xromata.com


Τα δυο ερωτήματα – The two questions

Ο άνθρωπος στην πλειονότητά του θεωρεί τα χρώματα σαν ένα δώρο της φύσης, σαν διακοσμητικό στοιχείο ή σαν κάτι αναγκαίο για τον διαχωρισμό των διαφόρων αντικειμένων.

Για να κατανοήσουμε την άγνοιά μας και το πόσο αδιάφοροι είμαστε οι περισσότεροι προς αυτό το βασικό στοιχείο που επιδρά και επηρεάζει τη ζωή μας, επαναθέτω τα βασικά, πρωταρχικά ερωτήματα, που αφού μας δοθούν και προσπαθήσουμε να τα απαντήσουμε, καταλαβαίνουμε το πόσο αδαείς είμαστε ως προς τον γοητευτικό κόσμο των χρωμάτων.

Τί είναι χρώμα;

Γιατί υπάρχουν τα χρώματα;

Επανειλημμένες έρευνες που κάναμε, απέδειξαν πως οι περισσότεροι, ενώ στην αρχή θεωρούν απλά τα ερωτήματα αυτά, δυσκολεύονται να απαντήσουν. Επίσης, ότι ακόμα και οι αρτιότερες απαντήσεις που έχουν δοθεί είναι εξειδικευμένες και αφορούν επί μέρους και όχι επί του συνόλου της φύσης αυτού του μυστηρίου.

Η πιο ολοκληρωμένη απάντηση που δόθηκε ως τώρα λέει πως:

“Τα χρώματα είναι αποκωδικοποιήσεις δονήσεων”

Με τη σειρά της όμως η απάντηση αυτή γεννά άλλο ερώτημα:

“Γιατί και ως προς τί η αποκωδικοποίηση των «συγκεκριμένων» δονήσεων;”

Προσπαθήστε να απαντήσετε στα δυο βασικά ερωτήματα και είμαι βέβαιος ότι το blog αυτό θα αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

 

Translation into English


The two questions

 

Μan in majority believes colors as a gift of nature, as an ornament or as something necessary for the separation of different objects.

To understand our ignorance and how we are indifferent to this most basic element that affects and influences our lives, I relay the main, fundamental questions, which after trying to respond to, we’ll understand how inexperienced we are to the enchanting world of colors.

What is color?

Why colors exist?

Repeated investigations we have done proved that most people while at the beginning consider these questions simple, they have difficulty to answer.

Also proved that even the better answers that were given were specific and related to part and not to the entire nature of this mystery.

The most comprehensive answer given thus far says:

"The colors are vibrations decode"

In turn, however, this response raises another question:

"Why and for what to decode the « specific »vibrations?"

Try to answer the two basic questions and I am sure this blog will become more interesting.

 

 

 


is | Topic: Uncategorized | Tags: None

21 Comments, Comment or Ping

  1. elpida pafiti

    1

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΤΕ.ΑΝΑΜΕΝΑΜΕ ΚΑΙΡΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ.ΈΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΦΩΤΟΣ.ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΝΗΣΕΩΝ;
    13/02/09

    13 Feb
  2. ΙΟΑΝΝΑ

    2

    Ελπίδα γειά σου ,
    Είμαι η Ιωάννα. Σχετικά με την ερώτηση σου έχω να πώ ότι :
    Το φώς είναι ένα μικρό τμήμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας,που την αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο μάτι.Το φώς έχει δύο ιδιότητες.Έχει κυματική κίνηση και αποτελείται απο δέσμες σωματιδίων με ενέργεια,τα φωτόνια.Η παλμική κίνηση του φωτός είναι η δόνηση.Τα φωτόνια έρχονται σε μας μέσω του φωτός και τα αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο μάτι ως χρώμα,ανάλογα με το μήκος κύματος τους.Η δέσμη των φωτόνιων με το μεγαλύτερο μήκος κύματος είναι το κόκκινο χρώμα.Αυτή με το μικρότερο είναι το ιώδες.
    Ενδιάμεσα είναι τα υπόλοιπα χρώματα.Τα πάντα στο κόσμο μας είναι δονήσεις.Τα αισθήματα μας,οι σκέψεις μας,οι εντυπώσεις μας.Αφού λοιπόν τα χρώματα είναι δονήσεις καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό και αναγκαίο είναι να αποκωδιικοποιηθούν,για να γίνουν κατανοητά και χρήσιμα κλειδιά που θα μας ανοίξουν και άλλους ορίζοντες γνώσης.
    Ο Ρολάνδος Δερμόν γιατρός και λάτρης της Φυσικής έγραψε.
    “Ο άνθρωπος δε μπορεί να φαντασθεί ότι το Σύμπαν αλλά και ο ίδιος,είναι μία μάζα κινούμενων φωτονίων και ότι βλέπει,αισθάνεται ή αντιλαμβάνεται, δεν είναι τίποτε άλλο
    από τα αποτελέσματα αυτής της κίνησης”

