xromata.com


Καρτες Λουσερ: 4 Κιτρινο (β)

 

 Τα 8 χρώματα των καρτών του απλού τεστ Λούσερ

 

4 Κίτρινο (β)

 

 

Όπως το πράσινο, έτσι και το κίτρινο θέλει την σπουδαιότητα και εκτίμηση των άλλων, αλλά αντίθετα με το πράσινο που είναι περήφανο και αυτάρκες, το κίτρινο δεν ησυχάζει ποτέ, κατευθύνοντας συνεχώς προς τα έξω  τις αναζητήσεις και τις φιλοδοξίες του. Όταν το κίτρινο είναι ψυχαναγκαστικό μπορεί να πέσει στην παγίδα της ζήλειας. Το πράσινο είναι επιμονή, το κίτρινο αλλαγή.

 

 

Αν το κίτρινο απορριφθεί και τοποθετηθεί μετά την 6η θέση τότε οι ελπίδες έχουν ματαιωθεί, το άτομο αντιμετωπίζει μια κενότητα. Όσο μεγαλύτερη η απογοήτευση, τόσο πιο πίσω βρίσκεται το κίτρινο. Αυτό μπορεί να επιφέρει μια μορφή ανησυχίας, αποθάρρυνσης, έλλειψη εμπιστοσύνης και υποψιασμού των άλλων.

 

 

Η απόρριψη του κίτρινου από κάποιον σημαίνει προσπάθεια προστασίας του εαυτού του από μεγαλύτερες απώλειες ή απογοητεύσεις.

 

 

Η απόρριψη του κίτρινου, αν αναπληρώνεται με την εκλογή του μπλε στην 1η θέση, δείχνει ότι το άτομο χρειάζεται ησυχία και ενότητα για την επίτευξη κάποιας ικανοποίησης.

Ο συνδυασμός αυτός αντανακλά την τάση κάποιου να κρατηθεί στα οικεία, είναι κοινός και παρουσιάζεται σαν μαζοχιστικός μάλλον τύπος δεσμού.

 

 

Αν εκλεγεί το πράσινο στην πρώτη θέση, σημαίνει προσπάθεια αναπλήρωσης για την έλλειψη ελπίδων, με την αναζήτηση ασφάλειας.

 

 

Αν εμφανισθεί το κόκκινο στην 1η θέση, τότε η αναζήτηση περιπέτειας και εντόνων εμπειριών, ιδιαίτερα σεξουαλικής κατάχρησης, αποτελεί την υιοθετημένη μέθοδο για την φυγή από το αίσθημα απογοήτευσης και απομόνωσης.

 

 

Το κίτρινο έχει ιδιαίτερη σημασία όταν δεν εμφανίζεται μεταξύ της 2ης και 5ης θέσης.

 

 

 

 


is | Topic: Κίτρινο, Ψυχολογία και χρώματα | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Καρτες Λουσερ: 4 Κιτρινο (β)”