xromata.com


Εκ Παραδείσου (40β) [χρωματικές συνομιλιες] – From Paradise (40b)

 

 

Χρωματικές Συνομιλίες  (40β)

 

 

Επιστροφή στον Παράδεισο

 

Κάθε μια από τις δυο αυτές ομάδες, που χρωματίζουν την χλωρίδα και την πανίδα, αποτελείται από τρεις βασικές κατηγορίες χρωστικών που για μεν τα ζώα (συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου) είναι η αιμογλομπίνη, η μελανίνη και οι καροτίνες, για δε τα φυτά η χλωροφύλλη, οι ανθοκυανίνες και οι καροτίνες. Παρατηρούμε πως κοινές χρωστικές και για τα δυο βασίλεια είναι οι καροτίνες, τις οποίες προσλαμβάνουν και ενισχύουν από εξωτερικούς παράγοντες. Οι μελανίνες (για τα ζώα) και οι ανθοκυανίνες (για τα φυτά) είναι χρωστικές των ίδιων των οργανισμών και δεν αποκαθίστανται αν εξασθενίσουν ή καταστραφούν. Τέλος, η αιμογλομπίνη για τα μεν και η χλωροφύλλη για τα δε βρίσκονται στους βασικούς χυλούς ζωής τους, είναι οι δικές τους χρωστικές οι οποίες ενδυναμώνουν και εξυγιαίνονται από την πρόσληψη εξωτερικών στοιχείων, όπως π.χ. για το αίμα (αιμογλομπίνη) είναι το οξυγόνο, ο σίδηρος και άλλα στοιχεία. Δεύτερη παρατήρηση κοινή και στα δυο βασίλεια, πως μια ομάδα χρωστικών (κοινή και στα δυο) εξαρτάται από εξωτερικούς παράγοντες. Κάθε βασίλειο έχει από μια ομάδα χρωστικών που είναι καθαρά εσωτερική δική του υπόθεση (αιμογλομπίνηχλωροφύλλη) ενισχυόμενη από το περιβάλλον και από μια ομάδα ενσωματωμένη μέσα του, που δεν δέχεται εξωτερικές επεμβάσεις. Το περίεργο είναι πως η μελανίνη, χρωστική του ζωικού βασιλείου, βρίσκεται και σε έναν υπήκοο του φυτικού. Τα κουκιά! Όσο δε για τα καταπληκτικά πράσινα και μπλε χρώματα που εμφανίζονται στο ζωικό βασίλειο, που άραγε να οφείλουν την ύπαρξή τους;

 

 

 

 

 

 

 

Translated into English

Return to Paradise (b)

 

Each one of these two pigment groups consists of three main categories of colorants that for animals (including humans) are hemoglobin, melanin and carotenes, and for the plants are chlorophyll, anthocyanin (flavones) and carotenes. Notice that common pigments for both kingdoms are the carotenes, which recruit and strengthen from external factors.

Melanin (for animals) and anthocyanin (for plants) are colors of their own bodies and they are not restored if weakened or destroyed. Finally, hemoglobin for animals and chlorophyll for plants are the key pulp of their life and are their own colors that empower and sanitized by the recruitment of external factors, such as for blood’s hemoglobin are oxygen, iron and other elements.
Second observation common to both kingdoms, is that one group of pigments (common to both) depends on external factors, also that each kingdom has a group of pigments that are purely internal to its own case (hemoglobin – chlorophyll) aided by the environment and finally there is a team of pigments for each one, built inside it, that does not accept external intervention.
A strange phenomenon is that melanin pigment of the animal kingdom is also located in one flora specie. Beans!
As for the amazing green and blue colors that appear in the animal kingdom, where do they owe their existence?


is | Topic: Συμπαντικοί νόμοι και χρώματα, Χρωματικές Συνομιλίες | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Εκ Παραδείσου (40β) [χρωματικές συνομιλιες] – From Paradise (40b)”