    φιλικά Ιωάννα
    15/02/09

    13 Feb
  3. admin

    3

    Γειά σου Ελπίδα!
    Αν και με πρόλαβε η Ιωάννα και σου απάντησε πρώτη, οφείλω να εκθέσω κι’ εγώ τη δική μου άποψη στο ερώτημά σου. Βέβαια όλες οι απορίες θα λυθούν σιγά – σιγά με την εξέλιξη του blog, όμως επειδή δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα ολοκληρωθεί η απάντηση ενός ερωτήματος, έχουμε τα comments για να συζητάμε μεταξύ μας, να λέμε τις απόψεις μας και να προσπαθούμε να παίρνουμε κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματά μας.
    Καλώς λοιπόν έχεις διαβάσει ότι τα χρώματα προκύπτουν από την ανάλυση του λευκού φωτός. Για να δούμε τώρα πώς συνδέεται αυτό με την αποκωδικοποίηση δονήσεων δεν έχουμε παρά να εξετάσουμε το τί είναι το φως.
    Το ορατό φως είναι ένα μικρό τμήμα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος το οποίο αποτελείται από δονούμενους κυματισμούς. Άρα και το φως είναι τέτοιο, σαν μέρος του συνόλου. Επομένως, όσα πλάσματα διαθέτουν το κατάλληλο (οπτικό) όργανο, βλέπουν ένα τμήμα των δονήσεων αυτών σαν φως. Κάθε συγκεκριμένη δόνηση από αυτές που βρίσκονται μέσα στην περιοχή του φωτός γίνεται αντιληπτή (αποκωδικοποιείται) σαν χρώμα.
    Πάνος.
    16/02/09

    13 Feb
  4. ΜΙΧΑΗΛ ALDEBARAN

    4

    Θα προσπαθησω ν’απαντησω στο γιατι της αποκωδικοποιησης ορμωμενος απο ενα θαυμασιο ασμα,τραγουδισμενο απ’το Louis Armstrong, που χθες “κατα συμπτωση” μου εστειλε μια φιλη απ’ τη Νορβηγια και που μπορειτε ν’απολαυσετε μεσω του youtube.com:
    ”I see trees of green,red roses too
    I see them bloom,for me and you
    And I think to myself: What a wonderful world
    I see skies of blue and clouds of white
    The bright blessed day, dark sacred night
    And I think to myself: What a wonderful world
    The colors of the rainbow, so pretty in the sky
    Are also on the faces, of people going by
    I see friends shaking hands, sayin’: ”How do you do?”
    They’re really sayin’: “I love you”
    Το ρημα wonder που παραγει το wonderful σημαινει: απορω,θαυμαζω,διερωτωμαι,μενω καταπληκτος.Κι αυτο ειναι δηλωτικο της γεννησης του φιλοσοφου,που σαν το Σωκρατη συνειδητοποιει την αγνοια του και σαν αθωο παιδι με διψα για γνωση, παρατηρει τον κοσμο και τον εαυτο του,θαυμαζει,εκπλησσεται,διερωταται: “What a wonderful world?!” Κι ας επιδιωκει ο πλανος νους να βλεπουμε τον κοσμο σταθερο,αμεταβλητο και δεδομενο.Ο κωδικας που καλουμαστε ν’αποκωδικοποιησουμε-κι ας μην ξεχναμε πως τα χρωματα “ντυνουν” συμβολα,ομως ειναι συμβολα και τα ιδια-ειναι μια γλωσσα και σαν τετοια επομενως ενα μεσο επικοινωνιας μεταξυ αυτων που την κατεχουν(κι επισης μεταβιβαζουν στους διψασμενους μαθητες) αλλα και με το Δημιουργο της. Κι Αυτος μες απ’την ιδια τη Φυση και τα συμβολα της μας καλει να επιστρεψουμε στην πηγη της Γνωσης, για να ξεδιψασουμε και ν’αποκαταστησουμε τη χαμενη και διαταραγμενη Ενοτητα κι Αρμονια,οπως αυτη υπεροχα αποτυπωνεται στο Ουρανιο Τοξο,τη γεφυρα με το Θειο Κοσμο.
    Φιλε Πανο,ειχες τη βουληση και την ευγενη καλοσυνη να μας ανοιξεις την πορτα στο Μαγικο Κοσμο των
    Χρωματων, και σ’αυτον να μας ξεναγεις,οπως κανεις αλλωστε και στ’αεροπορικα σου ταξιδια.
    Καλο μας Ταξιδι,λοιπον!
    19/02/09

