Σκεψεις κι αποψεις [33]
Σκέψεις κι’ απόψεις [33]
Οι «Σκέψεις και Απόψεις» φίλων του site, δεν είναι παρά η επανάληψη επιλεγμένων παλαιών comments (με χρονική σειρά ανάρτησης) από την στήλη διαλόγου, γιατί και οι φίλοι της ιστοσελίδας συμβάλλουν στην ανάπτυξή της με τις δικές τους απόψεις.
Κάποιες από αυτές ίσως σας φαίνονται σαν αταίριαστες με το θέμα της ιστοσελίδας, που είναι τα χρώματα, όμως όλες αναπτύχθηκαν από ερεθίσματα που δόθηκαν από κάποιο άρθρο βασισμένο σε αυτά, τα χρώματα δηλαδή και τον κόσμο τους.
Αν ενδιαφέρεστε να δείτε τις προηγούμενες αναρτήσεις κάτω από τον τίτλο ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΙ’ ΑΠΟΨΕΙΣ θα τις βρείτε πηγαίνοντας στo παράθυρο CATEGORIES κάνοντας κλικ με το ποντίκι σας πάνω στην ενότητα «σκέψεις, σχόλια, άρθρα φίλων».
Συνεχίζω Σωσώ, καλά θυμάσαι την εναλλαγή του πράσινου με το κίτρινο, όπου το πράσινο είναι το ένα από τα τρία βασικά χρώματα των ακτινοβολιών (σύστημα RGB) ενώ το κίτρινο παίρνει τη θέση του στο επίπεδο χρωστικών ουσιών (βαφών) και στο σύστημα CMYK (εκτυπώσεων). Όπως το θέτεις λοιπόν, στην οριζόντια τομή του μήλου, περνάμε από το πεντάκτινο κέντρο του μέσω της κίτρινης σάρκας του για να φθάσουμε στον κόκκινο φλοιό του.
Τώρα για το μήλο της Έριδας… ανοίγει μεγάλο θέμα.. πολύ μεγάλο.. Πάντως δεν νομίζω να ήταν δαμάσκηνο, ίσως πορτοκάλι; Στο μύθο το χρώμα του πάντως αναφέρεται ως χρυσό (όπως τα μήλα των Εσπερίδων και τα μήλα της Αταλάντης).
Οι τρεις ανταγωνιζόμενες θεές, περί τη Καλλίστη, είχαν μια περίεργη, δυνατή συμβολικά σχέση-διαφορά. Οι δυο (Αφροδίτη – Αθηνά) ήταν αμήτορες, ενώ και οι τρεις από διαφορετικά επίπεδα καταγωγής. Η Αφροδίτη από το ανώτερο (κόρη του Ουρανού), η Ήρα από το ενδιάμεσο (κόρη του Κρόνου), η Αθηνά από το κατώτερο (αν είναι δυνατόν, ως κόρη του Δία, εγγονού του Ουρανού και γιου του Κρόνου). Οπότε τί εξέφραζε αυτή η Αθηνά; Σοφία ή νόηση; Και σε ποιά μορφή της Αφροδίτης αναφερόμαστε; Στην Πάνδημο ή την Ουράνια; Κι’ αν προσθέσουμε και την εκδοχή των αναφερομένων μητέρων τους (Διώνη και Μήτιδα)… πάει μακρυά η βαλίτσα.. αλλά αν θέλεις (ή όποιος άλλος) να το συνεχίσουμε.. Γουστάρω!
Πάνος
26-1-11
Μεταφέρω τμήμα από συζήτηση στο facebook, που έγραψε ο Yannis Fanioudakis: Είναι γεγονός ότι η αύρα φωτογραφίζεται έξαλλου έχει αποδεδειχθεί ότι η ψυχή φεύγει απ τα δάκτυλα και το ρέικι γίνεται με την ενέργεια που βγαίνει απ τα χέρια τυχαίο? δεν νομίζω!! ενέργεια υπάρχει παντού, ενέργεια μας περιβάλει δεν υπάρχει καλή η κακή ενέργεια ΕΜΕΙΣ είμαστε που θα καθορίσουμε αν η ενέργεια γύρω μας θα είναι θετική η αρνητική!!!! ακόμη και η σκέψη μας επηρεάζει την ενέργεια !!!
