Σκεψεις κι αποψεις (22)
Σκέψεις κι’ απόψεις [22]
Σκέψεις και Απόψεις φίλων του site, που δεν είναι παρά η επανάληψη επιλεγμένων παλαιών comments (με χρονική σειρά ανάρτησης) από την στήλη διαλόγου, γιατί και οι φίλοι της ιστοσελίδας συμβάλλουν στην ανάπτυξή της με τις δικές τους απόψεις.
Κάποιες από αυτές ίσως σας φαίνονται σαν αταίριαστες με το θέμα της ιστοσελίδας, που είναι τα χρώματα, όμως όλες αναπτύχθηκαν από ερεθίσματα που δόθηκαν από κάποιο άρθρο βασισμένο σε αυτά, τα χρώματα δηλαδή και τον κόσμο τους.
Αν ενδιαφέρεστε να δείτε τις προηγούμενες αναρτήσεις κάτω από τον τίτλο ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΙ’ ΑΠΟΨΕΙΣ θα τις βρείτε πηγαίνοντας στo παράθυρο CATEGORIES κάνοντας κλικ με το ποντίκι σας πάνω στην ενότητα «σκέψεις, σχόλια, άρθρα φίλων».
Πάνο Καλησπέρα σε σένα και σε όλους τους φίλους.
Προς μεγάλη μου λύπη έχω χάσει πολλά επεισόδια και έχω αφήσει μερικές εκκρεμότητες θα προσπαθήσω ν ‘ αναπληρώσω όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
Διάβασα τη σημείωση σου σχετικά με την Ισημερία και την αναγέννηση της φύσης και πραγματικά το χάρηκα.
Θα μου επιτρέψεις να προχωρήσω στη σκέψη σου. Η Ισημερία και συγκεκριμένα η Εαρινή έχει και τη Μυητικής της σημασία στη οποία θα αναφερθώ στη συνέχεια..
Όμως δεν παύει να είναι και ένα φυσικό φαινόμενο, όπως για παράδειγμα η καθημερινή ανατολή και δύση του Ήλιου,
Επειδή ένα φαινόμενο είναι φυσικό δε σημαίνει ότι δεν κρύβει και κάποιο μυστήριο. Αντίθετα θα έλεγα, όποιος αρνείται να δει το μυστήριο αυτό, χάνει όχι μόνο τη γεύση αλλά και το νόημα της ζωής.
Το ότι ο Ήλιος ανατέλλει ανελλιπώς κάθε πρωί στον ορίζοντα είναι το φυσικό φαινόμενο, το μυστήριο που κρύβεται πίσω από αυτό είναι η Αιώνια σταθερότητα, που οφείλεται σε ένα πολύπλοκο συνδυασμό νόμων και σε ένα ακλόνητο μηχανισμό αιτίων και αποτελεσμάτων, σε μια αέναη, σταθερή, ασφαλή τροφοδοτική κίνηση ολοκλήρου του Σύμπαντος.
Εάν αυτή η κίνηση σταματήσει έστω και για μια στιγμή τα πάντα στη Δημιουργία μα τα πάντα θα σιγήσουν.
Στη λόξωση του άξονα της τη Γης οφείλονται οι 4 εποχές του έτους, η διαφοροποίηση των ημερών, η εαρινή Ισημερία, η ανομοιότητα και τόσα άλλα που δίνουν ποιότητα στη Ζωή μας.
Λέγεται ότι λίγες μέρες πριν και λίγες μέρες μετά από την Ισημερία, ότι οι Ουρανοί είναι ανοικτοί, που σημαίνει ότι οι δονήσεις που δεχόμαστε είναι ευνοϊκές. Είναι όμως αρκετό αυτό; Φθάνει ;
Όλοι μας δεχόμαστε ακριβώς τις ίδιες δονήσεις, αλλά η επήρεια τους επάνω μας είναι διαφορετική και εξαρτάται από το ποιόν μας, όσο περισσότερο συμβατοί ( αγνοί ) είμαστε μ ‘ αυτές τόσο το καλύτερο .
Τελειώνοντας δεν αρκεί το κρασί να είναι καλό αλλά και το δοχείο κατάλληλο.
Γιάννης.
25-03-10
Όλοι μας katerina έχουμε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε κάποια χρώματα (ή και μια λιγότερη συμπάθεια, για να μη πω αντιπάθεια, προς κάποια άλλα).
Οπωσδήποτε αυτή η προτίμηση έχει να κάνει με τον χαρακτήρα μας. Αλλά για ποιον χαρακτήρα συζητάμε; Τον πραγματικό ή τον επίκτητο που δημιουργούμε από τις επιβολές του περιβάλλοντός μας και την προσωπική μας “ιστορική” διαδρομή; Στην περίπτωση αυτή, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Εάν όμως η χρωματική προτίμησή μας είναι αυθεντική και όχι επίκτητη (επιλεγμένη από την επήρεια διαφόρων παραγόντων), τότε μπορούμε να γνωρίσουμε αρκετά καλά τον πραγματικό μας χαρακτήρα.
Αυτά, γενικά προς κάποιο χρώμα της προτίμησής μας.
Όμως τα πράγματα είναι πιο σύνθετα γιατί έχουμε επιμέρους προτιμήσεις.
Πχ. μπορεί να προτιμούμε ένα χρώμα μόνο σε σχέση με τον ρουχισμό μας, ή με το περιβάλλον μας κλπ. κλπ. Στην περίπτωση αυτή το προτιμητέο χρώμα έχει να κάνει με ένα ιδιαίτερο σημείο του χαρακτήρα μας.