    13 Feb
  5. admin

    5

    ΜΙΧΑΗΛ ALDEBARAN, τον κώδικα αυτόν τον καλείς εσύ γλώσσα (εγώ κλειδιά) επικοινωνίας μεταξύ μας και με την Αρχική Πηγή στην οποία καλούμαστε να επιστρέψουμε. Δες την απάντησή μου προς τον JOHNART (Μια μέρα από τη ζωή της Κας Ίριδας), την οποία συμπληρώνει η άποψή σου.
    Όσο για το τργούδι σου….μας πρόλαβες!! Μελλοντικός στόχος του blog είναι να συγκεντρώσει όσα τραγούδια αναφέρονται σε χρώματα. Προς το παρόν μεταφράζω τους “χρωματιστούς” στίχους του τραγουδιού που μας έστειλες, για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν αγγλικά.
    “Βλέπω πράσινα δέντρα, καθώς και κόκκινα τριαντάφυλλα
    τα βλέπω ν’ ανθίζουν για μένα και για σένα
    και σκέφτομαι: Τι θαυμάσιος ο κόσμος –
    Βλέπω γαλάζιους ουρανούς και άσπρα σύννεφα
    τη φωτεινή ευλογημένη μέρα,τη σκοτεινή ιερή νύχτα
    και σκέφτομαι: Τι θαυμάσιος ο κόσμος –
    Τα χρώματα του ουράνιου τόξου, τόσο όμορφα στον ουρανό
    είναι επίσης στα πρόσωπα των ανθρώπων που περνούν
    Βλέπω φίλους να δίνουν τα χέρια λέγοντας: Τί κάνεις;
    Στα αλήθεια λένε:Σ’ αγαπώ”
    MIXAHΛ ΑLDΕΒΑRΑΝ ευχαριστώ που με έκανες για πρώτη φορά να προσέξω πραγματικά τα λόγια του υπέροχου αυτού τραγουδιού.
    Πάνος
    20/02/09

    13 Feb
  6. ΓΙΩΡΓΟΣ

    6

    Και απο εμένα ένα ευχαριστώ ΜΙΧΑΗΛ ALDEBARAN για αυτήν την πολύ όμορφη επιλογή του τραγουδιού. Σαν παιδί και εγώ τις ομάδας χρωμάτων, ότι ειναι σχετικό με το χρώμα με συγκινεί ιδιαίτερα.Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στον πρωτομάστορα, Πάνο για την δημιουργία αυτού του site που μας δίνει την χαρά και την δυνατότητα να ανοίξουμε ενα δίαυλο επικοινωνίας με περισότερο κόσμο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα χρωμάτων και τους υποστηρικτές της, οι οποίοι μου έδωσαν την ώθηση και την ευκαιρία να γνωρίσω τα «εργαλεία» εκείνα τα οποία με βοήθησαν να δω με μια νέα αντίληψη τον θαυμαστό κόσμο των χρωμάτων. Εύχομαι και ελπίζω αυτό το site να είναι η αρχή για περισότερη γνώση για εμάς, για τους νέους και παλιούς φίλους των χρωμάτων.Αυτά και για την δική μου εισαγωγή στην παρέα, Πάνο περιμένω και τραγούδια με αναφορά στα χρώματα μιας και θα έχουμε την μια δόνηση, τα χρωματα, θα πρέπει να έχουμε και την άλλη, τον ήχο. IOANNA πολλά φιλιά!!!! ΓΙΩΡΓΟΣ
    25/02/09

