xromata.com


Ονοματοθεσια εννεαδικου πινακα

 

Εννεαδικός πίνακας

Ονοματοθεσία των 9 τετραγώνων του εννεαδικού πίνακα

 

Με τον εννεαδικό πίνακα, την βάση πάνω στην οποία αναπτύσσονται τα «μαγικά τετράγωνα», δεν έχουμε τελειώσει. Έχουμε ακόμα πάρα πολλά να πούμε.

 

 

 

 

Έως τώρα έχουμε δει τον εννεαδικό πίνακα αριθμημένο και χρωματισμένο, βάση δε του αναλογικού νόμου (αντιστοιχιών) κάθε ένα από τα τετράγωνα έχει τον αριθμό του (ή τους αριθμούς του), δηλαδή αντιστοιχεί σε κάποιον αριθμό από τους εννέα αριθμούς της μονάδας και κάθε αριθμός από αυτούς έχει το αντίστοιχο χρώμα του, δηλαδή το χρώμα που καταλαμβάνει το ίδιο τετράγωνο με τον αριθμό αυτόν.

Όπως είδαμε σε προηγούμενη ανάρτηση η αντιστοιχία αυτή είναι:

1 = μπλε

2, 4 = πράσινο

3, 7 = μωβ

5 = κίτρινο

6, 8 = πορτοκαλί

9 = κόκκινο.

 

 

Πολύ ωραία έως εδώ! Όποιος θέλει να «παίξει» με την βάση των μαγικών τετραγώνων, έχει δυο στοιχεία στην διάθεσή του. Τους αριθμούς και τα χρώματα. Έχει επίσης στην διάθεσή του και κάποιες παρατηρήσεις που έχουμε ήδη κάνει επί του εννεαδικού πίνακα (μελλοντικά θα συγκεντρωθούν και άλλες) σε προηγούμενο σχετικό άρθρο:

https://xromata.com/?p=6299

 

Εμπνευστείτε λοιπόν από τους αριθμούς, αισθανθείτε τα χρώματα και «παίξτε». Κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξετε και τί θα σας αποκαλυφθεί.

Βέβαια για να γίνει πιο σοβαρό το «παιχνίδι» καλό θα είναι να έχετε ως προς τους αριθμούς γνώσεις αριθμοσοφίας, ως προς τα χρώματα δε, γνώσεις των ιδιοτήτων τους.

 

 

Καλό παιχνίδι λοιπόν, έστω κι αν είναι έτσι κάπως γενικό και αόριστο.

Σκεφθείτε όμως πόσο πιο «δυνατό» και «συγκεκριμένο» θα γίνει το «παιχνίδι» μας αν ονοματοθετήσουμε τα τετράγωνα και οι δυο όροι που έχουμε στην διάθεσή μας για κάθε τετράγωνο (αριθμός, χρώμα) γίνουν τρεις (αριθμός, χρώμα, ονομασία).

Αυτονόητο είναι πως θα υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ των τριών όρων και πως ο ονομαστικός όρος κάθε τετραγώνου θα είναι ανάλογος προς τις ιδιότητες του αριθμού και του χρώματος αυτού του τετραγώνου.

Όμως… όμως… πως μπορούμε να προβούμε σε ονοματοθεσία των μαγικών τετραγώνων;

Δεν έχουμε παρά να βρούμε μια ομάδα 9 όρων, τοποθετημένων σε τακτή σειρά (όπως πχ. οι 9 αριθμοί της μονάδας 1 2 3 4 5 6 7 8 9) και να τους τοποθετήσουμε με την τακτή τους αριθμητικώς σειρά στα αντίστοιχα τετράγωνα.

Για να γίνω κατανοητός καλύτερα, θα σας θέσω ως παράδειγμα το δικό μου προσωπικό παιχνίδι ονοματοθεσίας των τετραγώνων του εννεαδικού πίνακα. Πήρα τις 9 Μούσες και τις τοποθέτησα κάθε μια στο αντίστοιχο τετράγωνό της.

 

 

Έμεινα εμβρόντητος από αυτά που μου αποκαλύφθηκαν. Η έννοια του ονόματος κάθε Μούσας και οι ιδιότητές της είχαν τρομερή αντιστοιχία με τις ιδιότητες του αριθμού και του χρώματος του τετραγώνου της, αλλά και με την αντίστοιχη ονομασία άλλων όρων με τους οποίους ονοματοθετήθηκε το συγκεκριμένο τετράγωνο.

Πολύ θα ήθελα να μας κοινοποιήσετε τις εννεαδικές αντιστοιχίες που πιθανόν έχουν πέσει στην αντίληψή σας.

Προς το παρόν θα σας παραθέσω μια τέτοια αντιστοιχία που δίδεται σε κάποια διδασκαλία και καλείται «Πίνακας των αντιστοιχιών των εννέα αριθμών της μονάδας, η κλείδα των ανθρωπίνων πραγματοποιήσεων», ή απλούστερα «Οι αρετές του πνεύματος».