ΕΔΩ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ ΠΩΣ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ Κ.Λ.Π
Συμπλήρωσα λοιπόν στη συνέχεια την συζήτηση (η οποία έχει ξεκινήσει από αλλού, από την φωτογράφιση της ψυχής) με τα εξής:
Ναι Γιάννη, τα χρώματα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας και κάποιοι το ξέρουν καλά. Ήξερα ότι κάτι συμβαίνει και αναρωτιόμουν πως πχ. όλοι οι μόδιστροι προβλέπουν τα ίδια χρώματα που θα είναι της μόδας το επόμενο καλοκαίρι κλπ. Πώς επιβάλλονται τα χρώματα, που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ιστορία της ανθρωπότητας;
Από την μια έχουν τα ίδια τα χρώματα τεράστιες δυνατότητες. Από την άλλη κάποιοι τα χειρίζονται κατευθύνοντάς τα μέσω μόδας κλπ. Έμεινα εμβρόντητος πέρσι παρακολουθώντας ένα ντοκυμανταίρ όπου αποκαλύπτεται πως υπάρχουν 7 παγκόσμιες εταιρείες (που αν και ανταγωνιστικές συνεργάζονται στενά) οι οποίες “ερευνούν” και προωθούν τα τάχα μου προτιμητέα (επομένως και εμπορεύσιμα) χρώματα από τους ανθρώπους στο εγγύς μέλλον. Τις έρευνές τους πουλούν σε εταιρείες, μόδιστρους κλπ. κατευθύνοντας έτσι την χρωματική μας μοίρα.
Πάνος
28-1-11
Αχ… Πάνο μου…
Να’ ταν μόνο τα χρώματα που “χειρίζονται” οι συγκεκριμένες εταιρείες και η “μόδα”…καλά θα ’τανε…!
Ως προς το κόκκινο πάντως, μπορώ να συμπληρώσω πως κατά την αντίληψη των shaman των Ιθαγενών Φυλών της Αμερικής – που γνωρίζουν οπωσδήποτε πολύ περισσότερα απ’ όσα μπορουμε να φανταστούμε – το κόκκινο είναι το χρώμα της Αύρας της Γής – Γαίας επί το ελληνικότερον ή και ΠαναΓαίας επί το “χριστιανικότερον”…
Γι’ αυτό και παραδοσιακά η μεγαλύτερη ευχή που δίνουν σε κάποιον είναι “να βαδίζει τον καλό κόκκινο δρόμο” (the good red road) .
Αυτό, σημαίνει να βαδίζουν τον δρόμο της ζωής τους χωρίς ποτέ να ξεχνούν πως είναι παιδιά της Γής – κι ότι κι αν κάνουν είναι στην υπηρεσία Της και στην επίγνωσή Της…
Την καλημέρα σε όλους – κι ας έχει και συννεφούλα )
Κι εδώ, ένα τραγούδι για το “κόκκινο μήλο” – αφιερωμένο εξαιρετικά…
http://www.youtube.com/watch?v=TSCDL3uWtjk
Irene Key 29-1-11
Λοιπόν οι μύθοι για το μήλον της Έριδος και του Παραδείσου, μου έφεραν στο νου έναν άλλο – την “χριστιανική” ιστορία της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.
Στο μοναστήρι της δίνουν ένα κομματάκι μήλο – και μάλιστα στις γυναίκες που θέλουν να μείνουν έγκυες. Στον βίο της αναφέρεται πως όταν ήταν πια αρκετά μεγάλη σε ηλικία – και μετά από αρκετές εμπειρίες “θαυμάτων” που συνέβαιναν με την παρουσία της – στο μοναχικό κελί της εμφανίστηκε ένας άγγελος και της έδωσε τρία μήλα από το Δέντρο του Παραδείσου…
Το ένα το κρατήσει για τον εαυτό της – και λέγεται πως το έφαγε πριν την αναχώρηση της από τον μάταιο τούτο κόσμο, το άλλο το φύτεψαν – και λέγεται πως από τους σπόρους του είναι και η Μηλιά της οποίας τα μήλα δίνουν ακόμα και σήμερα στη Μονή.
Για το τρίτο δεν θυμάμαι τι ακριβώς λέγεται – ίσως είναι κρατημένο στους θησαυρούς της Μονής.
Αυτό που ενδιαφέρει είναι πιστεύω ο συμβολισμός.
Δεδομένο θεωρώ πως η Αγία Ειρήνη δεν νοείται ως πρόσωπο αλλά ως έννοια – όπως και η Αγία Σοφία πχ αλλά και όλες οι έννοιες που λειτουργούν και σαν “ονόματα”.