    13 Feb
  7. admin

    7

    Χαίρομαι που άλλο ένα μέλος της ΟΜΑΔΑΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ εμφανίστηκε στα comments. Γιώργο αισιοδοξώ στη διαρκή και συχνή επαφή σου με το blog. Ευχομαι να εμφανισθούν σύντομα και άλλα μέλη της ομάδας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ομαδικά, μαζί με τους νέους φίλους που θα αποκτήσουμε, να επιτελέσουμε το σκοπό μας, που δεν είναι άλλος από το να μάθει ο άνθρωπος να βλέπει (αισθάνεται) τα χρώματα με διαφορετική αντίληψη.
    Όσο για τα τραγούδια, χρειάζεται λίγος χρόνος, αλλά θα έλθουν και αυτά.
    Πάνος.
    28/02/09

    13 Feb
  8. 8

    Πάνο γειά σου…….
    Είμαι η Ιωάννα
    Διάβασα τα σχόλια σου για τους νόμους και σ’ ερωτώ. Αφού τα πάντα στη Δημιουργία υπόκεινται στούς νόμους, γιατί να εξαιρείται ο άνθρωπος ως δημιούργημα; ο άνθρωπος είναι μονάδα ως άτομο, δυάδα ως φύση (πνευματικός-υλικός), τριάδα ως υπόσταση (πνεύμα,ψυχή,σώμα) κ.τ.λ. Μπορώ ν΄αριθμήσω πολλούς νόμους, στούς οποίους υπόκειται ο άνθρωπος.Εξάλλου το φως είναι δόνηση, αλλά και ο άνθρωπος είναι δόνηση. Πως και που επηρεάζει η μία δόνηση την άλλη; Αυτό που με έλκει είναι η σχέση του ανθρώπου με τα χρώματα. Θα μπορούσαμε ν’ αναλογίσουμε τα χρώματα με τον άνθρωπο. Δηλαδη να “χρωματίσουμε” τον άνθρωπο. Να μία τολμηρη ιδέα, που μπορεί όμως να μας οδηγήσει στη πραγματική τους σχέση……. φιλιά Ιωάννα
    04/03/09

    13 Feb
  9. admin

    9

    Ιωάννα, γειά σου και πάλι!
    Βεβαίως και ΔΕΝ εξαιρείται ο άνθρωπος από τους συμπαντικούς νόμους. Αν πρόσεξες, ανέφερα ρητά ότι οι νόμοι αυτοί δεν δέχονται εξαιρέσεις!
    Γνωρίζεις ότι το σύμπαν αναφέρεται σαν μακρόκοσμος και ο άνθρωπος σαν μικρόκοσμος και πως υφίστανται αναλογικά -ανάλογα με το εύρος τους- την ίδια νομοθεσία. Εδώ αναφερόμαστε σε έναν άλλο νόμο – κλειδί, το νόμο της Αναλογίας! Βάση αυτού του νόμου μπορούμε να “χρωματίσουμε” τον άνθρωπο.
    Πέρα από αυτό, όπως ανέφερα και στη Filareti, πρέπει να “αναλογισθούμε” ο καθένας μας με το “προσωπικό” του χρώμα.
    Πάνος
    08/03/09

