xromata.com


Εφαρμογη του τεστ Λουσερ

 

 

Εφαρμογή του τεστ Λούσερ

 

 

 

 https://xromata.com/?p=2591

 

Το μικρό τεστ Λούσερ βασίζεται στην σειρά επιλογής 8 συγκεκριμένων χρωμάτων.

 Έχουμε ήδη αναλύσει την σημασία και των 8 χρωματικών καρτών του μικρού τεστ Λούσερ.

 

https://xromata.com/?p=2612

 

Μήπως ήλθε η ώρα να ασχοληθούμε και με την εφαρμογή του;

Εσείς τι λέτε; Πως σας φαίνεται η ιδέα;

Θα είναι μια μικρή προσφορά του site προς τους φίλους του.

Όποιος από εσάς θέλει, δεν έχει παρά να κατατάξει με σειρά προτίμησης τα 8 χρώματα του μικρού τεστ Λούσερ και να μας στείλει σε comment το αποτέλεσμα της εκλογής του.

 

 

Το site θα προσπαθήσει βάση αυτής της κατάταξης να κάνει μια ανάλυση της ψυχολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται την περίοδο της επιλογής ο ενδιαφερόμενος.

Επειδή, βέβαια, το πόρισμα θα αναρτηθεί στην στήλη dialogue (όπως και το comment που θα έχετε στείλει όπου θα αναφέρεται η χρωματική σειρά της επιλογής σας), όσοι προτιμάτε να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά σας, χρησιμοποιήστε κάποιο ψευδώνυμο αντί για το σύνηθες όνομα με το οποίο επικοινωνείτε στον διάλογο (blog) του site (μην ανησυχείτε, το email σας δεν κοινοποιείται). Σας θυμίζουμε μόνο ότι στην περίπτωση αυτή το comment που θα στείλετε με ψευδώνυμο δεν θα αναρτηθεί αυτομάτως, αλλά αργότερα μετά από έγκριση του site, όπως δηλαδή συμβαίνει κάθε φορά που καταφθάνει για πρώτη φορά ένα comment με νέα στοιχεία (όνομα, email).

Κάθε χρωματική κάρτα συνοδεύεται από έναν αριθμό (από το 0 έως το 7).

 

 

0

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

 

 

Εσείς συγκεντρωθείτε στα 8 χρώματα των καρτών. Διαγράψτε από την μνήμη σας ό,τι εγγραφές έχουν γίνει μέχρι τώρα γι’ αυτά τα χρώματα (πχ. αυτό το χρώμα είναι το αγαπημένο μου, το τάδε χρώμα δεν το πάω από μικρό παιδί, αυτό φοράω συνήθως στα ρούχα μου, αυτό είναι το χρώμα της μόδας κλπ. κλπ.) και δείτε τα σαν να τα βλέπετε για πρώτη φορά!

Μετά, επιλέξτε εκείνο που αυτή την στιγμή σας φαίνεται σαν ωραιότερο, ακόμα και αν δεν συμβαδίζει με τις καθιερωμένες προτιμήσεις σας. Σημειώστε τον αριθμό του (πχ. 1η θέση το 3) και νοερά ξεχάστε το.

Κάντε το ίδιο ακριβώς με τα εναπομείναντα 7 χρώματα. Επιλέξτε το ωραιότερο από τα 7 και σημειώστε τον αριθμό του στην δεύτερη θέση.

Επαναλάβετε έτσι ακριβώς τις επιλογές σας για τα υπόλοιπα χρώματα έως ότου μείνει ένα το οποίο θα καταγράψετε στην τελευταία θέση.

Στείλτε μας τους αριθμούς τον χρωμάτων με την σειρά που τα επιλέξατε (πχ. 1, 4, 2, 5, 3, 6, 0,7) και περιμένετε την απάντηση.

 

Σημ: Το πιθανότερο να εκπλαγείτε με τις αποκαλύψεις της απάντησης. Μην της δώσετε όμως μεγάλη βαρύτητα, γιατί το κανονικό τεστ Λούσερ γίνεται με πολύ περισσότερα χρώματα και με συζήτηση μεταξύ εξετάζοντος και εξεταζόμενου.

Ας εκλάβουμε το μικρό τεστ Λούσερ σαν ένα παιχνίδι. Παρ’ αυτά, το συγκεκριμένο «παιχνίδι» θα αποκαλύψει οπωσδήποτε κάποια στοιχεία για τον χαρακτήρα σας, αλλά και για τον ψυχισμό σας κατά την περίοδο που γίνεται το τεστ!

 

 

 

 


is | Topic: Ψυχολογία και χρώματα | Tags: None

53 Comments, Comment or Ping

 1. ΑΥΓΟΥΣΤΑ

  1

  Για επί τη ευκαιρία, να μου πεις και τα δικά μου αποτελέσματα από το τεστ Λούσερ, να δω, μπορώ να είμαι καλή παρέα; Λοιπόν: 3 – 4 – 2 – 5 – 6 – 1 – 7 – 0. Και γω για ανταπόδοση θα σου στείλω να χρώματα της…..Σφίγγας, κατ ευθείαν από τον Σεμελά!
  6-2-14

  15 Mar
 2. admin

  2

  Αυγούστα, θα μου άρεσε πολύ να μας στείλεις τα χρώματα της Σφίγγας, όχι όμως σαν ανταπόδοση, απλά έτσι…
  Δεν θα σου απαντήσω εδώ για το χρωμοτέστ γιατί έτσι αθετώ τον λόγο μου προς όλους τους άλλους που δενέχω απαντήσει…
  Κράτα όμως τους αριθμούς. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να τα ξαναπούμε…
  Πάνος
  7-2-14

  15 Mar
 3. ΑΥΓΟΥΣΤΑ

  3

  Οκ. Ούτως ή άλλως πλάκα έκανα όταν είπα για ανταπόδοση.
  Κατ αρχήν θα ήθελα να πω δυο λόγια για τον αγαπητό Γιάννη, που η αγάπη και το ενδιαφέρον του καθώς και η παρουσία του, είναι κάτι το οποίο δεν θα αναπληρωθεί ποτέ για κανέναν μας πιστεύω. Ήταν ο μόνος άνθρωπος που, σε μένα τουλάχιστον, κάθε φορά που έβλεπε ότι είχα μια αμφιβολία ή κενό ή πίστευε ότι δεν ήμουν ικανοποιημένη από κάποια απάντηση που μου δινόταν, ερχόταν μετά με πλησίαζε και με αγάπη και ενδιαφέρον μου εξηγούσε ό,τι παραπάνω μπορούσε στον λίγο χρόνο που είχαμε. Δεν ξέρω αν θρηνώ περισσότερο για αυτόν ή για μας που δεν τον έχουμε πια. Ακόμα και από το κρεββάτι του πόνου, φρόντισε να μου στείλει μήνυμα για να με βοηθήσει.
  Ας έχεις, εσύ αθάνατε της μνήμης μας, αθάνατη και την δική σου μνήμη στην αγκαλιά της αιώνιας Αγάπης.
  7-2-14

  15 Mar

Reply to “Εφαρμογη του τεστ Λουσερ”