Οπότε… αν συνδυάσεις και τους τρεις αυτούς “μύθους” – συν το γεγονός πως τα μήλα τα ΕΦΕΡΕ ο άγγελος στην Αγία Ειρήνη – μπορείς να φτάσεις στο συμπέρασμα πως… ο καρπός της Γνώσης είναι Δώρο μόνο όταν βρίσκεται σε απόλυτα ειρηνικά χέρια…
Ίσως γιατί – όπως λέει κι ένα κινέζικο ρητό -”μπορείς να μαντέψεις πόσα σπόρια έχει ένα μήλο – αλλά ποτέ δεν μπορείς να φανταστείς πόσα μήλα έχει ένας σπόρος”…
Κι αν είναι της Έριδος… δεν συμφέρει…!
Irene Key 30-1-11
Μπαίνω στο πειρασμό να έχω μια άλλη άποψη για τα μήλα , κόκκινα, πράσινα, κίτρινα ή όποιο άλλο χρώμα θέλετε.
Θα δω καλύτερα το θέμα ποιο ρεαλιστικά θα έλεγα
Τί αντιπροσωπεύουν και τα τρία είδη των μήλων;
Ματαιοδοξία
Διχόνοια
Ματαιοδοξία
Ποιοι έχουν την τάση προς αυτά ή καλύτερα ποια είναι η πηγή τους .
Ασφαλώς ένα είναι το κίνητρο, πολύ Ισχυρό, πολύ δυνατό,
τόσο που να επηρεάζει όχι μόνο την Αμάθεια αλλά να επισκιάζει ακόμα και αυτή τη Σοφία.
Ένα είναι το κίνητρο που βρίσκεται και στα τρία επίπεδα και σε όλα τα στάδια και που όλοι το ξέρουμε και που το όνομά του, ΕΓΩΙΣΜΟΣ με κεφαλαία .
Τη καλλίστη, δηλαδή ποια θα είναι η ποιο όμορφη
Της Γνώσης, δηλαδή απόκτησης άκοπα σοφίας
Έριδος, σπορά διχόνοιας.
Διαπίστωση; ασφαλώς ναι και η λύση δύο λέξεις Εγώ και Εμείς
Το Εγώ οδηγεί στα παραπάνω και το Εμείς στη λύση.
Ας περάσουμε από το πρώτο στο δεύτερο, ένας είναι ο δρόμος ί
Ο δρόμος της Αγάπης μέσω της Μύησης.
Γιάννης
3-2-11
Θα έπαιρνα όρκο Irene Key πως το νερό είναι άχρουν όπως αναφέρεται στις ιδιότητές του σαν φυσικό στοιχείο. Ναι, μιλάμε για καθαρό διαυγές νερό το οποίο δεν περιέχει χρωστικές ούτε ξένα μόρια να σκεδάζουν το φως όπως ο ουρανός… Όμως κάποιες φορές μου δίνει την εντύπωση ότι έχει μια ελαφριά γαλαζωπή χροιά. Επειδή το blog αυτό είναι ερευνητικό (η βοήθεια που του προσφέρετε με τα comments σας είναι πολύτιμη) έψαξα το θέμα πριν απαντήσω για να είμαι σωστός. Ναι, κατά κάποιο τρόπο έχεις δίκιο.
Κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες το νερό εμφανίζει μια τυρκουάζ – γαλαζωπή χροιά η οποία οφείλεται στην απορρόφηση δονήσεων. Το νερό σαν ιδιαίτερα ενεργό στοιχείο έχει τρεις θεμελιώδεις τρόπους δόνησης και εμφανίζει μια τέταρτη αρμονική συχνότητα (απόηχο των δονήσεων). Τα ηλεκτρόνιά του για να εκτελέσουν αυτό το ενεργειακό έργο απορροφούν φωτόνια από το μη ορατό φάσμα και ελάχιστα από την χαμηλή κόκκινη ακτινοβολία, με αποτέλεσμα κάτω από ειδικές συνθήκες να εκπέμπει αυτή την ελαφρά γαλαζωπή χροιά.
Τα λέω έτσι χονδρικά για να κατανοήσουμε ότι το νερό, παρότι άχρωμο, εμφανίζει ένεκα της ενεργειακής του συχνότητας μια ελαφρά γαλαζωπή χροιά.
Πάνος
5-2-11
admin is | Topic: σκέψεις σχόλια άρθρα φίλων | Tags: None
No Comments, Comment or Ping
Reply to “Σκεψεις κι αποψεις [33]”