    13 Feb
  10. admin

    10

    IOANNA τώρα που μεταφράζω το blog στα αγγλικά πρόσεξα και δονήθηκα από μια σκέψη σου, ένα ερώτημά σου, μετά από τρεις ολόκληρους μήνες!
    Τότε μου πέρασε απαρατήρητο (;) ή μάλλον η συνεχής ενασχόλησή μου με τα xromata.com με προωθεί (;) με στέλνει αλλού (;) οπότε αναθεωρώ ή προσέχω καλύτερα κάποια πράγματα!
    Στις 4 Μαρτίου αναρωτήθηκες: Εφ’ όσον το φως είναι δόνηση, αλλά και ο άνΘρωπος είναι δόνηση πώς και πού επηρεάζει η μια δόνηση την άλλη;
    Όπως θα πρόσεξες στα πιο πρόσφατα comments και posts αναφερόμαστε στο Ορατό Φως και τον Περιοριστικό Νόμο (ή Εωσφόρο) αλλά και στο Νόμο των Αναλογιών. Σκέφθηκα λοιπόν το εξής:
    Μήπως, όπως το ορατό φως είναι ένα περιορισμένο τμήμα δονήσεων ενός πολύ μεγαλύτερου δονητικού συνόλου, συμβαίνει το ίδιο και με τον άνθρωπο;
    Μήπως δηλαδή κάθε γήινος άνθρωπος, κάθε ένας μας, η Ιωάννα, ο Πάνος, ο Μιχάλης κλπ. κλπ. (που γεννιέται και πεθαίνει εδώ) είναι ένα τμήμα δονήσεων ενός μεγαλύτερου συνόλου, ένα μικρό κομάτι του, που φαίνεται εδώ;;;
    Άρα οι περιορισμένες δονήσεις του Φωτός με τις περιορισμένες δονήσεις του εμφανιζόμενου (εδώ) ανθρώπου αλληλοεπηρεάζονται για να εκτελεστεί κάποιο έργο σε αυτό το περιορισμένο σημείο.
    Συγγνώμη που οι σκέψεις μου είναι ακόμα χύμα, αλλά ήθελα να τις διατυπώσω, για να μη μου φύγουν και για να τις επεξεργαστεί όποιος θέλει.
    Σ΄ευχαριστώ Ιωάννα για το πολύτιμο αναρώτημά σου και σκέφτομαι άραγε πόσα άλλα μαργαριτάρια βρίσκονται απαρατήρητα, κρυμμένα μέσα σ΄αυτό το blog περιμένοντας τη στιγμή που κάποιος θα τα αποκαλύψει και θα τα φέρει στο φως.
    Πάνος
    22-6-09

    13 Feb
  11. Sosso

    11

    Αγάπη μου, Πανούλη μου! Οι προεκτάσεις της παραπάνω σκέψης σου είναι τουλάχιστον πολλές, όπως γνωρίζεις από μόνος σου. εκείνο όμως που αφήνει έκθαμβη, είναι η αναλογία αυτή καθ’ αυτή. Με έστειλες ταξείδι μακρινό σε ουρανούς που δεν φαίνονται, στο εσωτερικό είναι που πάλι δεν φαίνεται, στο Εγώ, στο συλλογικό Εγώ, εδώ, εκεί, έφυγα τελείως. και δεν ξέρω τι λέω από την χαρά μου. Η Ελενα προσπαθεί να με προσγειώσει αλλά, μπά, δεν το βλέπω για λίγη ώρα ακόμα. θα επανέλθω, γιατί το αόρατο ανθρώπινο φάσμα είναι μια θεώρηση πολύ ενδιαφέρουσα, όσο και οι τρόποι προσέγγισής του. Μου άρεσε (understatement!) και η σκέψη της Ιωάννας στα χρώματα της Τριάδας. Σας στέλνω πολλά φιλιά.
    Σωσώ, 30/6/09

