xromata.com


Αλλαγη χρωματος ιριδας (εισαγωγη)

 

Αλλαγή χρώματος της ίριδας των ματιών

(Εισαγωγή)

 

Μπορεί να αλλάξει χρώμα η ίριδα του ανθρώπινου ματιού;

Προφανέστατη είναι η αρνητική απάντηση, όμως… όμως… υπάρχουν 7 περιπτώσεις κατά της οποίες μπορεί να αλλάξουν τα μάτια μας, φαινομενικά ή και πραγματικά, το χρώμα τους.

 

 

Πριν ασχοληθούμε με αυτές τις 7 περιπτώσεις θέλω να αναφέρω ότι προ καιρού έλαβα στην στήλη των συζητήσεων (DIALOGUE) του ιστότοπου ένα περίεργο ερώτημα από μια κυρία που με ρωτούσε αν γνώριζα κάτι για την μεταμόσχευση ίριδας με σκοπό την αλλαγή χρώματος των ματιών.

Το ερώτημα με άφησε έκπληκτο. Δεν είχα ξανακούσει κάτι τέτοιο.

Όμως το να απαντήσω με ένα απλό ΟΧΙ δεν με ικανοποιούσε. Έψαξα λοιπόν, βρήκα άκρη και απάντησα.

Όντως, στις μέρες μας, εδώ και λίγα χρόνια, συμβαίνει αυτό το φαινόμενο.

Δεν πρόκειται για μια από τις 7 περιπτώσεις που προανέφερα.

Πρόκειται για μια άλλη περίπτωση που καλό είναι να αποφεύγεται γιατί (προς το παρόν) έχει ένα ποσοστό επικινδυνότητας η οποία μπορεί να οδηγήσει έως και στην τύφλωση. Κυρίως όμως οι ευελπιστούντες να αποκτήσουν το επιθυμητό χρώμα ματιών, μπορεί να πέσουν θύματα εξαπάτησης.

Συνέβη σε αρκετές περιπτώσεις να πληροφορηθούν οι υποκείμενοι στην αλλαγή χρώματος, λίγο πριν την έναρξη της επέμβασης ότι δεν βρέθηκε το επιθυμητό χρώμα σε μόσχευμα και να δεχθούν κάποιο άλλο ή να τους εμφυτευθεί στην θέση της ίριδας συνθετική ίρις, κάτι σαν τους φακούς επαφής.

 

 

Η πλειονότητα των επιθυμούντων να αλλάξουν χρώμα (και εξαπατημένων) ήταν γυναίκες της αποκαλούμενης μαύρης φυλής, που ήθελαν να ανταλλάξουν το σκούρο χρώμα των ματιών τους με γαλάζιο ή με κάποιο άλλο χρώμα αρκετά ανοιχτότερο από το δικό τους.

Αλλά πριν ξεκινήσουμε με τις 7 περιπτώσεις αλλαγής χρώματος των ματιών, ας θυμηθούμε που οφείλεται ο χρωματισμός της ίριδας του οφθαλμού.

Το χρώμα της Ίριδας του ματιού οφείλεται στην ποσότητα και τους τύπους μελανίνης, άλλων χρωστικών και των πρωτεϊνών που περιέχει ο πυθμένας της ίριδας σε συνδυασμό με την αντανάκλαση του περισσευούμενου φωτός και της διάθλασής που υφίσταται καθώς προσκρούει στα περίπλοκα τοιχώματα της δομής της ίριδας.

 

 

 

Όσο περισσότερη και σκουρότερη μελανίνη υπάρχει συσσωρευμένη στην επίστρωση στην βάση της ίριδας, τόσο περισσότερο φως απορροφάται από αυτήν και τα μάτια έχουν σκούρο χρώμα.

Όσο λιγότερη ή ανοιχτότερης ποιότητας μελανίνη υπάρχει συσσωρευμένη, τόσο λιγότερο φως απορροφάται και τα μάτια φαίνονται ανοιχτότερα.

Όταν η μελανίνη είναι πολύ λίγη τότε απορροφάται από αυτήν ελά χιστο φως, ενώ αντανακλάται το περισσότερο και τα μάτια έχουν χρώμα γαλάζιο.

 

 

Ο χρωματισμός των ματιών κατηγοριοποιείται σε 6 βασικές ομάδες:

Τα Γαλανά, τα Γκρίζα, τα Πράσινα, τα Μελιά (amber), τα hazel (τσακίρικα) και τα Καστανά μάτια.

 

 

Πριν κλείσουμε με την εισαγωγή του θέματος, σας παραθέτουμε τους συνδέσμους προς τις παλαιότερες αναρτήσεις με θέμα ‘το χρώμα των ματιών’:

https://xromata.com/?p=2573

https://xromata.com/?p=2670


is | Topic: Ίρις και τα χρώματά της | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Αλλαγη χρωματος ιριδας (εισαγωγη)”