xromata.com


Πρώτα Γενέθλια – First Birthday

Σήμερα έχομε ΓΕΝΕΘΛΙΑ

Πέρυσι, σαν σήμερα, στις 8 Φεβρουαρίου 2009, αναρτήθηκε το πρώτο post του site www.xromata.com με τίτλο «Εισαγωγικός χαιρετισμός».

Έκτοτε, μέχρι σήμερα, έχουν αναρτηθεί 140 posts ενώ έχουν αναπτυχθεί 325 comments (και απαντήσεις) από 27 φίλους.

Πρωτιές στα comments έχουν η ΙΟΑΝΝΑ, αφού είναι η πρώτη που έστειλε comment, αλλά και η πρώτη που απάντησε σε comment κάποιου άλλου, και ο ΜΙΧΑΗΛ ALDEBARAN που έχει στείλει τα περισσότερα comments, 44 τον αριθμό.

Ακολουθούν με:

23 ο JOHNART

20 η ΙΟΑΝΝΑ

18 η Λυδία

18 η ΑΥΓΟΥΣΤΑ

8  ο Γιάννης

7  η Evrydiki

6  η madeleine

5  o ΓΙΩΡΓΟΣ

Σας ευχαριστούμε όλους σας (και εσάς με τα λιγότερα των 5 comments), για τη συμμετοχή σας που έδωσε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα “xromata.com”.

[Όλοι οι συμμετέχοντες είναι από την περιοχή Αθηνών, εκτός από δυο φίλες που επικοινώνησαν μαζί μας από τη Βόρειο Ελλάδα].

 

Βέβαια, δεν θα γιορτάζαμε τα γενέθλιά μας αν δεν υπήρχαν δυο βασικοί συντελεστές, πρωτεργάτες αυτού του φιλόδοξου έργου, τους οποίους τα ΧΡΩΜΑΤΑ ευχαριστούν ιδιαίτερα.

Ο πρώτος είναι ο ΓΙΑΝΝΗΣ Α., ιδέα του οποίου ήταν το όλο έργο και η παραχώρηση της ιστοσελίδας.

Ο δεύτερος είναι ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α., στον οποίο οφείλεται η κατασκευή, η βασική εμφάνιση και η τεχνική υποστήριξη του blog.

Άλλο ένα ευχαριστώ απονέμεται στον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Κ. για την (κοπιαστική) εικαστική και αισθητική προσφορά του στην διαμόρφωση των posts και τον σχεδιασμό κάποιων σχεδιαγραμμάτων.

 

Σύντομα θα ολοκληρωθεί η μετάφραση στα Αγγλικά όλων των posts του blog σε μια προσπάθεια επέκτασής του και πέραν των ορίων της Ελληνικής γλώσσας. Προς το παρόν παρακολουθείται σταθερά από την έναρξή του μέχρι τώρα (από γνώστες της Ελληνικής γλώσσας) συστηματικά από Κύπρο και Γερμανία, ενώ το τελευταίο τρίμηνο έχει σταθερή παρακολούθηση και από Καναδά.    

 

Φίλοι, είστε όλοι καλεσμένοι στο «επικοινωνιακό» πάρτυ των γενεθλίων μας που θα διαρκέσει όλο τον μήνα!!!

 

Προς το παρόν πιείτε ένα νοερό ποτό μαζί με τις χρωματιστές καρικατούρες του κοκτέιλ πάρτυ μας και απολαύστε μια υπεροχή παρωδία του Bohemian Rhapsody από τον πολύχρωμο θίασο των Muppets. 