    13 Feb
  12. 12

    Πάνο αναρωτιέσαι αν ο άνθρωπος είναι ένα τμήμα δονήσεων(περιορισμένες όπως αναφέρεις), που αλληλοεπηρεάζονται με τις δονήσεις του φωτός, για να εκτελεστεί κάποιο έργο σε αυτό το περιορισμένο σημείο (γήινη ζωή). Εγώ πιστεύω ότι όντως είναι έτσι και σε συνδυασμό με αυτό που γράφεις στίς ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, ότι δηλ. όλες οι ακτινοβολίες αποτελούν μία και την αυτή σειρά,” το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα ” τολμώ και το προχωρώ στα εξής:
    Ο άνθρωπος είναι ένα μικρό μέρος του συνόλου της δημιουργίας. Εάν ο άνθρωπος καταφέρει να συντονίσει τις δονήσεις του με τις δονήσεις του υπόλοιπου μέρους του συνόλου και εναρμονισθεί με αυτές, τότε έχει ξεφύγει απο τα περιοριστικά όρια του και γίνεται ένα με το σύνολο (συνειδησιακά). Παράδειγμα ο Πυθαγόρας που μπορούσε να ταξιδεύει στο σύμπαν (νοητικά).
    Επίσης η αναλογία φάσματος του φωτός και ανθρώπου μ’ εμπνέει να πιστεύω, ότι η γήινη ζωή του ανθρώπου (αυτή που εμείς βλέπουμε) είναι ένα μικρό μέρος της ζωής του και ότι υπάρχει και η αόρατη ζωή ( την οποία δυστυχώς ούτε βλέπουμε, ούτε νοιώθουμε). Άρα το περιορισμένο σημείο, όπως αναφέρεις, χρειάζεται για να φωτισθούμε (να φύγουμε απο το σκοτάδι της άγνοιας, της δυσπιστίας, των φόβων, του εγω’ι’σμου) και με τη σειρά μας να γίνουμε ΦΩΣ.
    Ευχαριστώ Ιωάννα
    30-6-09

    13 Feb
  13. admin

    13

    Η χαρά SOSSO που αντανακλάται από το comment σου είναι αισθητή! Έστειλες ένα μήνυμα χαράς και ενθουσιασμού. Κατά τα άλλα, πιστεύω πως ελάχιστοι καταλαβαίνουν τί είναι αυτό που σε χαροποίησε. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να προστρέξουν και πάλι στο σκεπτικό μου (που σε χαροποίησε τόσο) για να μαντέψουν πιο σημείο σε ενθουσίασε τόσο πολύ!
    (Κι’ εγώ χοροπηδούσα από τη χαρά μου όταν συνέλαβα με την απόχη μου από το χώρο της Φαντασίας την ιδέα αυτή που φτερούγισε τόσο κοντά μου. Για να μη μου φύγει, την ύφανα αμέσως στον ιστό μου, όπως έκανε η Μούσα Πολύμνια. Είναι το πρώτο comment που έγραψα χωρίς να πρόκειται ουσιαστικά για απάντηση από τον admin).
    Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να ενθουσιασθείς με τα posts και τα σχέδια του τριγωνοποιημένου κύκλου! Ήσουν στο μυαλό μου όταν τα έφτιαχνα.
    Από αλλού την περίμενα, από αλλού την βρήκα!
    Περιμένω να επανέλθεις.
    Πάνος
    6-7-09

    13 Feb
  14. admin

    14

    Συμφωνώ ΙΟΑΝΝΑ με όσα γράφεις! Εάν κατάλαβα καλά, θεωρείς τον άνθρωπο σαν ένα μικρό τμήμα της συνολικής δημιουργίας. Έτσι είναι!
    Πέρα από αυτό, κατ’ εμέ ο άνθρωπος, ο κάθε ένας μας, είναι κάτι ανάλογο με το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα, μια μεγάλη σειρά δονήσεων που εκτείνονται όσο και στο φάσμα σε τεράστια έκταση, από τις ακτίνες γάμμα έως τα ραδιοκύματα. Από όλη αυτή τη σειρά, όπως γίνεται αντιληπτό από την αίσθηση της όρασης μόνο το ορατό φως, ένα ίδιο μικρό τμήμα από το σύνολο του κάθε ανθρώπου, φαίνεται, γίνεται αντιληπτό εδώ και τώρα, στην περιορισμένη ζωή αυτού του περιορισμένου σε χώρο και χρόνο σημείου.
    Άρα, ναι μεν γεννιέμαι, ζω, πεθαίνω εδώ για ένα χρονικό διάστημα, αλλά δεν είμαι μόνο αυτό! Αυτό είναι μόνο το “φαίνεσθαί” μου.
    Το δε φάσμα είναι μια συνεχής ενέργεια που ταξιδεύει στο σύμπαν και ό,τι έχει την ταχύτητα του φωτός, όπως λέει η σύγχρονη επιστήμη, δεν έχει ηλικία, δεν γερνάει, είναι άχρονο.
    Πάνος
    13-7-09

