xromata.com


Καρτες Λουσερ: 7 μαυρο

 

 Τα 8 χρώματα των καρτών του απλού τεστ Λούσερ

 

7 Μαύρο


 


Το μαύρο είναι το σκοτεινότερο χρώμα και πράγματι αποτελεί την άρνηση του ίδιου του χρώματος.

Το μαύρο αντιπροσωπεύει το απόλυτο όριο πέρα από το οποίο σταματά η ζωή και εκφράζει την ιδέα της ανυπαρξίας και της εξαφάνισης.

 

 

Το μαύρο είναι το ΟΧΙ σε αντιδιαστολή προς το ΝΑΙ του άσπρου.

Το άσπρο είναι η καθαρή σελίδα στην οποία θα γραφτεί η ιστορία, το μαύρο είναι το τέλος, πέρα από το οποίο δεν υπάρχει τίποτε πλέον.

Το άσπρο, ενώ υπάρχει στο «πλήρες τεστ Λούσερ» δεν συμπεριλαμβάνεται στο απλό τεστ των 8 χρωμάτων, όπου πλησιέστερο προς το άσπρο θεωρείται το ζωηρό κίτρινο (4). Πάντως το άσπρο και το μαύρο είναι τα δυο άκρα, το Α και το Ω, η αρχή και το τέλος.

Στο τεστ των 8 χρωμάτων, αν το μαύρο βρεθεί πλάι στο κίτρινο, τότε δηλώνεται μια ακραία συμπεριφορά.

Το μαύρο σαν άρνηση, αντιπροσωπεύει την παραίτηση, την πλήρη παράδοση ή εγκατάλειψη και επηρεάζει έντονα οποιοδήποτε χρώμα εμφανίζεται μαζί του στις επιλογές, τονίζοντας και ενισχύοντας τον χαρακτήρα αυτού του χρώματος.

 

 

Αν το μαύρο εμφανιστεί στο πρώτο ήμισυ του τεστ και ιδιαίτερα στις τρεις πρώτες θέσεις, τότε προκύπτει μια αναπληρωματική συμπεριφορά ακραίας φύσης.

Όποιος εκλέγει το μαύρο στην πρώτη θέση αποκηρύττει τα πάντα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπάρχουσα κατάσταση στην οποία κατά την γνώμη του τίποτε δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι.

Όταν το μαύρο είναι στην δεύτερη θέση, τότε σημαίνει ότι είναι πρόθυμος να αποκηρύξει τα πάντα υπό τον όρο να κατέχει αυτό που αντιπροσωπεύεται από το χρώμα της πρώτης θέσης.

Αν πχ. το μαύρο είναι στην δεύτερη θέση μετά το κόκκινο τότε η ικανοποίηση των υπερτονισμένων επιθυμιών μπορεί να αναπληρώσει όσα είναι ανεπαρκή.

 

 

Αν προηγείται το μπλε, τότε η απόλυτη γαλήνη αναμένεται να αποκαταστήσει την διαταραγμένη αρμονία.

 

 

Όταν το κίτρινο προηγείται του μαύρου, τότε αναμένεται ότι κάποια ξαφνική και πιθανόν καταστροφική ενέργεια ή αλλαγή θα βάλει τέλος στα προβλήματα.

 

 

 

Αν το γκρίζο (φαιό) είναι στην πρώτη θέση, πριν το μαύρο, τότε η προστασία της απόλυτης αποχής θα ξεπεράσει την αφόρητη κατάσταση.

Το μαύρο στην Τρίτη θέση απαιτεί αναπλήρωση που παρέχεται από τα δυο πρώτα χρώματα και όπως στην περίπτωση του φαιού, τα χρώματα που προηγούνται του μαύρου είναι φορτισμένα και δηλώνουν πηγή άγχους.

Το μαύρο στην τελευταία θέση (το σύνηθες) αντιπροσωπεύει την φυσιολογική επιθυμία της μη παραίτησης από τίποτε και τον έλεγχο ενεργειών και αποφάσεων.

 


is | Topic: μαύρο, Ψυχολογία και χρώματα | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Καρτες Λουσερ: 7 μαυρο”