xromata.com


Χρωματοαστρολογια

 

Colorstrology

Χρωματοαστρολογία


Ξεκινάμε τις αναρτήσεις της νέας χρονιάς με ένα άρθρο σχετικό με τον χρόνο, τους μήνες του και τις μέρες τους. Με την χρωματοαστρολογία που, κατ’ αυτήν, κάθε μέρα, κάθε μήνας και κάθε χρόνος έχει το δικό του ιδιαίτερο χρώμα.

 

 

 

Από το 2005 κυκλοφορεί το βιβλίο Colorstrology (ελληνικά θα μπορούσαμε να το πούμε χρωματοαστρολογία) της Michelle Bernhardt, το οποίο πατρονάρεται από την μεγάλη εταιρεία χρωμάτων PANTONE.

 

 

Του έχει δοθεί η ονομασία αυτή, χρωματοαστρολογία, γιατί κατά την αστρολόγο, μεταφυσικό και θεραπεύτρια συγγραφέα του, κάθε μέρα του χρόνου έχει το ιδιαίτερο χρώμα της, την ιδιαίτερη χροιά της, και κάθε απόχρωση έχει τα δικά της χαρακτηριστικά τα οποία περιγράφουν (όπως και η αστρολογία) τον χαρακτήρα και τις ιδιότητες αυτών που είναι γεννημένοι εκείνη την ημέρα.

 

 

από την απόχρωση της ημέρας, κάθε μήνας έχει κι αυτός το δικό του χρώμα (χροιά) και ένας συνδυασμός των δυο αποχρώσεων μας αναλύει καλύτερα…. Πιο βαθειά, αυτοί που ασχολήθηκαν με την χρωματοαστρολογία, ισχυρίζονται ότι και κάθε χρονιά έχει το δικό της χρώμα, οπότε….

 

 

 

Τώρα, πως αποδίδεται η εκάστοτε χροιά στην κάθε μέρα, μήνα, χρόνο… έψαξα να βρω μια λογική βάση, μια εξήγηση… φευ! Ίσως δεν είμαι καλός στο ψάξιμο. Πάντως για να πατρονάρει η PANTONE όλη αυτή την εργασία, κάτι θα ξέρει…. Όσο για τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες κάθε απόχρωσης, είναι γνωστό ότι υπάρχουν ιδρύματα όπως αυτό του Max Lusher και ψυχολογικά εργαστήρια που ασχολούνται με αυτό το θέμα κάνοντας μελέτες επί της ψυχολογίας των χρωμάτων, οπότε κατά την αστρολόγο, μελετώνται αυτά τα πορίσματα συνδυάζονται με τις αστρολογικές ιδιότητες κάθε μέρας και βρίσκουμε την χροιά της ημέρας που μας ενδιαφέρει…. Πολλή δουλειά, θα έλεγα.

 

 

Ας δούμε όμως τί ακριβώς αναγράφεται στον πρόλογο του βιβλίου:

«Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος δυνατοτήτων που περιέχεται μέσα σε κάθε μέρα. Έχετε γεννηθεί κατά την περίοδο μιας εποχής του χρόνου, κάτω από έναν ζωδιακό αστερισμό και έχετε έναν πλανήτη που κυριαρχεί κατά την μέρα της γέννησής σας ο οποίος ανήκει σε κάποιο από τα 4 στοιχεία πυρ – γη – αέρα – νερό. Κάθε μέρα φέρει την δική της ιδιαίτερη αριθμολογική δόνηση η οποία έχει την δική της αξία και σημασία. Όλοι αυτοί οι παράγοντες σχηματίζουν την προσωπικότητά σας και συνδυαζόμενοι δημιουργούν το προσωπικό σας χρώμα, αυτό που έχει η μέρα της γέννησής σας.

 

 

Η χρωματοαστρολογία είναι ένας οδηγός στο προσωπικό σας χρώμα που αντανακλά τον πραγματικό σας εαυτό. Ενσωματώστε το προσωπικό σας χρώμα στην ζωή σας για να σας βοηθήσει να εκφράσετε ότι είναι μοναδικό και ιδιαίτερο για σας και μάθετε για τους χρωματισμούς που σας έλκουν ώστε να επωφεληθείτε στην ζωή σας.

 

 

Η χρωματοαστρολογία επίσης σας παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για τις προσωπικότητες και τα κίνητρα των φίλων και συγγενών σας. Βλέποντας το προσωπικό τους χρώμα θα σας αποκαλυφθεί ο εσώτερος χαρακτήρας τους.

 

 

Μάθετε επίσης για το χρώμα σημαντικών ημερών της ζωής σας, όπως επετείους και άλλων γεγονότων και θα αντιληφθείτε το νόημα του γεγονότος».

 

 

Εννοείται φυσικά, ότι πολλοί θα βρεθούμε προ εκπλήξεων γιατί το χρώμα της ημέρας μας μπορεί να μην συμβαδίζει με τα χρώματα της αρεσκείας μας… ίσως και να μην έχουμε καν φανταστεί ότι είναι το χρώμα μας.

 

 

Μια άλλη διάσημη αστρολόγος, η Linda Goodman, χρησιμοποιεί στην χρωματοαστρολογία ένα πιο πολύπλοκο σύστημα. Βρίσκει την θέση κάθε πλανήτη, ήλιου και σελήνης κατά την ώρα της γέννησης, με ποια ημέρα του έτους αντιστοιχεί η θέση αυτή, βρίσκει τα χαρακτηριστικά του ανάλογου χρώματος και τα συνδυάζει όλα μαζί…..

Μάλιστα ομολογεί ότι δεν την ενδιαφέρει ιδιαίτερα το ψάξιμο του χρώματος, απλώς δηλώνει την εμπιστοσύνη της στην Pantone και χρησιμοποιεί τα καθορισμένα από αυτήν χρώματα.

Έτσι κι εμείς, δεν το ψάχνομε άλλο το θέμα, κι ας μην έχουμε και τόση εμπιστοσύνη στην Pantone, όμως θα συνεχίσουμε βάση αυτών των δεδομένων αφού η τακτική της ιστοσελίδας μας είναι να συγκεντρώνει τα πάντα γύρω από τον κόσμο των χρωμάτων.

 

 

Θα συνεχίσουμε λοιπόν λίαν προσεχώς με την αναφορά των χρωμάτων των 12 μηνών και όταν αργότερα θα αναφερθούμε στα χρώματα των ετών (δίδονται από το 2000 και ύστερα) θα έχουμε προσωπική άποψη για την «αλήθεια» του θέματος, αφού τα χαρακτηριστικά του χρωματισμού θα πρέπει να ταιριάζουν με την ιστορία που έχει «γράψει» η κάθε χρονιά!

Α! και κάτι άλλο, Για κάθε χρωματισμό θα χρησιμοποιούμε την αγγλική ονομασία του όπως την έχει ορίσει η εταιρεία Pantone,

 


is | Topic: χρωματοαστρολογια | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Χρωματοαστρολογια”