    13 Feb
  15. Marina Karderini

    16

    Τά χρώματα να δεχθώ ότι είναι αποκωδικοποιημένες δονήσεις .Γιά τήν ύπαρξή τους ,απλά νά πώ ότι ανεβάζουν ,κάνουν χαρούμενη τήν ψυχή τόυ ανθρώπου !Η θέα και μόνο ,ενός ποικιλόχρωμου από άνθη αγρού , αγαλιάζει ,και χαρωπεί τόν άνθρωπο .Ισως η ψυχή του ανθρώπου ,νά χρειάζεται αυτήν την γκάμα χρωμάτων ,γιά νά λειτουργεί , αρμονικά σέ αυτό τό Σύμπαν ,ώστε ,ανεμπόδιστα ,νά εξελιχθή ,και νά ”Φύγη”, νά ανυψωθεί, σέ άλλη διάσταση …..Εκεί πλέον ,μπορεί νά μήν χρειάζεται νά ”βλέπει ”, τόσα χρώματα ,για νά αισθάνεται εναρμονισμένος ,και νά βλέπει ,πλέον το ίδιο το Φώς ,πρίν τήν διάθλασή του ……αλλά μιλάμε πιά γιά εξελιγμένο Ον, πού δέν θάχη πλέον μορφή με τήν έννοια πού δίνουμε ,και ………..καταλήγω ,ότι η ύπαρξις τών χρωμάτων είναι ένα θείον δώρο-βοήθημα πού μάς δόθηκε ,γιά τήν εξέλιξή μας ,στήν παρούσα !….Γιατί τά ζώα ,δέν ΄ξεχωρίζουν την ποικιλία χρωμάτων ,πού βλέπει ο άνθρωπος ;
    9-12-11

    13 Feb
  16. Πάνος

    17

    Μαρίνα, είπες μια φράση κλειδί: ‘Ισως η ΨΥΧΗ του ανθρώπου να ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ την γκάμα των χρωμάτων…
    9-12-11

    13 Feb
  17. Πόπη Κυπραίου

    18

    καλησπερα σας …. ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΣ ΕΓΡΑΨΕΣ … ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ….
    9-12-11

    13 Feb
  18. admin

    19

    Όλγα Βαλαβάνη: Ας πω και εγώ μια γνώμη πολύ απλή και σύντομη Δε χωρά αμφιβολία οτι τα χρώματα είναι δονήσεις που μεταφερουν κάτι μέσα τους Εχουν δηλαδή ταυτότητα.για ναμη πω ποιότητα Μεταφέρουν μια ενέργεια που σε μας τους ανθρώπους που τη δεχόμαστε παίρνει μια μορφή Παράδειγμα το κόκκινο χρώμα δίνει στον άνθρωπο περισσότερη δράση το πράσινο συναισθημα και με αυτή τη λογική μπορούμε να αποκοδηκοποιησουμε τη χρησιμότητα των χρωμάτων πέραν της αισθητικής ομορφιάς και αρμονίας με την οποία ειναι προικισμένα
    14-2-2017

    13 Feb
  19. admin

    20

    Nana Stergiopoulos: Υπάρχει ένα βιβλίο που λέγεται ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΑΚΤΙΝΩΝ και τα λέει όλα! Χρώμαι τινός, απορροφώ κάτι. Αυτό που προτιμώ είναι αυτό που μου λείπει. Εγώ είμαι η δόνηση, εγώ είμαι το χρώμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν είμαι ακόμη ΛΕΥΚΟΘΕΑ, δηλαδή ΦΩΣ, όμως εν δυνάμει, κάποτε θα γίνω ! …..έτσι, για πρώτη γνωριμία !
    14-2-2017

    13 Feb
  20. admin

    21

    Panos Pap: (απόπειρα ορισμού): Τα Χρώματα είναι το ανοιχτό και διαρκές κάλεσμα που μας απευθύνει ο αχανής και μυστηριώδης κόσμος του Αόρατου, προκειμένου να τον εξερευνήσουμε και να αποκρυπτογραφήσουμε τα μυστικά του.
    25-02-2017

    13 Feb

Reply to “Τα δυο ερωτήματα – The two questions”