xromata.com


Ζωγραφοι

 

Τα “xromata.com” με το άνοιγμα του καινούργιο χρόνου, μαζί με τις ευχές τους, προς όλους σας, για μια καλύτερη και γόνιμη χρονιά, σκέφτηκαν να ξεκινήσουν τις αναρτήσεις του νέου χρόνου με ένα νέο θέμα, που ναι μεν δεν αφορά στα χρώματα αυτά καθ’ αυτά, αλλά έχει να κάνει με αυτούς που τα χρησιμοποιούν (ή χρησιμοποίησαν) δεξιοτεχνικά, δηλαδή τους ζωγράφους.

Οι σχετικές με το θέμα αυτό αναρτήσεις θα ενταχθούν στην κατηγορία ΤΕΧΝΕΣ και ΧΡΩΜΑΤΑ.

 

 

Οι Ζωγράφοι που μας αρέσουν

 

 Μια ιστοσελίδα γύρω από τα χρώματα και όπου αυτά απλώνονται, δεν γίνεται να μην κάνει μνεία σε ζωγράφους και το έργο τους.

 

 

 Όμως τα θέματα τα οποία έχουν απασχολήσει και απασχολούν τη στήλη των αναρτήσεων είναι τόσο πολλά και ποικίλα ώστε η αναφορά σε ζωγράφους έχει καθυστερήσει αρκετά.

 

 

 Επίσης θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι καλλιτέχνες που προτιμούνται από εσάς που παρακολουθείτε το site ώστε να αναφερθούμε πρωτίστως σε αυτούς.

 

 

Γι’ αυτό το λόγο σας παρακαλούμε να μας στείλετε comments με τις προτιμήσεις σας, δηλαδή με τα ονόματα των ζωγράφων που το έργο τους σας συγκινεί και σας αρέσει καλύτερα, ώστε ν’ αρχίσει η επεξεργασία των βιογραφικών τους και της τεχνοτροπίας τους.

 

 

 

Ένεκα της εορταστικής περιόδου, όπου τα πάντα αλλάζουν ρυθμούς και ξεφεύγουν κάπως από το σύνηθες, σαν εναρκτήριο λάκτισμα της προ- αναφερθείσας εισαγωγής, δράττομαι της ευκαιρίας να αναφέρω 10 ζωγράφους από το παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα, που το έργο τους και η τεχνοτροπία τους μου αρέσουν ιδιαίτερα, έτσι ώστε να σας δώσω το ερέθισμα να αναφέρετε κι εσείς τα ονόματα των ζωγράφων της προτίμησής σας.

Σημ.: Η σειρά που παραθέτω τα ονόματα είναι τυχαία και δεν έχει την έννοια της προσωπικής αξιολόγησης.

 

 

 

 

 Norman Rockwell

Ο Norman Percevel Rockwell ήταν Αμερικανός ζωγράφος και εικονογράφος του 20ου αιώνα. Στα έργα του απεικονίζεται η κουλτούρα και ο αμερι- κανικός τρόπος ζωής από τις αρχές έως λίγο μετά τα μέσα του περασμένου αιώνα.

Γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη στις 3 Φεβρουαρίου του 1894 και πέθανε στο Στόκμπριτζ της δυτικής Μασσαχουσέτης στις 8 Νοεμβρίου του 1978.

 

 

 

 

Ο Frank Frazetta ήταν Αμερικανός ζωγράφος φαντασίωσης και ιδιαίτερα επιστημονικής φαντασίας που διακρίθηκε για την δουλειά του σε κόμικ, εξώφυλλα βιβλίων, πίνακες, πόστερς, εξώφυλλα δίσκων LP.

Γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου του 1928 στο Μπρούκλυν και πέθανε στις 10 Μαΐου του 2010 στο Φορτ Μάιερς της Φλόριντα.

 

 

 

 

Ο Boris Vallejo είναι Αμερικανός ζωγράφος περουβιανής καταγωγής που μετανάστευσε στην Αμερική του 1964 και είναι εγκαταστημένος στο Άλλενταουν της Πενσυλβανίας. Ασχολείται με έργα φαντασίας και μυθικές απεικονίσεις από την παγκόσμια μυθολογία.

