xromata.com


13α Γενεθλια / Σπουδη των χρωματων

 

13α γενέθλια και σπουδή των χρωμάτων και του κόσμου τους

 

 

 

Αρχές Φεβρουαρίου και πάλι, και όπως κάθε χρόνο ο ιστότοπος μας γιορτάζει τα γενέθλιά του, τα 13α αυτήν την φορά.

Ναι! Έχουν περάσει 13 χρόνια από τον Φεβρουάριο του 2009 που εμφανίσθηκε η ιστοσελίδα αυτή στο διαδίκτυο, 13 χρόνια συνεχούς παρουσίασης.

 

 

Συνήθως στο επετειακό γενέθλιο άρθρο κάθε χρόνο, γινόταν ένας απολογισμός των μέχρι τότε πεπραγμένων του ιστοτόπου, προσδοκίες για το μέλλον του, ή και κάποιες ιδιαίτερες σκέψεις του χειριστή του, εκτός από τα περσινά 12α γενέθλια, που η εορταστική ανάρτηση άλλαξε και τιμής ένεκεν ήταν αφιερωμένη στον γεννήτορα, την βάση την χρωμάτων, το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα.

https://xromata.com/?p=11968

Εφέτος η εορταστική ανάρτηση αφιερώνεται στην ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΧΡΩΝΑΤΩΝ και του κόσμου τους, κάτι που είχε αναφερθεί και πολύ παλαιότερα, τώρα όμως διατυπώνεται πιο αναλυτικά.

Ευχαριστώντας όλους όσοι μας ευχηθείτε για τα 13α γενέθλια μας, σας ΄κερνάμε’ αντί γλυκών με μια καθοδήγηση για την ΣΠΟΥΔΗ των ΧΡΩΜΑΤΩΝ.

 

 

 

Σπουδή χρωμάτων

 

Ο ιστόπτοπος αυτός, όπως έχει δηλώσει από την αρχή της δημιουργίας του, σκοπό έχει να αναφερθεί στα πάντα που έχουν σχέση με τα χρώματα, δηλαδή στον ‘Κόσμο των Χρωμάτων’ έναν κόσμο τεράστιο, που απλώνεται παντού, ίσως και πέρα από τα όρια της φαντασίας μας.

Επειδή απευθύνεται σε πολλούς ανθρώπους ποικίλων ενδιαφερόντων, σκόπιμα ακολουθεί μια ‘άτακτη’ τακτική, δηλαδή τα αναρτώμενα άρθρα του δεν ακολουθούν μια τακτή σειρά, αλλά ποικίλουν ώστε να μην γίνονται κουραστικά σε όσους δεν ενδιαφέρονται για κάποιο συγκεκριμένο θέμα και να προσφέρουν μια ποικιλία θεμάτων, όπου ο καθένας θα βρίσκει κάτι που θα τον ενδιαφέρει, ή θα έλξη την προσοχή του, ή ακόμα θα του κεντρίσει την περιέργεια.

 

 

[Βεβαίως, ο κάθε ενδιαφερόμενος για κάποιο συγκεκριμένο θέμα μπορεί να το βρει συγκεντρωτικά στις ενότητες που αναγράφονται στην στήλη “categories”]

 

 

Όμως, εάν κάποιος θέλει να ‘σπουδάσει’ τον Κόσμο των Χρωμάτων, καλό θα είναι να ακολουθήσει μια θεματολογική σειρά, προτεινόμενη σε αυτό το άρθρο, με τον τίτλο «Σπουδή Χρωμάτων».

Αυτός που θα θελήσει να σπουδάσει τα χρώματα πρέπει εισαγωγικά να ασχοληθεί με την ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.

(Η άγνοια της νομοθεσίας αυτής και των νόμων της, που είναι η βάση για τα πάντα, όπως ο δυαδικός νόμος, η τριαδική εκδήλωση, ο νόμος της αναλογίας κλπ. κλπ. δυσκολεύει πολλούς επιστήμονες στο έργο τους, αλλά και καθηγητές στην μετάδοση της διδασκαλίας τους).

