xromata.com


Σκεψεις κι αποψεις 8.

 

Σκέψεις κι’ απόψεις [8]

 

 

Σκέψεις και Απόψεις φίλων του site, που δεν είναι παρά η επανάληψη επιλεγμένων παλαιών comments (με χρονική σειρά ανάρτησης) από την στήλη διαλόγου, γιατί και οι φίλοι της ιστοσελίδας συμβάλλουν στην ανάπτυξή της με τις δικές τους απόψεις.

 

Κάποια από αυτές ίσως σας φαίνονται σαν αταίριαστες με το θέμα της ιστοσελίδας, που είναι τα χρώματα, όμως όλες αναπτύχθηκαν από ερεθίσματα που δόθηκαν από κάποιο άρθρο βασισμένο σε αυτά, τα χρώματα δηλαδή και τον κόσμο τους.

 

 

Αναφερόμενος στην πραγματική προσωπικότητα και το χρώμα της, Πάνο μου, εννοείς αυτό που πολλοί καλούν “Εγώ”
(ως ανώτερος εαυτός κλπ.) ή ακόμη και την Ακτίνα (κατά Alice Bailey: “Πραγματεία περί των 7 Ακτίνων”, για να θυμηθούμε και τον σεπτό αριθμό 7);
Σχετικά τώρα με τους οπαδούς των ομάδων, απ’ όσο γνωρίζω tough guys θεωρούνται οι ερυθρόλευκοι του Ολυμπιακού (εύλογο λόγω κόκκινου), κι οι ασπρόμαυροι (το
μαύρο επικρατεί) του ΠΑΟΚ. Αν τους συνδυάσουμε, έχουμε “Το κόκκινο και το μαύρο” του Σταντάλ, που ως λάβαρο χρησιμοποιούν, συχνάκις παρεκτρεπόμενοι βιαίως, ένιοι εκ των αριστεριστών κι αναρχοαυτόνομων. Ακολουθούν οι κιτρινόμαυροι (έχουμε αναφερθεί στο συνδυασμό σε παλαιότερο comment) της ΑΕΚ και λιγότερο του Άρη και οι πράσινοι του Παναθηναικού παραδόξως, καθώς το πράσινο θα ’πρεπε να τους προσδίδει ηρεμία, εκτός αν το αποδώσουμε στη σχέση κόκκινου και πράσινου (αντίθετα και συμπληρωματικά) και μέσ’ απ’ αυτήν αιτιολογήσουμε επίσης (όσο βέβαια είν’ αυτό εφικτό) την “αιώνια” κόντρα κι αντιπαλότητα Ολυμπιακών και Παναθηναϊκών. Πώς εξηγείται όμως χρωματικά αυτή των Παοκτσήδων με τους Αρειανούς;
Λες κι οι Αρειανοί (τους οποίους οι Παοκτσήδες αποκαλούν και “σκουλήκια”) είναι από άλλο πλανήτη. Ή μήπως είναι;
27-11-09

 

ΜΙΧΑΗΛ ALDEBARAN

 

https://xromata.com/?p=933

 

 

 

Η προσωπικότητα δεν είναι κάτι που προϋπάρχει, αλλά κάτι που κτίζεται. Επομένως όλοι μας σε κάθε στιγμή εκδηλώνουμε ένα κράμα, πλαστής, πραγματικής ………….κλ.π, προσωπικότητας.
Εάν λοιπόν τα χρώματα ακολουθούν μια εξελικτική πορεία, ρωτώ, αναλογικά μπορεί το χρώμα της τωρινής προτιμήσεώς μου να μου δείχνει ψήγματα το που βρίσκομαι ή αν ακολουθώ τουλάχιστο σωστό δρόμο.
29-11-09

 

Γιάννης

 

https://xromata.com/?p=933

 

 

Για την προσωπικότητα ΜΙΧΑΗΛ ALDEBARAN και τα χρώματα (όπως διαισθάνομαι από το νέο comment του Γιάννη) μάλλον θα οδηγηθούμε σε συζητήσεις, αφού κι’ εσύ ανακατεύεις το ΕΓΩ ως ανώτερο εαυτό, την Ακτίνα της Bailey κλπ.
(Αλήθεια, μήπως θα μπορούσες κάποια στιγμή να μας θυμίσεις πολύ περιληπτικά τί πραγματεύεται η “Πραγματεία περί των 7 Ακτίνων”;)
Στα ποδοσφαιρικά τώρα!
Φαίνεται πως τη στήλη μας δεν την παρακολουθούν φίλαθλοι, οπότε είσαι ό μόνος που απάντησε μέχρι τώρα στο ερώτημά μου, να μου πείτε ποιες ομάδες του ελληνικού αθλητικού χώρου διαθέτουν τα πιο tough gays, τα πιο “χουλιγκάνια” ανάμεσα στους οπαδούς τους.
Ομολογώ την αποστασιοποίησή μου από τα ποδοσφαιρικά και νόμιζα, όπως αναφέρεις κι’ εσύ, ότι τους περισσότερους οπαδούς με αναβράζον αίμα διέθετε ο Ολυμπιακός και στη συνέχεια η ΑΕΚ και ο Άρης. Μου είχε διαφύγει ο ΠΑΟΚ, που τον τοποθετείς 2ο στη σειρά.
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού συρόμενοι από το κόκκινο χρώμα της ομάδας τους, είναι φυσιολογικό να εκδηλώνουν ορμή, δυναμισμό και βία.
Το μαύρο – κίτρινο της ΑΕΚ και του Άρη είναι ένας εξίσου επικίνδυνος συνδυασμός. Μπορεί το κιτρινόμαυρο να μην διαθέτει τόση ορμή και νεύρο, όμως είναι ένας χρωματικός συνδυασμός δηλωτικός του θανάσιμου κινδύνου όταν προκληθεί. Όπως και η μέλισσα, αφού προκληθεί, αμολάει το κεντρί της.
Το πράσινο του ΠΑΟ τώρα, μοιραία φέρνει τους οπαδούς του σε κατώτερη θέση ως προς τη βία. Όμως, σε ένα ανταγωνιστικό χώρο αναγκάζεται κανείς να εκδηλώνεται ανάλογα. Εξ άλλου έχει και το πράσινο τις κακές πλευρές του (πράσινα τέρατα, μάγισσες, ερπετά, μούχλα, σαπίλα, κρυμμένος κίνδυνος κλπ. …).
Για την χρωματική κόντρα ΠΑΟΚτζήδων – Αρειανών, τί να πω; Δεν γνωρίζω καν την ιστορία του χρωματισμού των ομάδων αυτών. Μήπως οι μεν πρόλαβαν τους δε στην καθιέρωση των χρωμάτων τους και δημιουργήθηκε έτσι μια αντιπαλότητα ( η οποία υπάρχει ασχέτως χρωμάτων, ένεκα της επιδιωκόμενης κυριαρχίας στον χώρο της Β. Ελλάδος) ή μήπως ο παραπλήσιος χρωματισμός επιφέρει αυτή την έντονη (ενίοτε βίαιη) ανταγωνιστικότητα;
Πάνος
29-11-09

