xromata.com


Καρτες Λουσερ: 4 Κίτρινο (α)

 

 

 

Τα 8 χρώματα των καρτών του απλού τεστ Λούσερ

 

4 Κίτρινο (α)

 

 

Το κίτρινο του τεστ είναι το φωτεινότερο από τα συμπεριλαμβανόμενα χρώματα και οι εντυπώσεις του είναι ευχάριστες, ζωηρές και όχι τόσο ερεθιστικές όσο του κόκκινου, επειδή είναι πιο ελαφρύ και ανοιχτότερο από αυτό, οπότε είναι περισσότερο υποβλητικό παρά ερεθιστικό, αλλά και λιγότερο σταθερό.

Το κίτρινο εκφράζει μια απεριόριστη επεκτατικότητα ή μια ελευθερία ή και μια ψυχολογική χαλάρωση που σημαίνει απαλλαγή από βάρη, προβλήματα, βάσανα ή περιορισμούς.

 

 

Το κίτρινο αντιστοιχεί συμβολικά με την ευχάριστη ζεστασιά του ήλιου

.Η αισθητική του εντύπωση είναι το κέντημα και το συναισθηματικό του περιεχόμενο είναι η ελπιδοφόρα αλλαγή.

Ανόμοια προς το κόκκινο, που είναι κι αυτό ενεργειακό χρώμα, η «κίτρινη» δραστηριότητα είναι περισσότερο αβέβαιη και στερείται συνήθως τη συνεκτικότητα και σκοπιμότητα του κόκκινου.

 

 

Το «κίτρινο» άτομο μπορεί να είναι λαίλαπα εργατικότητας, αλλά η εργατικότητά του έρχεται και παρέρχεται.

Αν το κίτρινο εκλεγεί στην 1η θέση, δηλώνει την επιθυμία για απολύτρωση, την ελπίδα ή προσδοκία για μεγαλύτερη ευτυχία και συνεπάγεται μερικές μικρές ή μεγάλες συγκρούσεις με καταστάσεις από τις οποίες υπάρχει ανάγκη αλλαγής.

Αυτή η ελπίδα για ευτυχία, απευθύνεται πάντα προς το μέλλον γιατί το κίτρινο ωθεί προς τα εμπρός

 

 

.Όταν το κίτρινο είναι υπερτονισμένο κι αναπληρωτικό, υπάρχει μια έντονη επιθυμία να ξεφύγει κανείς από τις υπάρχουσες δυσκολίες, αλλά και αλλαγή για την αλλαγή και μια έντονη αναζήτηση για πολλές εμπειρίες.

 

 


is | Topic: Κίτρινο, Ψυχολογία και χρώματα | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Καρτες Λουσερ: 4 Κίτρινο (α)”