xromata.com


Τεστ Λουσερ και ασθένειες

 

 

Εντοπισμός και αντιμετώπιση ασθενικών (ψυχολογικών και φυσικών) καταστάσεων, με την εφαρμογή του τεστ Λούσερ  (α)

 

 

Το τεστ Λούσερ, πέρα από τις αποκαλύψεις για τον ψυχολογικό μας εσωτερικό κόσμο, μπορεί να αποβεί ωφέλιμο στην πρόγνωση επερχόμενων ασθενειών, που όπως μας είναι γνωστό, οι περισσότερες έχουν ψυχολογική βάση. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στις προβλέψεις αυτές και στο χέρι μας είναι, αφού τις εντοπίσουμε (βάση του τεστ), αν θέλουμε, να τις αποτρέψουμε.

 

 

 

Όταν το φαιό (γκρι) τείνει να πάρει τις πρώτες θέσεις επιλογών πιθανόν να δηλώνεται μια κατάσταση εξάντλησης, αδυναμίας ή κάποιου στρες.

 

 

 

 Η θέα του μπλε χρώματος έχει καταπραϋντική επίδραση στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Η πίεση του αίματος, οι σφυγμοί και η αναπνευστική συχνότητα ελαττώνονται, ενώ οι αυτο – αμυντικοί μηχανισμοί επαναφορτίζουν τον οργανισμό. Το σώμα προσαρμόζεται στην ανάπαυση και την επανάκτηση δυνάμεων, οπότε σε περιπτώσεις ασθενειών ή εξάντλησης αυξάνεται η ανάγκη για το μπλε χρώμα.

 Η αποζήτηση του βαθύ μπλε χρώματος δηλώνει την ανάγκη της φυσικής ηρεμίας και της ψυχολογικής ευφορίας, όπου ευφορία σ’ αυτή την περίπτωση σημαίνει ησυχία συν ευχαρίστηση.

 Η ησυχία είναι η καθαυτή συνθήκη του ωραίου, όπως η γαλήνη της ατάραχης θάλασσας. Το μπλε αντιστοιχεί συμβολικά στο ήσυχο νερό, στην ήρεμη ιδιοσυγκρασία και όργανό του είναι το δέρμα. Έτσι το έκζεμα και η ακμή συνδέονται συχνά με διάφορες διαταραχές σχέσεων οι οποίες εμπλέκουν (ή θα έπρεπε να εμπλέκουν) τρυφερότητα, αγάπη ή στενό δεσμό, όπως οικογένεια, νεανικός έρωτας ή γάμος.

Όταν εκλέγεται το μπλε στην πρώτη θέση ίσως δηλώνεται ότι υπάρχει ανάγκη για συναισθηματική ηρεμία, γαλήνη ή ανάγκη για ανάπαυση, ησυχία και ανάκτηση δυνάμεων.

 

 

 

 Η απόρριψη του μπλε χρώματος μπορεί να έχει σαν συνέπεια το να θιγεί η ικανότητα συγκέντρωσης και στα παιδιά αυτό μπορεί να πάρει την μορφή δυσκολίας στην μάθηση.

 Στους ενήλικες η ένταση αυτή, αν συνεχιστεί για πολύ, μπορεί να οδηγήσει σε ταραχές του νευρικού συστήματος που επιδρούν στην καρδιά και στην κυκλοφορία.

 

 

Εάν η απόρριψη του μπλε συνοδεύεται από προτίμηση του πράσινου χρώματος, μπορεί να δηλώνεται κατάσταση καταπίεσης και ό,τι αυτή μπορεί να επιφέρει (κατάσταση την οποία συναντούμε συχνά σε νεαρά άτομα που καταπιέζονται από τα δεσμά των γονιών τους).

 

 

 

 Το άτομο που επιλέγει το πράσινο στην πρώτη θέση θέλει να αυξήσει την βεβαιότητά του σχετικά με την αξία του και μια παραδοχή από τους άλλους.

 Συναισθηματικό περιεχόμενο του πράσινου είναι η υπερηφάνεια και όργανά του οι λείοι (ακούσιοι) μυς. Έτσι τα γαστρικά έλκη και οι πεπτικές διαταραχές συνδέονται συχνά με την ανησυχία για την πιθανή απώλεια μιας θέσης ή για μια προσωπική αποτυχία.

 Όταν υπερισχύει το πράσινο οι ακούσιοι μυς βρίσκονται σε χρόνια υπερένταση με αποτέλεσμα να εμφανίζονται παθολογικές διαταραχές στο στομάχι ή στα έντερα ή στην καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα, καταστάσεις που συχνά αναμένουν τους υπερφιλόδοξους.


is | Topic: ίαση, Ψυχολογία και χρώματα | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Τεστ Λουσερ και ασθένειες”