xromata.com


Κάρτες Λουσερ: 6 Καστανο

 

Τα 8 χρώματα των καρτών του απλού τεστ Λούσερ

 

6 Καστανό

 


 

Το καστανό του τεστ είναι ένα ανοιχτό καφετί χρώμα, ένα –θα μπορούσαμε να πούμε- σκοτεινό κοκκινοκίτρινο, ένα λερωμένο, μαυρισμένο πορτοκαλί, όπου η παρωθητική ζωηρότητα του κόκκινου μειώνεται, «σπάει» και καθίσταται περισσότερο ήρεμη.

 

 

Στο καστανό λοιπόν, αφαιρείται η επεκτατική δημιουργική παρώθηση και ζωτική ενεργητική δύναμη του κόκκινου. Η ζωτικότητα δεν πραγματώνεται ενεργητικά, αλλά είναι παθητική, δεκτική και αισθητηριακή.

Το καστανό δηλώνει την σπουδαιότητα που τοποθετείται στις «ρίζες»: στην εστία, στο σπίτι, στην συντροφιά, στην ομαδική και οικογενειακή ασφάλεια.

 

 

Αν το καστανό επιλεγεί στο πρώτο ήμισυ της σειράς, δηλ. μέχρι το 4, ιδιαίτερα δε στις δυο πρώτες θέσεις, τότε υπάρχει έντονη ανάγκη για φυσική άνεση, αισθησιακή απόλαυση και απαλλαγή από μια κατάσταση που φέρνει δυσαρέσκεια.

 

 

Η κατάσταση αυτή μπορεί να είναι ανασφάλεια ή φυσική ασθένεια. Μπορεί να είναι μια ατμόσφαιρα σύγκρουσης ή η ύπαρξη προβλημάτων που το άτομο αδυνατεί να αντιμετωπίσει.

 

 

Οποιαδήποτε και αν είναι η αιτία, η αισθητηριακή κατάσταση του σώματος απειλείται και δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην ανάγκη παροχής ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος.

 

 

Όταν το καστανό τοποθετείται στην όγδοη (τελευταία) θέση, τότε η ανάγκη για ανακούφιση και άνεση απορρίπτεται.

 

 

Το άτομο που απορρίπτει το καστανό θεωρεί ότι είναι φτιαγμένο από ισχυρό υλικό και παίρνει θέση ατομικιστή. Η ομαδικότητα η αλληλεξάρτηση και η υπηρέτηση των αναγκών του δεν είναι γι’ αυτό. Αυτή όμως η καταπίεση της απόλαυσης της ασφάλειας μπορεί να οδηγήσει σε άγχος που θα απαιτεί αναπλήρωση με την αναζήτηση μερικών φυσικών εμπειριών που έχουν καταπιεστεί.

 

 

Το καστανό εκλέγεται συνήθως μεταξύ πέμπτης και έβδομης θέσης και στα σημεία αυτά δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Όταν όμως υπάρχει μια φυσική ενόχληση ή αδιαθεσία, τότε το καστανό αρχίζει να «προχωρά» προς την αρχή της σειράς τονίζοντας τόσο τον βαθμό της ενόχλησης ή αδιαθεσίας, όσο και τις απαραίτητες συνθήκες που χρειάζονται για την βελτίωση αυτών.

 

 

Οι αποστερημένοι ασφάλειας και χωρίς «ρίζες», μη έχοντας κάποια εστία κοντά στην οποία θα αναπαυθούν, θα νοιώσουν μια κάποια ασφάλεια, ηρεμία και φυσική άνεση, συχνά επιλέγουν το καστανό στην πρώτη θέση, στην αρχή της σειράς.  

 

 


is | Topic: καφέ, καστανό, Ψυχολογία και χρώματα | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Κάρτες Λουσερ: 6 Καστανο”