xromata.com


Καρτες Λουσερ: 3 Κοκκινο

 

 

 

Τα 8 χρώματα των καρτών του απλού τεστ Λούσερ

 

 

 

3 Κόκκινο

 

Στο σημερινό post θα εξετάσουμε την κάρτα του κόκκινου χρώματος, αυτή με τον αριθμό 3.

 

 

Το κόκκινο των καρτών του χρωμο – τεστ Λούσερ ενέχοντας λίγο κίτρινο, αντιπροσωπεύει μια φυσιολογική κατάσταση κατανάλωσης ενέργειας.

Επιταχύνει τους σφυγμούς, ανεβάζει την πίεση του αίματος και αυξάνει τον ρυθμό αναπνοής. Είναι έκφραση ζωτικής δύναμης, νευρικής και αδενικής δραστηριότητας και έχει την σημασία επιθυμίας, πόθου και όρεξης. Είναι η ορμή για επίτευξη σκοπών και για επιτυχίες, ο έντονος πόθος για οτιδήποτε προσφέρει ένταση ζωής και ολοκλήρωση εμπειρίας. Είναι παρώθηση για όλες της μορφές ζωτικότητας, από την σεξουαλική δύναμη μέχρι τον επαναστατικό μετασχηματισμό.

 

 

 

Είναι η ροπή προς την δράση, τα αθλήματα, τον αγώνα, τον συναγωνισμό, τον ερωτισμό και την επιχειρησιακή παραγωγικότητα.

Φυσική και νευρική εξάντληση, καρδιακές διαταραχές και απώλεια της ικανότητας ή της σεξουαλικής επιθυμίας, συνοδεύονται συχνά από την απόρριψη του κόκκινου χρώματος.

Με όρους του χρόνου, το κόκκινο αντιπροσωπεύει το παρόν.

 

 

Όποιος επιλέγει το κόκκινο στην πρώτη θέση επιθυμεί να του αποφέρουν οι δραστηριότητές του έντονες εμπειρίες και ολοκλήρωση ζωής. Το ποια μορφή θα πάρουν οι δραστηριότητες αυτές θα δηλωθεί από το χρώμα που συνοδεύει το κόκκινο στις επιλογές.

 

 

Όταν το κόκκινο βρίσκεται στην πρώτη θέση σημαίνει μια λίγο – πολύ ελεγχόμενη σεξουαλική ορμή, με την πιθανότητα περιστασιακών εκρήξεων σεξουαλικής εμπειρίας, είναι δηλαδή ο πιστός σύντροφος που μπορεί καμιά φορά να ενδίδει στον πειρασμό, χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα.

Αν όμως το κόκκινο βρίσκεται στην πρώτη θέση σαν αναπλήρωση, η σεξουαλική ορμή είναι ισχυρή και οδηγεί σε σεξουαλικούς πειραματισμούς και συχνές απιστίες.

 

 

Όταν το κόκκινο απορρίπτεται, τότε η σεξουαλική επιθυμία έχει εξαφανιστεί κατά ένα μεγάλο μέρος, ή καταπιέζεται έντονα, ή υπάρχει ανικανότητα ή ψυχρότητα.

Όποιος απορρίπτει το κόκκινο γίνεται ανήσυχος, είτε επειδή υποφέρει από έλλειψη ζωτικότητας, είτε επειδή αισθάνεται περικυκλωμένος από άλυτα προβλήματα. Νιώθει το περιβάλλον του επικίνδυνο και εκτός ελέγχου.

 

 

Η απόρριψη του κόκκινου δηλώνει: «Ζητώ προστασία απ’ οτιδήποτε μπορεί νε με ερεθίσει, να με επιδεινώσει, να με εξασθενίσει περισσότερο». Η επιθυμία για προστασία είναι τόσο πιο έντονη όσο πλησιέστερα βρίσκεται το κόκκινο προς την όγδοη θέση.

 

 

Συνήθως το μπλε επιλέγεται στην πρώτη θέση σαν αναπλήρωση του κόκκινου, όταν αυτό απορρίπτεται, δηλώνοντας την ανάγκη ενός ήσυχου περιβάλλοντος σαν «ηρεμιστικό». Αυτός ο συνδυασμός μπλε κόκκινου, δηλώνει συχνά ένα μαζοχιστικό δεσμό με τον σεξουαλικό σύντροφο που συνοδεύεται με ένα αίσθημα έλλειψης αγάπης και εκτίμησης.

 Απόρριψη κόκκινου με προτίμηση πράσινου εμφανίζεται σπάνια και συνήθως έχει μικρή διάρκεια. Παρ’ όλα αυτά, ο συνδυασμός αυτός εμφανίζεται καμιά φορά όταν το άτομο προσπαθεί με μόνο την θέλησή του να ξεπεράσει την νευρική και φυσική εξάντλησή του.

 

 

Σαν αναπληρωματικό για την απόρριψη του κόκκινου, εμφανίζεται συχνότερα στην πρώτη θέση το κίτρινο και σημαίνει «αναζήτηση διεξόδου». Αλλά κι αυτή η επιλογή είναι μικροπρόθεσμη γιατί οδηγεί σε απελπισία.

Το κόκκινο έχει ιδιαίτερη σημασία όταν δεν εμφανίζεται στις τρεις πρώτες θέσεις.


is | Topic: κόκκινο, Ψυχολογία και χρώματα | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Καρτες Λουσερ: 3 Κοκκινο”