xromata.com


Χρηση χρωματων (60α) [χρωματικες συνομιλιες]

 

 

Χρωματικές Συνομιλίες  (60α)

Από το ρούχο και το μακιγιάζ στην ¨ενάντια¨ χρήση βαφών

 

 

 

Πριν λίγα άρθρα, αρχίσαμε να μιλάμε για το μακιγιάζ, αλλά δεν ολοκληρώσαμε την ιστορική αναδρομή αυτής της παμπάλαιας σχέσης του ανθρώπινου δέρματος με τις βαφές. Αιτία; (τάχα μου) οι επιστολές κάποιων αναγνωστών που έπρεπε να απαντηθούν.

Με αφορμή μια από αυτές τις επιστολές θίξαμε το θέμα: ρούχο, χρώμα και επαγγελματικός τομέας. Πάλι δεν ολοκληρώσαμε και πάλι θα διακόψουμε το θέμα. Αιτία; (τάχα μου) και πάλι οι υπόλοιπες επιστολές που αναμένουν και αυτές με τη σειρά τους μια απάντηση.

Όχι! Δεν φταίνε οι επιστολές για την διακοπή των άρθρων. Είναι τα ίδια τα θέματα που χρειάζονται αρκετό χώρο και χρόνο για να αναπτυχθούν και να μας αποκαλύψουν τις (γοητευτικές θα έλεγα) πτυχές στις οποίες απλώνονται.

Πχ. στο μακιγιάζ ασχοληθήκαμε ακραιφνώς έως την αρχαία Αίγυπτο. Από τους πρώτους Φαραώ έως σήμερα έχουν κυλήσει αιώνες αιώνων και το μακιγιάζ ακολουθεί ιστορικά τον άνθρωπο μεταλλασσόμενο ανάλογα με τις ανάγκες των εποχών, πότε σαν καλλωπιστικό, πότε σαν καλυπτικό ασθενειών, πότε σαν δηλωτικό κύρους ή άλλων καταστάσεων. Έχετε αναρωτηθεί άραγε, ποιοι λόγοι καθιέρωσαν το λευκό πουδράρισμα των μαρκησίων και τις άσπρες πουδραρισμένες περούκες που ήταν πολύ τις μόδας στην Ευρώπη πριν τη γαλλική επανάσταση; Ξέρετε ότι το σημερινό καλλωπιστικό γυναικείο μακιγιάζ επηρεάστηκε από την εμφάνιση, στη Γαλλία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, των περίφημων Ρωσικών Μπαλέτων στις αρχές του 20ου αιώνα και ότι συνέτεινε σε μια κοινωνική επανάσταση με φεμινιστικές προεκτάσεις κατά του πουριτανισμού; Ναι! Τα πρωτοεμφανιζόμενα τότε κατακόκκινα χείλη σοκάριζαν την κοινωνία και βρισκόντουσαν στην πρώτη εφεδρεία του μαχητικού οπλοστασίου της Σάρα Μπερνάρ! Έχετε μήπως προβληματιστεί με την σημερινή έξαρση του φαινομένου της δερματοστιξίας (τατουάζ);

Τα ρούχα και τα χρώματά τους! Άλλο ένα τεράστιο θέμα. Χρειαστήκαμε δυο ολόκληρα άρθρα για να αναφερθούμε ελάχιστα στο ρόλο που παίζουν τα χρώματα στα επαγγελματικά μας ενδύματα και γενικά στις επαγγελματικές μας επιδιώξεις, όπου αυτά (τα χρώματα) ενεδρεύουν και λειτουργούν ανάλογα με τις ιδιότητές τους, είτε το θέλουμε είτε όχι. Αναλογισθείτε λοιπόν πόσο σημαντικά είναι τα χρώματα των ρούχων μας και στους άλλους τομείς της ζωής μας, στην καθημερινότητά μας, στην τόνωση του ψυχισμού μας, στη δήλωση της προσωπικότητάς μας.

Όπως καταλαβαίνετε, μόνο γι’ αυτά τα δυο θέματα, το μακιγιάζ και το ρούχο, θα χρειαζόμασταν σειρά άρθρων. Τότε, οι «χρωματικές συνομιλίες» θα άρχιζαν να μοιάζουν με εγχειρίδιο, θα αποκτούσαν κατά κάποιο τρόπο μορφή βιβλίου και θα έχαναν την ποικιλία της αρθρογραφίας που τις χαρακτηρίζει.

 

 

 

 

 


is | Topic: Χρωματικές Συνομιλίες | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Χρηση χρωματων (60α) [χρωματικες συνομιλιες]”