 

 

Translation into English

Today we have our birthday

 

Last year on February 8 2009, was posted the first post of www.xromata.com under the title “Introductory greetings”.
Since then until today, there are 140 posts posted and developed about 325 comments (and answers) from 27 friends of the blog.
Firsts in comments are IOANNA as she was the first to sent a comment, also she was the first to reply to a comment, and MIHAEL ALDEBARAN which has sent the more comments, 44 totally.
Followed by:
JOHNART who sent 23 comments,
 IOANNA with 20,  
 Lydia with 18,
Augusta with 18,
 John with 8,
Evrydiki with 7,
Madeleine with 6
GEORGE with 5

Thank you all (as well you with less than 5 comments), for your participation which gives a particular interest to "xromata.com".
[All participants are from the Athens area, but two friends have contacted us from Northern Greece].
Of course, there would be no birthday celebration our without the two key players, promoters of this ambitious project, whom COLORS (xromata) thank very much.
The first one is YANNIS A., whose idea was this whole project and the concession of the site.
Second one is GEORGE A., who built the basic appearance and technical supports the blog.
Another one to thank is Konstantinos K. awarded for the (laborious) offer of visual and aesthetic formation of the posts and did some design diagrams.
We will soon complete the translation into English of all the blog posts in an attempt to extend it beyond the limits of the Greek language.

The blog is watched systematically from its inception until now (by insiders of the Greek language) from Cyprus and Germany, while the last three months have constant monitoring from Canada.  
Friends, you are all invited to our "communication" birthday party that will last the whole month!
Currently have a drink mentally together with the colorful caricatures of our cocktail party and enjoy the fabulous Bohemian Rhapsody parody performed by the colorful troupe of Muppets.
is | Topic: Uncategorized | Tags: None

14 Comments, Comment or Ping

 1. Evrydiki

  1

  Να το χαιρόμαστε το βλαστάρι μας!!!!
  Εύχομαι δημιουργική εξέλιξη….ανάπτυξη….και πολλές πολλές χρωματιστές εκπλήξεις!!!
  ΆΝΤΕ και στα επόμενα γεννέθλια του…εύχομαι να είναι μια διασημότητα!!!!!
  Καλή συνέχεια….στις υπέροχες χρωματιστές αναζητήσεις!!
  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑ……! 🙂
  08-02-10

  08 Feb
 2. Θοδωρής

  2

  Πάμε όλοι μαζί!!!

  Να ζήσεις https://www.xromata.com
  και χρόνια πολλά,
  μεγάλο να γίνεις με μέλη πολλά,
  παντού να σκορπίσεις το χρώμα, το φώς
  και όλοι να λένε
  είμαι χρώματιστόοοος!!!

  Και του χρόνου!!
  Αυτή είναι η τούρτα που του πήρα εγώ!
  🙂

  ____1____
  /00000000\
  |wwwwwww|
  \||||||||||||||||||||||||/

  Έχει 3 στρώσεις!! Αλλά λείπουν τα χρώματα!
  Κρίμα…
  08-02-10

  08 Feb
 3. ΓΙΩΡΓΟΣ

  3

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ!!!!!
  Με πολλες ευχες για χαρα, ευδαιμονια, πλουτο, αναπτυξη, αλληλεγγυη, συνεργασια, επεκταση, χρωμα και φως και γενικοτερα οτι αλλο καλο μπορει να συμβει σε εσενα Αγαπητε Πανο, στο site και σε ολους τους επισκεπτες του. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!
  08-02-10

  08 Feb
 4. Γιάννης

  4

  Γενέθλια :
  Πάνο υπάρχουν δύο μεγέθη η Ποσότητα και η ποιότητα, τα χρώματα Ποσοτικά βρίσκονται στο 1 (ένα)
  Ποιοτικά θέλω να πιστεύω ότι βρίσκονται πολύ πέραν του ένα

  Φίλε Μιχάλη διάβασα τις παρατηρήσεις σου, θα επανέλθω σύντομα με περισσότερες λεπτομέρειες

  Γιάννης
  09-02-10

  08 Feb
 5. admin

  5

  Καλά Evrydiki! Αν το βλαστάρι μας στα επόμενα γενέθλιά του θα είναι μια διασημότητα, ίσως αυτό να οφείλεται και στην ευχή σου!!!
  Πάνος
  11-02-10