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

1 φαντασία

2 θέληση

3 ισχύς

4 σκέψη

5 λόγος/βεβαίωση

6 δράση

7 σύλληψη

8 προσδιορισμός

9 εκτέλεση

 

 

 

Έως ότου επανέλθουμε, σας ευχόμαστε «καλό παίξιμο» με τον εννεαδικό πίνακα των μαγικών τετραγώνων και «καλή αρχή» στους πρωτάρηδες.

 


is | Topic: Uncategorized, μαγικά τετράγωνα | Tags: None

2 Comments, Comment or Ping

  1. ΙΟΑΝΝΑ

    1

    Καλημέρα …Ιωάννα εδώ… Χαιρετώ τον Πάνο και τους φίλους των χρωμάτων. Έκανα μία προσπάθεια επάνω στον εννεαδικό πίνακα και την φέρνω μπροστά σας. Πήρα τον πίνακα και έβαλα μέσα τον άνθρωπο, ως ύπαρξη, ως ζωή, ως εκδήλωση, ως παρουσία, ως νόμο. Γιατί ο άνθρωπος είναι νόμος, αφού έχει ένα αίτιο, ένα μέσον και ένα αποτέλεσμα εκδήλωσης. Στην πρώτη στήλη 1, 2, 3, έβαλα τις τρείς υποστάσεις του. Στο 1 την λογική του αρχή δηλαδή τον νου του, στο δύο την αιθερική του αρχή δηλαδή την ψυχή του, στο τρία την υλική του αρχή δηλαδή το φυσικό του σώμα. Και σκέφτηκα ότι, αυτές οι τρεις καταστάσεις ύπαρξής του, είναι και η αιτία εκδήλωσης του. Σαν μέσον εκδήλωσης χρησιμοποιεί την δεύτερη στήλη, το 4, 5, 6. Δηλαδή ο νους του λειτουργεί μέσω των σκέψεων (4), η ψυχή του μέσω των αισθημάτων του (5) και το σώμα του μέσω των αισθήσεων (6). Έχουμε το αίτιο, το μέσον και απομένει το αποτέλεσμα, αυτό που φαίνεται μέσα από τις εκδηλώσεις του και την συμπεριφορά του. Η τρίτη στήλη 7, 8, 9 είναι το αποτέλεσμα. Στο 7 φανερώνεται ο νοητικός κόσμος του ανθρώπου, δηλαδή συλλήψεις, συλλογισμοί, φαντασία, οράματα κ.τ.λ. Στο 8 φανερώνεται ο ψυχικός κόσμος, δηλαδή αισθήματα, συναισθήματα, μνήμες. Στο 9 φανερώνεται ο κόσμος των αισθήσεων, δηλαδή οι εντυπώσεις του εξωτερικού κόσμου ή ότι μένει στην αντίληψη ή στην μνήμη από τα εξωτερικά ερεθίσματα. Έχουμε λοιπόν έναν άνθρωπο νοητικό, αισθηματικό, αντιληπτικό. Σύμφωνα με τα χρώματα τα τετράγωνα 2 και 4 πράσινα, πρέπει να συγγενεύουν ή να συνεργάζονται στενά, γιατί μόνο έτσι μπορεί να λάβει σωστά το μήνυμα ο νους. Και εξηγώ. Κάθε εντύπωση από τον εξωτερικό κόσμο, πρέπει πρώτα να περάσει από την ψυχή ως αίσθημα και μετά να έρθει στην σκέψη ή αντίστροφα κάθε εντολή του νου γίνεται σκέψη, στην συνέχεια περνά στην ψυχή όπου δοκιμάζεται ως αίσθημα και μετά εκδηλώνεται προς τα έξω. Και ερωτώ, μήπως αυτή η συνεργασία ψυχής και νου, είναι η νοητική κατάσταση του ανθρώπου; Αντίστοιχα το 6 και το 8, πορτοκαλί μας δεικνύουν το ίδιο φαινόμενο. Και τέλος το 3 φυσικό σώμα και το 7 νοητικός κόσμος αποτελούν μία δυάδα συνεργασίας. Δεν είναι δυνατόν άλλα να εντυπώνονται στο σώμα και άλλα να κατανοεί ο νους ή άλλα να εντέλει ο νους και άλλα να κάνει το σώμα. Μέχρι εδώ και σταματώ γιατί κουράσθηκα…… Ευχαριστώ ….Ιωάννα
    10-9-14

    25 Aug
  2. ΑΥΓΟΥΣΤΑ

    2

    Ιωάννα. Καλός ο προβληματισμός σου. ΄Όμως για να προχωρήσεις παρακάτω ή να συνδέσεις τα ασύνδετα, θα πρέπει να ασχοληθείς λίγο με την νευροβιολογία, η οποία έχει ρίξει άπλετο φως στην νοητική, συναισθηματική ζωή του ανθρώπου, αλλά και στον τρόπο δράσης του. Όλα πια έχουν γίνει απλά και αποδείξιμα ακόμα και για τους πιο φανατικούς ….υλιστές!!! Συνέχισε το ψάξιμο. Είναι θαυμάσιος ο κόσμος που ερευνάς.
    16-9-14

    25 Aug

Reply to “Ονοματοθεσια εννεαδικου πινακα”