 

https://xromata.com/?p=933

 

 

Δεν συμφωνώ Γιάννη τελείως μαζί σου, εκτός και αν δεν έχεις διατυπώσει σωστά την άποψή σου. Ναι μεν η προσωπικότητα κτίζεται, αλλά δεν είναι κάτι που δεν προϋπάρχει. Ναι μεν φτιάχνεται, διαμορφώνεται, κτίζεται, αλλά για να χτιστεί κάτι πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχουν τα θεμέλια και ένα αρχιτεκτονικό σχέδιο. Τώρα, στην πορεία… συνήθως ξεφεύγουμε από το σωστό σχέδιο που έχουμε να χτίσουμε και φτιάχνουμε άλλα αντ’  άλλων.
Τα χρώματα της προτίμησής μας σαφώς και δείχνουν, όχι μόνο ψήγματα, αλλά κομμάτια ολόκληρα του δρόμου που ακολουθούμε. Οπότε σε μας έγκειται να παρακολουθήσουμε αν βαδίζουμε σωστά (βάση των προδιαγραφών μας) παρατηρώντας τα χρώματα της αρεσκείας μας.
Τα ίδια τα χρώματα παραμένουν πάντα σταθερά, δεν ακολουθούν εξελικτική πορεία (όπως αναφέρεις) αλλά βοηθούν στην παρατήρηση της δικής μας πορείας.
Πάνος
1-12-09

 

https://xromata.com/?p=933

 

 

Πάνο γειά σε σένα και τη παρέα …
Διαβάζοντας την εργασία σου, σχετικά με τη λειτουργία των χρωμάτων, σκέφθηκα αμέσως την αναλογική ομοιότητα και σχέση του ατόμου με τον άνθρωπο (άτομο). Αλήθεια πόσο μεγάλη συγγένεια υπάρχει στη συμπεριφορά τους.
Ο άνθρωπος όπως και το άτομο, έχει τον πυρήνα του (το κέντρο του ) και γύρω από αυτό περιστρέφονται οι δυνατότητες, οι δράσεις, οι εκδηλώσεις του, αρνητικές και θετικές. Κάθε άνθρωπος επιλέγει από τους ανθρώπους γύρω του, αυτούς που του ταιριάζουν ή του είναι χρήσιμοι για τη δράση του στη ζωή (φιλίες, συναναστροφές) και απορρίπτει όσους δε του κάνουν, ακριβώς όπως κάνει το ηλεκτρόνιο με τα φωτόνια. Πολλές φορές δε οι επιρροές των φίλων αλλάζουν τη συμπεριφορά του (τροχιά του), όπως αλλάζει η τροχιά του ηλεκτρόνιου κάτω από την επιρροή του φωτονίου. Και τελευταίο αλλά και σημαντικό, μέσα από την επιλογή ή την απόρριψη των “φίλων” του, γνωρίζουμε καλλίτερα το χαρακτήρα του. Ισχύει το “δείξε μου το φίλο σου, να σου πω ποιός είσαι”.
φιλιά σε όλους Ιωάννα
01-12-09

 

https://xromata.com/?p=933

 

 

Καλημέρα Πάνο και καλημέρα σε όλους !
Όλες οι θεωρίες συμφωνούν στον αριθμό 7 για τα
χρώματα της ίριδας.
Κατά τον φυσικό Όμπερτ το ηλιακό φως εκτός από τα
επτά περιλαμβάνει και άλλα άπειρα, ενδιάμεσα χρώματα
που η μετάβαση από το ένα στο άλλο γίνεται βαθμιαία.
Ήδη από το 1865 υπολόγισε τις αποχρώσεις του φάσματος σε χίλιες.
Προσωπικά πιστεύω ότι και άπειρες να είναι, είναι πάντα
αντανακλάσεις του Ενός φωτός.
03-12-09

 

Katerina

 

https://xromata.com/?p=1032

 


is | Topic: σκέψεις σχόλια άρθρα φίλων | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Σκεψεις κι αποψεις 8.”