  08 Feb
 6. admin

  6

  Καταπληκτικό Θοδωρή το γενέθλιο τραγουδάκι σου!
  Και η τούρτα σου με τις τρεις στρώσεις, νοστιμότατη!!!
  Κρίμα που έλειπαν τα χρώματά της.
  Αλήθεια, ξέρεις ότι στον Μεσαίωνα (παρά τον μεσαίωνά τους) οι άνθρωποι είχαν ανακαλύψει χαρακτικό κωδικό που συμβόλιζε τα χρώματα στους ξύλινους και πέτρινους θυρεούς και όπου αλλού δεν μπορούσαν να τους χρωματίσουν;
  (Λεπτομέρειες σε προσεχές post).
  Πάνος
  11-02-10

  08 Feb
 7. admin

  7

  Ευχαριστούμε ΓΙΩΡΓΟ για τις ευχές σου προς το site και τους επισκέπτες του! Ιδιαίτερα προς αυτούς!! Γιατί χωρίς αυτούς και εσάς που συμμετέχετε με comments οι ευχές σου θα είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν.
  Πάνος
  12-02-10

  08 Feb
 8. admin

  8

  Συμφωνώ Γιάννη με όσα αναφέρεις για την ποσότητα και την ποιότητα των χρωμάτων ως προς το 1.
  Όντως ποσοτικά βρίσκονται μέσα στο 1, ενώ ποιοτικά πέραν αυτού, μόνο που δεν μπορούμε να συλλάβουμε την εκεί υπόστασή τους, Μόνο κάποια υπόνοια μπορούμε να έχομε.
  Φαντάζομαι (νομίζω το ίδιο και η Ιωάννα) ότι πέρα εκεί ΕΙΝΑΙ ένα απερίγραπτο μωβ φως!
  Προς αυτό το ΦΩΣ με ταξίδεψε ο ΜΙΧΑΗΛ ALDEBARAN με το comment του σχετικά με τον Αμύκλα. (Αλήθεια, ποιό ήταν το πρωταρχικό χρώμα του Υάκινθου; Μάλλον το μωβ;)
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e8/Hyacinthus_orientalis0.jpg
  Ποσοτικά τώρα: ίσως προς αυτές τις σκέψεις να μας κατευθύνει και η περίεργη σχέση του 6 με το 7, όπου το 6 είναι η ολοκλήρωση μιας μονάδας και το 7 η αρχή (το 1) μιας άλλης τριμονάδας.
  ΦΙΛΟΙ που διαβάζετε κι εσείς αυτή την απάντηση, μάλλον θα σας φαίνονται τρελλά και παράλογα όσα αναφέρω. Αφήστε τον τρελό στην τρέλα του. Καμιά φορά μόνο με την “τρέλα” οδηγείσαι κάπου.
  Πάνος
  12-02-10

  08 Feb
 9. AYΓΟΥΣΤΑ

  9

  Καθυστερημένα ”χρόνια πάμπολλα” και από μένα.Λόγω καταγωγής οι γιορτές κρατάνε 40 μέρες. Άρα πρόλαβα. Εύχομαι του χρόνου να χτυπήσει ”Κόκκινο”!!
  01-03-10

  08 Feb
 10. AYΓΟΥΣΤΑ

  10

  Λάθος λουλούδι δείχνει το site που έβαλες. Το ξέρω γιατί ο Υάκινθος είναι το αγαπημένο μου λουλούδι. Όσο για αυτό της φωτογραφίας είναι απλό ζουμπούλι. Κάποτε ο μπαμπάς μου γέμιζε τους κήπους μας και με αυτά. Ο Υάκινθος έχει την διάταξη της γλαδιόλας, άνθη σαν κρινάκια, χρώμα υπόλευκο και μυρωδιά……αθανασίας!!
  01-03-10

  08 Feb
 11. admin

  11

  Ευχαριστούμε ΑΥΓΟΥΣΤΑ για τα “πάμπολλα χρόνια” που μας εύχεσαι, και ποιος ξέρει; Μπορεί του χρόνου να χτυπήσει “κόκκινο”!
  ‘Ιδωμεν!!
  Πάνος
  07-03-10