Για να γίνω κατανοητότερος, μπορεί να μου αρέσει το μαύρο χρώμα μόνο στα ενδύματά μου. Εάν αυτό δεν μου επιβάλλεται από μόδα, από εξιδανίκευση της εμφάνισής μου κλπ. δείχνει κάποια πράγματα σε σχέση με τον χαρακτήρα που θέλω να εμφανίζω, δηλ. ίσως να θέλω να “κρύβομαι” ή να επιβάλλομαι στους άλλους ή να ασκώ γοητεία κλπ.
Θέλει πολύ συζήτηση το θέμα για να καταλήξει κανείς σε συμπεράσματα.
Εσύ απ’ ότι κατάλαβα έχεις κάποια προτίμηση στο άσπρο και στο μαύρο (ή μήπως στους ασπρόμαυρους συνδυασμούς;)
Ως προς ποια σημεία έγκειται η συμπάθεια αυτή;
Εάν θέλεις να αποβείς αναλυτικότερη, μπορούμε να επεκταθούμε “εις βάθος”
Πάνος
28-03-10
Πάνο καλησπέρα,
σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση που μου έδωσες μέσα από τον υπέροχο μύθο της Ευρυνόμης. Συνδυάζοντας το μύθο αυτό με άλλους μύθους και θεωρίες που γνωρίζω πήρα τις απαντήσεις στους προβληματισμούς μου. Υπάρχει βέβαια μία δυσκολία στο να κατανοήσει κανείς αυτές τις θεωρίες όμως ο μύθος αυτός όπως και κάθε μύθος μπορεί να δώσει μία μικρή εικόνα σε θέματα που η ανθρώπινη φαντασία δυσκολεύεται να συλλάβει.
Πολύ ενδιαφέρον είχε και ο μύθος για τη γέννηση του Απόλλωνα του θεού του φωτός.
Θα περάσω σε κάποιο πιο πρακτικό θέμα. Διάβασα σε σχόλιο σου ότι ακόμα και οι χρωματικές προτιμήσεις μας μπορεί να μην είναι και τόσο προσωπικές αλλά να είναι επίκτητο σε εμάς στοιχείο. Για άλλη μια φορά καλούμαστε λοιπόν να γνωρίσουμε τι είναι μέσα μας δικό μας και τι όχι, τι είναι δηλαδή “ξένο” προς την ιδιαίτερη φύση μας και να το πετάξουμε.
Roula
28-03-2010
Το ότι ο ήλιος Γιάννη ανατέλλει καθημερινώς, όντως, όπως το θέτεις, πρόκειται για ένα θαύμα. Αλλά τί είναι θαύμα; Υπάρχουν θαύματα; Κατ’ εμέ δεν υπάρχουν θαύματα με την έννοια της ανατροπής κάποιας διαδικασίας, κάποιου φυσικού φαινομένου. Τα πάντα οφείλονται, όπως λες, σε ένα πολύπλοκο συνδυασμό νόμων και σε ένα ακλόνητο μηχανισμό αιτίων και αποτελεσμάτων. Εάν κάτι εξελιχθεί απρόβλεπτα, σημαίνει ότι έχουν λειτουργήσει κάποιοι άλλοι (άγνωστοι προς το παρόν) νόμοι.
Τα xromata.com υποκλίνονται στο μυστήριο του ήλιου και στα άλλα μυστήρια, αλλά κατά δήλωση υποκλίνονται γοητευμένα στο μυστήριο των χρωμάτων και αυτό προσπαθούν να διαδώσουν.
Το κατάλληλο δοχείο που θα δεχθεί το καλό κρασί οφείλει να έχει και τον κατάλληλο χρωματισμό!
Πώς θα χρωματίσουμε το δοχείο αυτό εάν δεν γνωρίζουμε το μυστήριο των χρωμάτων;
Πάνος
30-03-10
Το ότι ο ήλιος ανατέλλει κάθε μέρα δεν είναι θαύμα, είναι ρουτίνα.
Το ότι ο ήλιος υπάρχει είναι θαύμα!
Στη δημιουργία τα θαύματα γίνονται γιατί μπορούν να γίνουν.
Εμείς τα θεωρούμε σαν θαύματα λόγω της αραιής συχνότητας που συμβαίνουν.
30-03-10
PsychoticStorm
Το ότι ο ήλιος ανατέλλει καθημερινά, PsychoticStorm, δεν είναι ρουτίνα, είναι ΘΥΣΙΑ! Συνειδητά ή ασυνείδητα, ουσιαστικά όμως, απ’ αυτό το ”Φαινόμενο”, δανείστηκε ο Χριστιανισμός το Μυστήριο της Σταύρωσης! Αν μάλιστα παρατηρήσουμε τη δική μας καθημερινότητα και τη δυσκολία με την οποία τείνουμε ν’ ανταπεξέλθουμε εν είδη ”ρουτίνας”, στις επαναλαμβανόμενες αναληφθείσες υποχρεώσεις και καθήκοντά μας (κι ας μην αναφερθούμε στην ψυχική διάθεση και φόρτιση με την οποία το κάνουμε), τότε ίσως συνειδητοποιήσουμε, γιατί Αυτός κείται Ακτινοβόλος και Διαφωτιστής στο κέντρο του ηλιακού μας συστήματος (ένα απ’ τα άπειρα που υπάρχουν) και γιατί Άρχει επί αυτού!
ΜΙΧΑΗΛ ALDEBARAN
31-03-10
admin is | Topic: σκέψεις σχόλια άρθρα φίλων | Tags: None
No Comments, Comment or Ping
Reply to “Σκεψεις κι αποψεις (22)”