xromata.com


Χρώμα και συναίσθημα (11α) [χρωματικές συνομιλίες]

Χρωματικές Συνομιλίες  (11α)

Χρώμα και συναίσθημα

 

 

 

Άλλες τρεις προσπάθειες απάντησης των ερωτημάτων «Τί είναι και γιατί υπάρχουν τα χρώματα;» δημοσιεύονται σ’ αυτό το τεύχος, ώστε να έχουμε μια πληρέστερη εικόνα του προβληματισμού των αναγνωστών.

 

– Το χρώμα είναι εικόνα, γιατί μια εικόνα χωρίς χρώμα, απλώς δεν μπορεί να υπάρξει. Ακόμη και οι ασπρόμαυρες εικόνες, έχουν χρώμα: το άσπρο και το μαύρο, που δημιουργούν το γκρίζο. Άρα το χρώμα ισοδυναμεί με μια εικόνα, οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή.

Πάνος Μαλαβέσας,  Βούλα

 

— Κύριε Καραγιάννη, διάβασα όσα αναφέρετε για το χρώμα, στο Παλμόραμα, και σκέφτηκα πολύ να σας απαντήσω στην ερώτηση: Τι είναι χρώμα;

Προσωπικά, πιστεύω ότι χρώμα είναι η έκφραση, το συναίσθημα, τα οποία δίνουν νόημα σε μια εικόνα και την προσδιορίζουν με πιο σαφή τρόπο.

Αμαλία Κερκάτου,  Γλυφάδα

 

– Μια συνομιλία με ένα χρώμα, θα μπορούσε να φανερώσει πολλά για τον χαρακτήρα και την ψυχή μας. Οι δε προτιμήσεις μας σε συγκεκριμένα χρώματα, είναι ένα πρόσθετο στοιχείο. Αν, για παράδειγμα, μας αρέσει το κόκκινο, σημαίνει ότι είμαστε άτομα δυναμικά, γεμάτα ενέργεια. Αν προτιμούμε το μαύρο, μας διακρίνει μια τάση ανασφάλειας, μυστικοπάθειας και μυστηρίου. Το άσπρο φανερώνει αγνότητα, αθωότητα, ευγένεια συναισθημάτων. Εγώ θα προσέγγιζα την ερώτησή σας κάπως έτσι, με βάση τη σκιαγράφηση του ανθρώπινου χαρακτήρα. Δεν ξέρω αν έχω δίκιο. Ευχαριστούμε για τον προβληματισμό που θέτετε.

Αντρέας Μανουσακάκης,  Γλυφάδα

 

 

 

 

 


is | Topic: Χρωματικές Συνομιλίες | Tags: , , , , , ,

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Χρώμα και συναίσθημα (11α) [χρωματικές συνομιλίες]”