  08 Feb
 12. admin

  12

  Δεν είναι λάθος ΑΥΓΟΥΣΤΑ το λουλούδι που έβαλα. Ούτε εσύ είσαι λάθος!
  Ο Υάκινθος που περιγράφεις (τον οποίο λατρεύω παρομοίως, ιδιαίτερα το άρωμά του… αυτό της αθανασίας, που με γεμίζει μνήμες από χαρμόσυνες εορταστικές στιγμές των παιδικών μου χρόνων), αυτός που θυμίζει γλαδιόλα, είναι μια καλλιεργημένη ποικιλία Υακίνθου στην οποία έχει επικρατήσει η ονομασία Υάκινθος.
  Οι άλλοι, οι κοινότεροι υάκινθοι, των οποίων η σημερινή ποικολοχρωμία οφείλεται σε καλλιεργημένα υβρίδια, είναι οι κοινώς ονομαζόμενοι “ζουμπούλια”.
  Τον πρόγονο αυτών των ζουμπουλιών προσπάθησα να εντοπίσω και είναι αυτός που βρήκα και ανήρτησα την φωτογραφία του.
  Ο προ προ πάππους αυτός υάκινθος είχε αραιότερη και πιο ακατάστατη ταξιανθία από τους τωρινούς απογόνους του και το χρώμα του ήταν μωβ – μπλε.
  Παραθέτω σχέδιο του ζωγράφου Manolo Yanes που έχει σχεδιάσει τη σειρά “μεταμορφώσεις του Οβιδίου” όπου απεικονίζει τη μεταμόρφωση του Υάκινθου στο γνωστό μας ζουμπούλι.
  http://i700.photobucket.com/albums/ww7/Paniris/xromata%20blog/pi1128d.jpg
  Πάνος
  09-03-10

  08 Feb
 13. AYΓΟΥΣΤΑ

  13

  Να φανταστεί κανείς οτι μεγάλωσα με Υάκινθους και δεν το ήξερα οτι ήταν αυτοί! Και εγώ πάντα αγαπούσα έναν άλλον Υάκινθο και ακόμα τον αγαπώ. Οι δικοί σου Υάκινθοι Πάνο δεν υπάρχουν μόνο σε μωβ, αλλά και σε ροζ και σε λευκό. Πω – πω μοσχομύρισε η …. σκέψη……
  11-03-10

  08 Feb
 14. admin

  14

  Οι σημερινοί υάκινθοι ΑΥΓΟΥΣΤΑ υπάρχουν ακόμα και σε κιτρινο-κρεμ εκδοχή! Φυσικά πρόκειται για υβρίδια. Μόνο σε κάποια (λίγα, όχι πολλά) υβρίδια λουλουδιών μπορεί κανείς να βρει τριχρωμία. Τα φυτά στη φυσική τους (απείραχτη από την ανθρώπινη επέμβαση) μορφή εμφανίζουν άνθη έως δίχρωμα. Δεν αναφέρομαι σε ποικιλία αποχρώσεων αλλά σε τάξη (ομάδα) χρώματος. Είναι, αν όχι ανύπαρκτες, σπάνιες οι περιπτώσεις που ένα φυτό παρουσιάζει άνθη και στις τρεις βασικές κατηγορίες χρωμάτων (το λευκό εξαιρείται, σαν διαφορετική περίπτωση χρώσης).
  Πχ. τα γαρύφαλλα εμφανίζουν κόκκινες και κίτρινες αποχρώσεις, ποτέ μπλε. Το ίδιο οι μπιγκόνιες, οι ιβίσκοι, οι νάρκισσοι και τα σκυλάκια.
  Τα γεράνια, οι φούξιες και ένα σωρό άλλα, δεν εμφανίζουν κίτρινα άνθη.
  Ο χρωματισμός του φυτικού βασιλείου είναι ένα μεγάλο, αξιόλογο κεφάλαιο, ικανό να μας οδηγήσει με τη μελέτη του, δεν ξέρω κι’ εγώ που;
  Ήδη, ας μην ξεχνάμε πως χρώματα λουλουδιών ενέπνευσαν εκείνον τον καλόγηρο που ασχολήθηκε με τη γενετική και την μετάδοση της κληρονομικότητας.
  Πάνος
  15-03-10

  08 Feb

Reply to “Πρώτα Γενέθλια – First Birthday”