xromata.com


Τα χρωματα της μουχλας: Α, η μαυρη μουχλα

 

Η μούχλα και τα χρώματα της

 

Τα 10 χρώματα της σπιτικής μούχλας

 

(Α, η μαύρη μούχλα)

 

 

Η μούχλα διατίθεται σε όλα τα σχήματα, μεγέθη και χρώματα, και ενώ κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι το χρώμα της μπορεί να χρησιμεύσει ως αναγνωριστικό χαρακτηριστικό, δυστυχώς, δεν είναι έτσι.

Τα κύρια μέσα αναγνώρισης του είδους της μούχλας περιλαμβάνουν την προσεκτική εξέταση της δομής της, των σπορίων της και της μορφολογίας ανάπτυξης της, κάτι που δεν γίνεται εύκολα χωρίς πρόσβαση σε εργαστήριο.

 

 

Το χρώμα δεν είναι καλό διακριτικό χαρακτηριστικό της μούχλας ή της τοξικότητας της, επειδή ένα τμήμα της μπορεί να έχει πολλά χρώματα ή να αλλάξει χρώμα για διάφορους λόγους.

Μερικοί παράγοντες που επηρεάζουν το χρώμα της μούχλας είναι:

 

 

Η πηγή τροφής

Το επίπεδο υγρασίας

Η έκθεση της στο φως

Ανεξάρτητα από το χρώμα της μούχλας, αν είναι στο σπίτι σας, αυτό είναι σημάδι ότι υπάρχει πρόβλημα ενεργού υγρασίας και θα πρέπει να αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα.

 

 

Εδώ είναι ένας οδηγός για τα 10 χρώματα της σπιτικής μούχλας.

 

Η Μαύρη μούχλα 

 

 

Η μαύρη μούχλα είναι ένα διαβόητο μέλος της οικογένειας της μούχλας, αλλά δεν είναι όλες οι μαύρες μούχλες τοξικές. 

Αν και είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε όλες τις μούχλες το συντομότερο δυνατό, η αντιμετώπιση της τοξικής μαύρης μούχλας θα πρέπει να γίνεται από έναν επαγγελματία.

 

 

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη μαύρης μούχλας που μπορούν να βρεθούν συνήθως σε ένα σπίτι, επομένως η προσοχή για ορισμένα χαρακτηριστικά μπορεί να σας δώσει μια ιδέα για το πόσο επείγουσα είναι η αφαίρεσή της μούχλας που μπορεί να βρείτε στο σπίτι σας.

 

Σταχυβοτρύς

Η Stachybotrys chartarum είναι η περίφημη τοξική μαύρη μούχλα.

Εμφανίζεται συχνά με μαύρο ή πρασινωπό-μαύρο χρώμα και μπορεί να βρεθεί να αναπτύσσεται σε περιοχές με διαρροές, σε παλιά ξύλα σε αποσύνθεση, σε χαρτί και τρόφιμα.

Η Stachybotrys chartarum απαιτεί συνεχή υγρασία για να διατηρήσει την ανάπτυξη της, επομένως όσο πιο γρήγορα αντιμετωπίζονται αυτές οι μουχλιασμένες περιοχές, τόσο μικρότερη απειλή θα είναι.

 

 

Μπορεί να βρείτε μαύρη μούχλα να υπάρχει στο υπόγειό σας μετά από μια πλημμύρα ή γύρω από μια διαρροή στέγης.

Ο λόγος που η Stachybotrys chartarum είναι τόσο επικίνδυνη είναι ότι παράγει ένα μυκητιακό υποπροϊόν που ονομάζεται μυκοτοξίνη, το οποίο μπορεί να εκτοξευθεί στον αέρα και να εισπνευστεί από ανθρώπους και ζώα.

 

 

Μελέτες δείχνουν ότι η έκθεση σε τοξική μούχλα εσωτερικών χώρων, όπως η Stachybotrys chartarum, ευθύνεται για πολύ περισσότερους θανάτους στις ΗΠΑ από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως.

Η έκθεση σε μυκοτοξίνες όπως αυτές που βρίσκονται στην Stachybotrys chartarum μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους, φτάρνισμα, βήχα, εξανθήματα και μερικές φορές ακόμη και σε δηλητηρίαση αίματος.

 

Alternaria

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την πιθανότητα ότι μια μαύρη μούχλα θα μπορούσε να είναι η Stachybotrys chartarum, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι η Alternaria, η οποία είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνη.

Τα είδη της Alternaria αναπτύσσονται συνήθως σε εξωτερικούς χώρους σε σκονισμένες, υγρές περιοχές κοντά σε φυτά και έδαφος, αν και πρόσφατα έχουν βρεθεί να αναπτύσσονται σε σπίτια.

 

 

Η έκθεση στην Alternaria θα μπορούσε να επιδεινώσει το άσθμα, αλλά εκτός από αυτό, δεν ενέχει πολλούς κινδύνους για την υγεία.

 

(συνεχίζεται)


is | Topic: Uncategorized, μαύρο, Φύση και χρώματα | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Τα χρωματα της μουχλας: Α, η μαυρη μουχλα”