xromata.com


Αισιον το 2021

 

 

Τα 'xromata' σας εύχονται ένα αίσιο νέον έτος

 

 

 

Μαζί με τις ευχές μας για μια, σαφώς καλύτερη χρονιά από αυτήν που πέρασε, σας θυμίζουμε πως το 2020 που φεύγει ήταν μια ‘δύσκολη’ χρονιά για την ανθρωπότητα, αφού επρόκειτο για δίσεκτο έτος –όπου κατά την λαϊκή παράδοση, οι δίσεκτοι χρόνοι θεωρούνται ‘γρουσούζικοι’- και επιπλέον στην ίδια χρονιά έκλεισε ο κύκλος των 33 χρόνων, που ξεκίνησε το 2019, όπου κάθε 33 χρόνια συμβαίνουν δυσάρεστα γεγονότα (ή η αρχή τους) που ταλανίζουν την ανθρωπότητα.

Έτσι, το 2019 άρχισε η επέλαση του covid 19 που συνεχίστηκε δριμύτερη το 2020, 33 χρόνια πριν, το 1986, είχαμε την έκρηξη του Τσερνομπίλ, άλλα 33 χρόνια πίσω το τέλος του πολέμου της Κορέας και την αρχή του «Ψυχρού Πολέμου» που διαίρεσε στα δυο την υφήλιο, ενώ άλλα 33 χρόνια προηγουμένως, το 1920, μετά την ‘φαινομενική’ λήξη του ‘Μεγάλου Πολέμου’ άρχισε η ‘σπορά’ των προετοιμασιών για τον ολέθριο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Ο κύκλος των 33 ετών (μια εξάδα αποτελούμενη από την άθροιση δυο τριάδων) είναι ένα αστρολογικό φαινόμενο, όπου κάθε 33 χρόνια το σεληνιακό έτος απομακρύνεται κατά έναν ολόκληρο χρόνο από το ηλιακό έτος.

Λάτρεις της sci.fi (επιστημονικής φαντασίας) αλλά και κάποιοι επιστήμονες, θεωρούν ότι κατά την μετάπτωση αυτή της απόστασης μεταξύ των δυο ημερολογιακών κύκλων ευνοείται η εμφάνιση των περίφημων ‘σκουληκοτρύπων’, των διαύλων ταχείας επικοινωνίας μεταξύ θέσεων χρόνου ή διαστήματος.

Εμείς, ας ευχηθούμε η απομάκρυνση μας από τις δύο αυτές δυσοίωνες περιπτώσεις του 2020, να αποβεί αίσια και δη το συντομότερον!

 

 

Τέλος σας θυμίζουμε πως το έτος που ανατέλλει,  το 2021, κατά τον ζωδιακό κύκλο  του κινέζικου ημερολογίου (που είναι ένας τύπος σεληνιακού – ηλιακού ημερολογίου), είναι το έτος του ‘βοδιού’, στο οποίο θα αναφερθούμε λίαν συντόμως, κάπου προς τα τέλη του Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου, αφού εφέτος η κινέζικη πρωτοχρονιά του 2021 είναι στις 12 Φεβρουαρίου του καθιερωμένου διεθνώς ηλιακού ημερολογίου.

 


is | Topic: Uncategorized | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Αισιον το 2021”