 

 

Αμέσως μετά πρέπει να μελετήσει το ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΦΑΣΜΑ, στο οποίο εφαρμόζεται και το οποίο με την σειρά του φέρει και εκδηλώνει την συμπαντική νομοθεσία.

 

 

Σειρά έχει το ΦΩΣ και δη το ΟΡΑΤΟ ΦΩΣ, που είναι τμήμα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, το κομμάτι του φάσματος το υπεύθυνο για την αντίληψη των χρωμάτων.

Βέβαια, για να επιτευχθεί η αντίληψη του φωτός και των χρωμάτων του, χρειάζεται και ένας δεύτερος παράγοντας, ο ΟΦΘΑΛΜΟΣ, οπότε απαραίτητη είναι η μελέτη του οπτικού μας οργάνου και η λειτουργία της όρασης.

Η όραση, ιδιαιτέρως η ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΟΡΑΣΗ (αλλά και οι δυσλειτουργίες της), εξαρτάται από τις ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ.

 

 

Οι χρωματικές ακτινοβολίες ευθύνονται για την πληθώρα των χρωμάτων που κοσμούν την φύση.

 

 

Οπότε ήλθε η ώρα να μελετήσουμε τα ΧΡΩΜΑΤΑ (την φύση τους) και την απόδοσή τους από τις διάφορες χρωστικές ουσίες και άλλες λειτουργίες (όπως η αντανάκλαση, η σκέδαση του φωτός κ. α.)

 

 

και να θαυμάσουμε την φύση και το πώς χρησιμοποιεί τα χρώματα στα δημιουργήματά της, αλλά και πως αυτά εμφανίζονται στα διάφορα βασίλειά της.

 

 

Τα χρώματα και γενικότερα η όραση, με την ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, μεταφέρουν στον εγκέφαλο οπτικά μηνύματα, σημειολογώντας και κωδικοποιώντας διάφορες καταστάσεις, επιδρώντας στην αισθητική μας αντίληψη (αντίληψη δια των αισθήσεων), επιβάλλοντας μια ταχύτατη πληροφόρηση μέσω του υποσυνειδήτου, επηρεάζοντας έτσι τα συναισθήματά μας.

 

 

Τα συναισθήματά μας διαμορφώνουν τον ψυχισμό μας, οπότε ανοίγει τώρα ένα άλλο κεφάλαιο (που μάλλον ενδιαφέρει πολλούς), το οποίο είναι ο ΨΥΧΙΣΜΟΣ των ΧΡΩΜΑΤΩΝ συνυφασμένος με την Ψυχολογία των Χρωμάτων.

 

 

Η Ψυχολογία των Χρωμάτων μας ωθεί στην έκφραση του ψυχισμού μας του οποίου ένας τρόπος έκφρασης είναι οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στις οποίες τα χρώματα κυριαρχούν.

Επομένως μέσω των χρωμάτων έχουμε εκφράσεις καλλιτεχνικές,  ψυχολογικές και ιδεολογικές.

 

 

Έτσι δημιουργείται μια ιστορική χρονοχωρική ταύτιση συνοδοιπορίας του ανθρώπου με τα χρώματα.

Στην συνέχεια λοιπόν μπορούμε να εντρυφήσουμε στην ΙΣΤΟΡΙΑ των ΧΡΩΜΑΤΩΝ που είναι η τακτή φυσική σειρά της σχέσης ‘χρώμα – φύση – άνθρωπος’.

 

 

Πέρα από τη φυσική αυτή πορεία, τα χρώματα οδηγούν και μετά τη φύση, σε νοητικές μεταφυσικές προεκτάσεις (συνεπικουρούμενες και από διάφορους μύθους), οπότε τελειώνουμε την σπουδή μας με την ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ των ΧΡΩΜΑΤΩΝ (και όπου μπορεί να μας οδηγήσει αυτή).

 

 

 


is | Topic: Uncategorized | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “13α Γενεθλια / Σπουδη των χρωματων”