 

 

 

 

Erté, το ψευδώνυμο με το οποίο έγινε γνωστός, που είναι τα αρχικά -με γαλλική προφορά- του πραγματικού του ονόματος, ο Ρώσος Romain de Tirtoff έγινε από τους γνωστότερους Παρισινούς καλλιτέχνες και σχεδιαστές, διαπρέποντας σαν ενδυματολόγος των γαλλικών μιούζικ χωλλ.

Γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου του 1892 στην Αγία Πετρούπολη και πέθανε στο Παρίσι στις 21 Απριλίου του 1990.

 

 

 

 

Ο Sir Lawrence AlmaTadema ήταν Ολλανδός ζωγράφος από τους κυριότερους ζωγράφους του αγγλικού ρεύματος των προ – ραφαηλιτών. Εκπαιδεύτηκε στην βασιλική Ακαδημία της Αντουέρπ, στο Βέλγιο και το 1870 εγκαταστάθηκε στην Αγγλία όπου πέρασε την υπόλοιπη ζωή του.

Γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1836 στο Ντρονράιπ της Ολλανδίας και πέθανε στις 25 Ιουνίου του 1912 στο Βισμπάντεν.

 

 

 

 

Ο Masasuke Chiba, σύγχρονος Ιάπων ζωγράφος που ζωγραφίζει κατά κύριο λόγο θέματα από την ελληνική μυθολογία βασισμένος στην ιαπωνική αφαιρετική τεχνοτροπία μακί – ε, σε συνδυασμό με το στυλ της ευρωπαϊκής αρτ νουβώ και αρτ ντεκό.

 

 

 

 

 

Ο Νίκος Εγγονόπουλος, Έλληνας ζωγράφος, σκη- νογράφος και ποιητής, από τους κύριους εκφραστές και εκπροσώπους του υπερρεαλιστικού κυήματος στη Ελλάδα.

Γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1907 στην Αθήνα όπου και πέθανε στις 31 Οκτωβρίου του 1985.

 

 

 

 

Ο Joseph Christian Leyendecker ήταν ένας από τους κατ’ εξοχήν Αμερικανούς εικονογράφους των αρχών του 20ου αιώνα. Ζωγράφιζε διαφημιστικές αφίσες και εικονογραφούσε εξώφυλλα εφημερίδων.

Γεννήθηκε στο Μονταμπάουρ της Γερμανίας στις 23 Μαρτίου του 1874 και πέθανε στο Νιου Ρότσελ της Νέας Υόρκης στις 25 Ιουλίου του 1951

 

 

 

 

Ο Maxfield Parrish ήταν Αμερικανός ζωγράφος και εικονογράφος των αρχών του 20ου αιώνα που ανέπτυξε μια ιδιάζουσα δική του εξιδανικευμένη νέο–κλασική απεικόνιση παραστάσεων. Απεικόνισε πολλές σκηνές που θυμίζουν παραμύθια και πολλά παραμυθένια τοπία.

Γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου του 1870 στην Φιλαδέλφεια της Πενσυλβανίας και πέθανε στο Νιού Χαμσάιρ στις 30 Μαρτίου του 1966.

 

 

 

 

 

Ο Alfons Mucha ήταν Τσέχος ζωγράφος της τεχνοτροπίας αρτ νουβώ και αρτ ντεκό, γνωστός για το ευδιάκριτο προσωπικό του στυλ. Το έργο του αποτελείται από πολλούς πίνακες, εικονογραφήσεις, πόστερς, διαφημίσεις και σχέδια.

Γεννήθηκε στο Ιβανσίτσε της Τσεχίας στις 24 Ιουλίου του 1860 και πέθανε στην Πράγα στις 14 Ιουλίου του 1939.

 

 


is | Topic: Ζωγράφοι και ζωγραφική, Τέχνες και χρώματα | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Ζωγραφοι”