πιο θερμοί (υλικοί) και άρα αυτοί με τις κόκκινες αποχρώσεις. Ακολουθούν οι ψυχικοί, οι πιο απομακρυσμένοι από τον ήλιο άρα και πιο ψυχροί, οι οποίοι καλώς έχουν το κίτρινο, πράσινο και γαλάζιο χρώμα και τέλος οι πνευματικοί πέραν της επιρροής του ήλιου και πολύ ψυχροί, με τις αποχρώσεις του μπλε.
Ιωάννα
10-02-10
Isn’t it, ΜΙΧΑΗΛ ALDEBARAN μου; Τί να πω;
Κι εμένα μου άρεσε η πλανητική έκθεση που μας έστειλε ο Γιάννης, αλλά και η παρέμβαση της ΙΟΑΝΝΑ. Απ’ ότι κατάλαβα, οι κατ’ εσέ Προσωπικοί πλανήτες είναι οι Υλικοί πλανήτες της ΙΟΑΝΝΑ. Θέλω όμως μια διευκρίνιση. Οι Υπερβατικοί πλανήτες που αναφέρεις αντιστοιχούν στους Πνευματικούς της ΙΟΑΝΝΑ;
Ένα δικό μου σκεπτικό το έχω ήδη γράψει στην τελευταία απάντησή μου προς τον Γιάννη.
Πάνος
11-02-10
Υ.Γ.
Απαντώντας στην Maria Georgoula και αναφέροντας ότι οι 7 νότες και τα 7 χρώματα είναι αδέρφια ήλθαν ξαφνικά στο μυαλό μου τα 14 παιδιά της Νιόβης.
Και εδώ πάλι εμφανίζεται η περίεργη σχέση του 6 με το 7.
Ενώ ο Απόλλωνας ετόξευσε όλα τα αγόρια και η Άρτεμις όλα τα κορίτσια, δυο γλύτωσαν το θάνατο. Ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Ο Αμύκλας και η Μελίβοια.
Τί γίνεται εδώ ρε παιδί μου!
Ο Απόλλων (ανάμεσα σε άλλα) συμβολίζει τον Ήλιο (ενώ η Άρτεμις τη Σελήνη) και τα βέλη που τοξεύει είναι οι ακτίνες του (ηλιαχτίδες), οπότε οι 7 γιοι της Νιόβης, που τοξεύονται απ’ το θεό, θα μπορούσαν κάλλιστα να συμβολίζουν τις 7 Ακτίνες του ή τα 7 (ή 6;) χρώματα στα οποία αναλύεται το Φως. Το ”παράδοξο” είναι, πως ο μοναδικός (κατά μία εκδοχή) διασωθείς (εκ των 7) Αμύκλας, φεύγει (με την άφιξη του βασιλιά Λάιου) απ’ τη Θήβα και μετά από μια στάση στο Άργος, ιδρύει τις Αμύκλες, μετέπειτα (με την κάθοδο εκεί των Δωριέων) Ακρόπολη της Σπάρτης, όπου δέσποζε εφεξής η λατρεία της κατεξοχήν θεότητας των Αρείων Δωριέων, του Απόλλωνα. Αυτός θα ενσωματώσει τη λατρεία του ιθαγενή και αγαπημένου του (αχαϊκού) Υακίνθου – ο οποίος πάλι σκοτώθηκε κατά λάθος από μια ρίψη (δίσκου αυτή τη φορά) από το θεό- ως Απόλλων Υακίνθιος. Ανασκαφές των τελευταίων ετών, που είναι σε εξέλιξη στις Αμύκλες, έχουν αποκαλύψει το ιερό του Απόλλωνα, όπου δέσποζε το τεραστίων διαστάσεων ξόανό του, με τον τύμβο του Υακίνθου στα ριζά του.
