xromata.com


Το Παραμυθι μας

 

Χρώματα και παραμύθια

Αναζητώντας τα Χρώματα – Το Παραμύθι μας

 

Δυο παλαιότερες αναρτήσεις της ιστοσελίδας μας, θα μπορούσαν άνετα να ενταχθούν στην νέα ενότητα ΕΞΩΛΟΓΙΣΜΟΙ (των χρωμάτων).

Οι δυο αυτές αναρτήσεις αναφέρονται και αφορούν στον κόσμο των Παραμυθιών.

https://xromata.com/?p=1092

https://xromata.com/?p=1094

 

Πολλά παραμύθια είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με κάποιο χρώμα, όπως πχ. η Κοκκινοσκουφίτσα με το κόκκινο χρώμα, ή όπως ο Μάγος του Οζ με τον κίτρινο τούβλινο δρόμο και την πράσινη Σμαραγδένια Πολιτεία.

Έτσι λοιπόν, κατά κάποιο τρόπο, τα χρώματα συνδέονται με τον κόσμο των παραμυθιών και γενικότερα της Φαντασίας.

Αλήθεια, μπορείτε να φαντασθείτε τον κόσμο της φαντασίας χωρίς χρώματα;

 

 

Σκοπός όμως αυτής της ανάρτησης δεν είναι να ασχοληθεί με την σύνδεση Φαντασίας, Παραμυθόκοσμου και Χρωμάτων, αλλά να σας ενημερώσει για μια νέα δραστηριότητα της ιστοσελίδας, του site xromata.com

Εδώ και περίπου δυο χρόνια το site αυτό έχει δραστηριοποιηθεί και στον χώρο του F/B (face book) δημιουργώντας το ομώνυμο group xromata.com

Μέσα στις δραστηριότητες του group, συντελείται και η σχεδόν καθημερινή (καθεβραδινή το ορθότερον) ανάρτηση μιας εικόνας ενός παραμυθιού. Οι εικόνες αυτές, αρκετές από γνωστά παραμύθια, έχουν συνδεθεί και δημιουργούν το δικό τους παραμύθι, που πήρε τον γενικό τίτλο Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ.

 

 

Όσοι είστε εξοικειωμένοι με το F/B γνωρίζετε καλά ότι οι αναρτήσεις του ανακατεύονται και με την πάροδο του χρόνου, σχεδόν χάνονται.

Για να μην χαθεί λοιπόν το παραμύθι αυτό, αλλά και για να μπορεί όποιος θέλει να το παρακολουθήσει από την αρχή, ή από κάποιο σημείο του, αποφασίσθηκε η αναδημοσίευσή του από την αρχή και εδώ, στην ιστοσελίδα του xromata.com

Έτσι, από τον Ιούλιο άρχισε η εβδομαδιαία αναδημοσίευση του παραμυθιού στο PAGES (δίπλα στο HOME, πάνω από την πράσινη στήλη) όπου κάθε εβδομάδα θα «ανεβαίνει» μια μικρή ενότητα εικόνων του παραμυθιού, με τις λεζάντες τους.

Εσείς αν θέλετε να το παρακολουθήσετε, θα κάνετε κλικ με το ποντίκι σας πάνω στην λέξη PAGES στην κορυφή της σελίδας. Θα εμφανιστούν τότε δυο κουτάκια. Μέσα στο δεύτερο είναι γραμμένη η λέξη «Παραμύθι». Κάνοντας και πάλι κλικ πάνω στη λέξη «παραμύθι» ανοίγει η στήλη του παραμυθιού.

 

 

Καλό σας ταξίδεμα στον Κόσμο του Παραμυθιού μας, στις εικόνες του, τα χρώματά τους και τις περιπέτειές του!


is | Topic: Uncategorized | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Το Παραμυθι μας”