xromata.com


Τσακρας και χρωματα: Sahasrara

 

Τσάκρας και χρώματα

Sahasrara

Σαχασράρα, το βιολέ – ρόδινο τσάκρα

 

 

 


 

Το βιολέ – ρόδινο ή και λευκό* τσάκρα, ή άλλως το χιλιοπέταλο τσάκρα ή τσάκρα του στέμματος είναι το έβδομο και κορυφαίο από τα επτά κύρια τσάκρας. Βρίσκεται στην κορωνίδα (άκρο) της κεφαλής, είτε πάνω από το κεφάλι.

 

 

*[Μεγάλη η σχέση που έχει το μωβ χρώμα με το λευκό φως. Θα την αναλύσουμε σε κάποια προσεχή ανάρτηση]

Όταν η ενέργεια κουνταλίνι ανυψώνεται μέχρι αυτό το τσάκρα, ενώνεται με την ενέργεια του Σίβα και επιτυγχάνεται η απελευθέρωση της στοχαστικής συνείδησης η οποία οδηγεί στην εσωτερική σοφία και τον θάνατο του σώματος (απελευθέρωση από την ύλη).

Διαλύεται η ψευδαίσθηση της ατομικότητας και συντελείται η συνειδητοποίηση και η ένωση με τις κοσμικές αρχές που διέπουν όλο το σύμπαν μέσα στο σώμα το οποίο πλέον δεν υπόκειται σε γέννηση ή θάνατο.

 

 

Το τσάκρα αυτό περιγράφεται σαν ένα άνθος του λωτού με χίλια πολύχρωμα πέταλα διατεταγμένα σε είκοσι σειρές γύρω από το κέντρο του το οποίο περιτριγυρίζεται από ένα χρυσό περικάρπιο, ενώ μέσα του, μέσα σε μια ολοστρόγγυλη πανσέληνο βρίσκεται χαραγμένο ένα φωτεινό τρίγωνο του οποίου η μύτη μπορεί να είναι προς τα πάνω ή ανεστραμμένη προς τα κάτω.

 

 

Το τσάκρα αυτό σχετίζεται με την καθαρή συνείδηση και λέγεται ότι όταν ενεργοποιηθεί επιφέρει την αναγέννηση απόκρυφων δυνάμεων μετασχηματίζοντάς τες σε θεϊκές, δυνάμενο να πραγματοποιεί επιθυμίες.

 

 

Μέσα στο σαχασράρα υπάρχουν ακόμα περισσότερα επίπεδα οργάνωσης, ενώ μέσα από το κεντρικό τρίγωνο ξεκινά μια σειρά ανώτερων επιπέδων συνείδησης.

 

 

Για να λειτουργεί σωστά το σαχασράρα πρέπει να βρίσκεται σε αρμονία με τα υπόλοιπα τσάκρας. Ο ρόλος του είναι παρόμοιος με αυτόν των αδένων που εκκρίνουν ορμόνες, την επίφυση και την απόφυση, που επικοινωνούν με το υπόλοιπο ενδοκρινολογικό σύστημα, συνδεόμενοι με το κεντρικό νευρικό σύστημα και τον υποθάλαμο.

 

 

Αντίστοιχη θεότητα προς το υλικό στοιχείο του σαχασράρα είναι ο θεός Ντχούρβα, ένας αφοσιωμένος στην ανώτερη θεότητα Βισνού, ο οποίος ταυτίζεται με τον βόρειο πολικό αστέρα που στα σανσκριτικά καλείται Dhurva Nakshatra.

 

 

 


is | Topic: Λευκό, μωβ, τσάκρας | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Τσακρας και χρωματα: Sahasrara”