Ο Αμύκλας λοιπόν, με την οικογένειά του ξεκληρισμένη απ’ τον Απόλλωνα, του κτίζει από πάνω κι ιερό κι εγκαθιδρύει τη λατρεία του; Ίσως επειδή ο θεός τον άφησε να ζήσει; Μήπως για να δοξάζεται στους αιώνες το Απολλώνιο Φως;
Εκείνο όμως που προς στιγμήν δεν μπορώ να καταλάβω, είναι ο αποσυμβολισμός του ”θανάτου” των 6 ακτίνων και την επιβίωση της 7ης. Μήπως μπορείς να βοηθήσεις, Πάνο μου;
Ίσως έχει να κάνει με την απορρόφηση όλων των άλλων ακτίνων-χρωμάτων στο ένα και μοναδικό λευκό φως του Απόλλωνα; Ή μήπως στην εξειδίκευση της μιας συγκεκριμένης ακτίνας-χρώματος (της βούλησης, ανδρείας, κ.λ.π.), που θα συνοδεύει τους Σπαρτιάτες στο εξής ιστορικά;
ΜΙΧΑΗΛ ALDEBARAN
12-02-10
Φίλε Μιχαήλ
Αυτά που έγραψα, σχετικά με τους Πλανήτες τις Τριστιχίες τα χρώματα των πλανητών κλ.π είναι μέρος μιας διδασκαλίας που ονομάζεται Αστροσοφία ( όχι Αστρολογία ) που έχει τις ρίζες της στον Ορφισμό και κατ’ επέκταση στην Πυθαγόρεια Σχολή .
Ο Πάνος και η Ιωάννα την γνωρίζουν καλά.
Φαίνεται ότι υπάρχει μια διάσταση ( Χρώματα πλανητών ) με την ποιο πάνω Θεώρηση και άλλων Θεωριών όπως αλχημείας κλ.π . Αλλά ο Ορφέας έλεγε ότι σε κάθε αποτέλεσμα υπάρχουν τουλάχιστον δύο αίτια, επομένως μελετώντας τα δύο φαινομενικά διαφορετικά αποτελέσματα ίσως καταλήξουμε στα διαφορετικά αίτια τους , που ίσως σε τελική ανάλυση μπορεί να είναι ένα . Ας μη ξεχνάμε, ότι κατά την Επιστήμη βρισκόμαστε στο επίπεδο των παραισθήσεων .
Λίγο μπερδεμένα, αλλά σε όλα χωράει πολύ συζήτηση.
Γιάννης
13-02-10
Ο Αμύκλας ΜΙΧΑΗΛ ALDEBARAN κρύβει ένα “μεγάλο μυστικό” προς αποκάλυψη. Το ίδιο και η αδερφή του η Μελίβοια, για την οποία όμως, δεν βρήκα ακόμα ξεκαθαρισμένες ιστορήσεις για τη συνέχεια του βίου της. Μήπως γνωρίζεις εσύ τίποτε περισσότερο;
Πάντως όσα έγραψες για τον Αμύκλα (με βοήθησαν πάρα πολύ) ιδιαίτερα ο συσχετισμός που έκανες, των παιδιών της Νιόβης με τα χρώματα και τη σύνδεση του Αμύκλα με τον Απόλλωνα – Φως και τον Υάκινθο – Μωβ στέλνουν την φαντασία μου μ α κ ρ ι ά… (από τις ακτίνες που αντανακλώνται, αποφεύγοντας τη σύλληψή τους από την ύλη, μέχρι το Απολλώνιο φως και την αρχική μωβ συμπαντική φωτεινότητα κλπ κλπ).
Να ‘σαι καλά!
Πάνος
22-02-10
Αγαπητέ Γιάννη γειά σου…
Αυτό το αξίωμα του Ορφέα, ότι σε κάθε αποτέλεσμα κρύβονται δύο αίτια, ομολογώ ότι, μου προξένησε εντύπωση. Πολύ θα ήθελα να μάθω την αλήθεια, αν βέβαια δε σου κάνει κόπο. Πρέπει να σου πω όμως, ότι υποψιάζομαι, πως πίσω της κρύβεται ο νόμος της δυάδος.
ευχαριστώ εκ των προτέρων Ιωάννα
25-02-10
admin is | Topic: σκέψεις σχόλια άρθρα φίλων | Tags: None
No Comments, Comment or Ping
Reply to “Σκεψεις κι αποψεις (19)”