xromata.com


Τεστ Λουσερ και ασθενειες

 

 

Εντοπισμός και αντιμετώπιση ασθενικών (ψυχολογικών και φυσικών) καταστάσεων, με την εφαρμογή του τεστ Λούσερ  (β)

 

 

 

Το κόκκινο επιταχύνει τους σφυγμούς, ανεβάζει την πίεση του αίματος και αυξάνει τον ρυθμό αναπνοής. Είναι έκφραση νευρικής και αδενικής δραστη- ριότητας. Όργανά του είναι οι γραμμωτοί (εκούσιοι) μυς, το συμπαθητικό νευρικό σύστημα και τα όργανα αναπαραγωγής.

Έτσι η φυσική και νευρική εξάντληση, οι καρδιακές διαταραχές και η απώλεια της σεξουαλικής ικανότητας ή επιθυμίας συνοδεύουν συχνά την απόρριψη του κόκκινου.

Όποιος απορρίπτει το κόκκινο βρίσκεται ήδη σε μια κατάσταση υπερ – ερεθισμού, ή υποφέρει από έλλειψη ζωτικότητας (πχ. από φυσική εξάντληση ή καρδιακή ανεπάρκεια, ή το απορρίπτει επειδή αισθάνεται περικυκλωμένος από άλυτα προβλήματα).

 

  

 

Ο συνδυασμός απόρριψη του κόκκινου και αναπλήρωσή του από το μπλε, εμφανίζεται σε άτομα που υποφέρουν από στερήσεις και άγχη του κόσμου των επιχειρήσεων και σε ανώτερα στελέχη που τείνουν προς την καρδιακή προσβολή (οπότε αποτελεί θαυμάσια προειδοποίηση). Άτομα που επιλέγουν αυτόν τον συνδυασμό έχουν άμεση ανάγκη από διακοπές και ιατρικές εξετάσεις.

 

  

 

Το κίτρινο αυξάνει κι αυτό την πίεση του αίματος, τους σφυγμούς και τον ρυθμό της αναπνοής, όπως ακριβώς και το κόκκινο, παρ’ όλα αυτά είναι λιγότερο σταθερό και πιο χαλαρό σε ένταση. Σε αντίθεση πάλι με το πράσινο, του οποίου η προκαλούμενη από την ένταση συστολή μπορεί να φθάσει σε κράμπα ή σπασμό, το κίτρινο αντιπροσωπεύει την χαλάρωση και την διαστολή. Επειδή ο βαθμός της έντασης συχνά είναι ανυπόφορος, το πράσινο συνήθως απορρίπτεται και προτιμάται το κίτρινο με σκοπό την αναπλήρωση και την χαλάρωση της έντασης. Το πράσινο είναι ένταση, το κίτρινο χαλάρωση.

 

 

 

Αδενική και ορμονική δραστηριότητα κατά την εγκυμοσύνη τείνει σε μια προτίμηση προς το μωβ χρώμα. Αυτό ισχύει και σε περιπτώσεις κακής λειτουργίας του θυρεοειδούς. Η υπερλειτουργία του θυρεοειδούς, όταν είναι ψυχοσωματική και όχι ανεπάρκειας ιωδίου, είναι κατάσταση που οφείλεται σε μακροχρόνιο στρες, σοκ ή σε συνθήκες φόβου ή τρόμου κατά την παιδική ηλικία. Το μωβ μπορεί να σημαίνει και συναισθηματική ανασφάλεια.

 

 

 

Όταν υπάρχει κάποια φυσική ενόχληση ή αδιαθεσία, τότε η επιλογή του καστανού χρώματος ανέρχεται στις πρώτες θέσεις, τονίζοντας τόσο τον βαθμό αδιαθεσίας, όσο και τις απαραίτητες συνθήκες που θα την βελτιώσουν.


is | Topic: ίαση, Ψυχολογία και χρώματα | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Τεστ Λουσερ και ασθενειες”