xromata.com


Ετος 2022 = 6 (3.3)

 

Έτος 2022 = 6 (ή 3.3)

 

 

 

 

Σε προηγούμενο άρθρο, που αναρτήθηκε την παραμονή των Θεοφανείων (τα Φώτα), μας δόθηκε η αφορμή να συσχετίσουμε τον αριθμό 3 με το φως.

Βέβαια πιο φανερή είναι η σχέση του αριθμού 3 με τα χρώματα (άρρηκτα συνδεδεμένα με το φως, όπως έχει αναφερθεί και φανεί σε πάμπολλα από τα άρθρα μας) όπου 3 είναι τα βασικά χρώματα σε κάθε ένα από τα 3  χρωματικά συστήματα:

RGB (προσθετικό σύστημα χρωματικών ακτινοβολιών, όπου είναι τα μπλε, πράσινο, κόκκινο).

RYB (αφαιρετικό σύστημα χρωστικών, όπου είναι τα μπλε, κίτρινο, κόκκινο).

CMYK (εκτυπωτικό σύστημα, σύνθετο των δυο ανωτέρω, όπου είναι τα κυανό, κίτρινο, ματζέντα).

Φυσικά, κάθε τριάδα βασικών χρωμάτων ακολουθείται και από μια αντίστοιχη τριάδα συμπληρωματικώνχρωμάτων, ήτοι σε κάθε σύστημα έχουμε από δυο τριάδες που μας δίδουν 6 χρώματα (3 πρωτογενή + 3 δευτερογενή = 6).   

 

 

Οι τριάδες των παράγωγων / συμπληρωματικών χρωμάτων είναι:

Στο RGB (προσθετικό σύστημα χρωματικών ακτινοβολιών, όπου είναι τα κυανό, κίτρινο, ματζέντα).

RYB (αφαιρετικό σύστημα χρωστικών, όπου είναι τα μωβ, πράσινο, πορτοκαλί).

CMYK (εκτυπωτικό σύστημα, σύνθετο των δυο ανωτέρω, όπου είναι τα μπλε, πράσινο, κόκκινο).

Έχουμε λοιπόν σε κάθε περίπτωση 3 + 3 χρώματα = 6 (δηλαδή δυο 3, ήτοι 3 3), όπου ο αριθμός 6 είναι ο βασικός αριθμός του επιπέδου μας.

 

 

Το 6 ως ο πρώτος τέλειος αριθμός

https://xromata.com/?p=8036

είναι ο αντικαταστάτης της αρχής /μονάδας στο μεσαίο επίπεδο της δημιουργίας, όπου βρισκόμαστε προορισμένοι να λειτουργήσουμε.

Το ίδιο σημαντικό είναι και το ζεύγος των δυο 3, που παρατιθέμενα πλάι – πλάι σχηματίζουν τον αριθμό 33, αριθμό σημαντικό και συμβολικό κατά πολλούς.

 

 

Σημαντικός αριθμός είναι στην αστρονομία και ημερολογιακή μέτρηση, αφού κάθε 33 χρόνια (33 περιφορές της γης γύρω από τον ήλιο) το σεληνιακό ημερολόγιο απομακρύνεται από το ηλιακό κατά ένα ηλιακό χρόνο.

 

 

Ένεκα αυτής της σχέσης μεταξύ των δυο άκρως ζωτικών ουρανίων σωμάτων (ήλιου – σελήνης) με την γη, ο αριθμός 33 έχει αποκτήσει μεγάλη σπουδαιότητα στον πλανήτη μας, ιδίως σε διάφορες μυστικιστικές θεωρίες.

Γι’ αυτό και οι Χριστιανοί θεωρούν πως ο Χριστός θανατώθηκε επί της γης όταν ήταν 33 ετών.

Πάντως, τουλάχιστον δυο ιστορικά πρόσωπα, σίγουρα θα άλλαζαν την ιστορία της ανθρωπότητας εάν δεν είχαν πεθάνει στα 33 τους χρόνια και συνέχιζαν το έργο τους. Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Ιουλιανός ο παραβάτης, ενώ ένας τρίτος θανών και αυτός στα 33 του, ο Όττο Ρούνγκε, ο δημιουργός της χρωματικής σφαίρας, πιθανόν να πρόσφερε πολύ περισσότερα στον κόσμο των χρωμάτων, εάν ζούσε πέραν των 33 ετών.

https://xromata.com/?p=507

 

 

Κάποιοι δε, ευφάνταστοι επιστήμονες, ισχυρίζονται πως κάθε 33 χρόνια, ανοίγουν οι σκουληκότρυπες/δίαυλοι που επιτρέπουν τις μετακινήσεις στον χωροχρόνο, ενώ άλλοι έχουν παρατηρήσει ότι κάθε τριακοστό τρίτο έτος συμβαίνουν ολέθρια γεγονότα, αρχές δυστοπικών καταστάσεων για την ανθρωπότητα ακολουθούμενες από χιλιάδες θύματα.

Η τελευταία 33ετία ήταν το 2019, όπου συνέβη η αρχή της διασποράς του covid-19 ανά την υφήλιο, ενώ πριν 33 χρόνια, το 1986, συνέβη η έκρηξη του πυρηνικού αντιδραστήρα του Τσέρνομπιλ.

Άλλα 33 χρόνια πίσω, το 1953, έληξε ο πόλεμος της Κορέας επιφέροντας στον πλανήτη τον Ψυχρό Πόλεμο, ενώ πηγαίνοντας κάποιες ημερολογιακές 33ετίες προς τα πίσω, βλέπουμε ότι και το 1821 συνέπιπτε με μια 33ετία.

Από την άλλη, το 33 θεωρείται σαν αριθμός των Αγγέλων, τόσο με θετική, όσο και με αρνητική σημασία.

 

 

Τέλος, θέλω να θυμίσω πως δυο θρησκείες, ο Ολυμπισμός και ο Ινδουισμός, βασίστηκαν στο 3 και 3, ο μεν πρώτος στους 6 Κρονίδες (3 αρσενικούς, ήτοι Ζευς, Ποσειδών, Άδης και 3 θηλυκούς Εστία, Δήμητρα, Ήρα), ενώ ο δεύτερος σε δυο θεϊκές τριάδες. Την Τριμούρτη (Βράχμα, Βισνού, Σίβα) και την Τριντέβι (συζύγους των τριών θεών, ήτοι τις Σαρασβάτι, Λάκσμι και Παρβάτι).

 

 

Κλείνοντας, τονίζω πως σε 3 και 3 (τον συνδυασμό των δυο τριαδικών συστημάτων RGB και RYB) οφείλεται η ποικιλία των περίπου 9 με 10 εκατομμυρίων αποχρώσεων που μπορούμε και βλέπουμε εμείς οι άνθρωποι.


is | Topic: Αριθμοί και χρώματα | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Ετος 2022 = 6 (3.3)”