xromata.com


Δημιουργια φωτος

 

Δημιουργία φωτός

 

(από την ιστοσελίδα «causes of color / αίτια χρωμάτων»)


Φως δημιουργείται όταν άλλες μορφές ενέργειας μετατρέπονται σε ηλεκτρομαγνητική ενέργεια στο εύρος του ορατού φάσματος.

 

 

Διάφορες πηγές ενέργειας μπορούν να εκπέμπουν φως.

 

 

Η ηλεκτρική ενέργεια αξιοποιείται καλωδιο- ποιημένη για να παράγει φως όπου έχουμε απουσία φυσικού φωτός. Με την θέρμανση του νήματος των λαμπτήρων διεγείρουμε τα ηλεκτρόνια των αερίων που είναι μέσα στους σωλήνες φθορισμού και χρησιμοποιούμε το ρεύμα για να ανάψουμε τους λαμπτήρες LED.

 

 

Φλόγες παράγονται από την χημική αντίδραση της καύσης καθιστώντας εφικτό το φως των κεριών, της φωτιάς και τα πολύχρωμα φώτα των πυρο- τεχνημάτων.

 

 

Καυτά αντικείμενα, από την λειωμένη λάβα και το πυρωμένο σίδερο πάνω στο αμόνι του σιδηρουργού, έως τον ίδιο τον ήλιο, λάμπουν σε μια γκάμα χρωμάτων σχετική με την θερμοκρασία του ζεσταμένου σώματος.

 

 

Το σέλας είναι ένα υπέροχο θέαμα φωτός που συμβαίνει καθώς ο ηλιακός άνεμος συγκρούεται με τα δυναμικά πεδία του μαγνητικού πεδίου της γης, συναρπάζοντας τον άνθρωπο παρατηρητή εδώ και χιλιετίες.

 

 

Τα χρώματα του ηλιακού φωτός, των πυρα- κτωμένων σωμάτων, της φλόγας, των αστραπών, του σέλαος και του ηλεκτροφωτισμού, αντιπροσωπεύουν μια ευρεία ποικιλία των διάφορων τρόπων κατά τους οποίους η ενέργεια μετατρέπεται σε ορατό φως για να χρωματίσει τον κόσμο μας.

 

 


is | Topic: Ηλεκτρομαγνητικό φάσμα και Φως, Φύση και χρώματα | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Δημιουργια φωτος”