xromata.com


Μια απαγωγή, μια κηλίδα

 

Χρώματα και κηλίδες

έκτακτο, εμβόλιμο post

 

 

Οτιδήποτε εμφανίζεται σε μια επιφάνεια σαν στίγμα, είτε λόγω χρωματικής αντίθεσης, είτε σαν λεκές, ρύπος, ονομάζεται κηλίδα.

Μεταφορικά, κηλίδα ονομάζεται και οτιδήποτε πλήττει ως μελανό σημείο το ηθικό κύρος, την τιμή και την υπόληψη κάποιων.

Ο άνθρωπ(ακ)ος φρόντισε ανά τους αιώνες να γεμίσει με κηλίδες –και των δυο ειδών- τον πανέμορφο, πολύχρωμο κόσμο στον οποίο ζούμε.

Μια τέτοια κηλίδα απλώθηκε έντεχνα εδώ και δεκαετίες σε μια ασιατική περιοχή του πλανήτη μας που ονομάζεται «Αφγανιστάν».

Υπεύθυνοι, όπως και για όλους τους λεκέδες που αμαυρώνουν τον πολύχρωμο πλανήτη μας οι τρεις «λέρες», οι τρεις μεγάλοι δυνάστες, που καλύπτονται κάτω από τα φανφαρόνικα ονόματα Πολιτική (όποιας απόχρωσης και να είναι), Οικονομία (ανεξαρτήτως του χρώματος που έχει το χρήμα της), Θρησκεία (ό,τι χρώμα και να έχει το λάβαρό της).

Εδώ και ένα μήνα, ένα αρκετά μελανό σημείο της κηλίδας του Αφγανιστάν, εστιάστηκε πάνω από την πολύχρωμη φυλή των Καλάς, των απογόνων του στρατού του μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως μας είναι γνωστότεροι. Το μελάνωμα αυτό αφορά στην άγρια απαγωγή από τους ταλιμπάν του ανθρώπου που έδωσε την ψυχή του για την μόρφωση και καλλιέργεια της φυλής αυτής, του Έλληνα δάσκαλου Θανάση Λερούνη.

Το μελανό στίγμα έχει απλωθεί βαρύ, αλλά αθέατο και πάνω από τη χώρα μας με τη μορφή της αδιαφορίας και έλλειψης ενημέρωσης.

Μια ΕΘΝΙΚΗ είδηση, που έπρεπε καθημερινώς από τις 8 Σεπτεμβρίου 2009 να είναι πρωτοσέλιδη έχει περάσει στα ψιλά γράμματα και αφέθηκε να διαδοθεί από τις προσπάθειες διαφόρων οργανώσεων οι οποίες μας ενημερώνουν και μαζεύουν υπογραφές για να κινήσουν τους αρμόδιους, ενώ οι φτωχοί Καλάς ξεπουλούν ό,τι έχουν για να μαζέψουν τα λύτρα και να πάρουν πίσω τον αγαπημένο τους Ατανάσι!

Αντί αυτής της ενημέρωσης, οι αρμόδιοι μας έχουν πρήξει εδώ και μήνες με την επερχόμενη λαίλαπα (;) της γρίπης των χοίρων, κάτι που οι περισσότερες δυτικές χώρες καταχωρούν σε ψιλά γράμματα!

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες για το γεγονός και την τύχη του Θανάση, που ευτυχώς μέχρι και σήμερα είναι ζωντανός, επικοινωνήστε με τους «Έλληνες εθελοντές», τους «Γιατρούς του κόσμου» ή στο www.mdmgreece.gr

 


is | Topic: Uncategorized | Tags: None

One Comment, Comment or Ping

Reply to “Μια απαγωγή, μια κηλίδα”