xromata.com


Αλλαγη χρωματος ιριδας (περιπτώσεις 4 – 7)

 

Αλλαγή χρώματος της ίριδας των ματιών

(Οι 7 περιπτώσεις)

Περιπτώσεις 4 – 7

 

(συνέχεια και τέλος)

 

 

Περίπτωση τέταρτη

Διαιτολόγιο:

 

 

Δίαιτα με ωμές τροφές και αποτοξίνωση.

Υπάρχει μια θεωρία στην εναλλακτική ιατρική που ονομάζεται ιριδολογία κατά την οποία το χρώμα της ίριδας και η υγεία των εσωτερικών οργάνων συνδέονται, ωστόσο δεν υπάρχουν πολλά επιστημονικά αποδεικτικά στοιχεία που υποστηρίζουν αυτό, οπότε χρειάζεται ακόμα περαιτέρω έρευνα.

Ο dr. Robert Morris, ένας ειδικός για την υγεία και την αποτοξίνωση που έχει πάνω από 42 χρόνια εμπειρίας δηλώνει ότι πιστεύει πως το εσωτερικό τμήμα του ματιού μας συνδέεται με το πεπτικό σύστημα και ότι με την κατανάλωση άφθονων φρούτων και λαχανικών μπορούμε πραγματικά να αλλάξουμε το χρώμα των ματιών μας.

Ο dr Moore εξηγεί ότι μια υψηλή συγκέντρωση κίτρινων χρωστικών ουσιών υποδηλώνει μεγάλο αριθμό τοξινών, αλλά εξηγεί επίσης ότι οι χρωστικές ουσίες κάθε ατόμου είναι μοναδικές και απαιτείται μια μεμονωμένη ανάλυση για κάθε έναν.

Αλλά γενικά ο dr Moore συνιστά να τρώμε σπανάκι για να διατηρούμε τα μάτια μας νεανικά και λαμπερά, μέλι για να τονίζουμε τις ζεστές αποχρώσεις του ματιού, θαλασσινά για να κάνουμε το χρώμα τους πιο έντονο.

Άλλα τρόφιμα που μπορούν να επηρεάσουν το χρώμα των ματιών μας είναι τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο και τα καρύδια.

Η Carly Fraser, επίσης υποστηρίζει την θεωρία του Morris. Υπήρξε vegan ωμών τροφών για έξι χρόνια και είδε στον εαυτό της πώς η καθαρή διατροφή της άλλαξε το χρώμα των ματιών της.

Είχε σκούρα πράσινα μάτια με καφέ στίγματα και με την διατροφή της άλλαξαν σε ανοιχτό πρασινογάλανο με πράσινα στίγματα. Εκτός από την ορατή αλλαγή στο χρώμα των ίριδων της κατάφερε επίσης να βελτιώσει το πεπτικό σύστημα και είδε ότι το λευκό των ματιών της έγινε καθαρότερο και λαμπερότερο.

 

Περίπτωση πέμπτη

μακιγιάζ και ρουχισμός:

 

 

Αν δυσπιστούμε ως προς το όλο μακροπρόθεσμο θέμα της ιριδολογίας, δεν έχουμε παρά να δοκιμάσουμε αυτό το σύντομο τέχνασμα που αναδεικνύει ορισμένες χρωστικές ουσίες των ματιών μας, το μακιγιάζ και τον ρουχισμό μας που μπορούν πραγματικά να κάνουν θαύματα.

Για παράδειγμα, αν έχετε καστανά μάτια και θέλετε να τα κάνετε να φαίνονται ανοιχτότερα χρησιμοποιείστε σκιές ματιών χρυσές, ροζ ή πράσινες.

Όσο για σας που είστε γαλανομάτες ή πρασινομάτες, μπορείτε να ενισχύσετε την ένταση του χρώματος των ματιών σας με τη χρήση τυρκουάζ, σμαραγδένιο ή μπλε χρώματος.

Τώρα αν έχετε τσακίρικα μάτια, μπορείτε να τα κάνετε να φαίνονται πιο καφετιά με τη βοήθεια του μωβ, ή να φανεί περισσότερο η πράσινη χροιά τους αν φοράτε ένα σκούρο πορτοκαλί, ή ουδέτερα χρώματα όπως λευκό, γκρι και μαύρο.

Αν φοράτε γυαλιά ζητήστε από τον γιατρό σας για να κάνετε τους φακούς σας με μια αντι-ανακλαστική επίστρωση, που όχι μόνο εξουδετερώνει την αντανάκλαση αλλά εντείνει επίσης το χρώμα των ματιών σας.

 

 

 

Περίπτωση έκτη

Λέιζερ:

 

 

Ξάνοιγμα του χρώματος των ματιών με χρήση λέιζερ.

Προσέξτε τώρα, η χειρουργική επέμβαση στα μάτια είναι πολύ επικίνδυνη και μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε τύφλωση.

Ο dr. Gregg Homers καινοτομεί με ένα πρωτοποριακό και λιγότερο επεμβατικό χειρουργείο λέιζερ διόρθωσης των ματιών που δεν ενέχει τόσο μεγάλο κίνδυνο.

Η διαδικασία περιλαμβάνει τη χρήση λέιζερ για την καταστροφή των κυττάρων μελανίνης της ίριδας που την καθιστούν ανοιχτότερη. Έτσι άνθρωποι με καστανά μάτια μπορούν να αποκτήσουν μπλε ή γκρι μάτια. Η όλη διαδικασία διαρκεί μόνο 20 δευτερόλεπτα και τα τελικά αποτελέσματα γίνονται ορατά σε δύο έως τέσσερεις εβδομάδες.

Η έρευνά του δείχνει ότι η πράξη δεν επηρεάζει την όραση, αλλά είναι ακόμα σχετικά νέα και εξακολουθεί να χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση και παρακολούθηση τυχόν πιθανών παρενεργειών. 

 

Περίπτωση εβδόμη

Χρωματιστοί φακοί επαφής:

 

 

Φυσικά ο ευκολότερος τρόπος να αλλάξετε το χρώμα των ματιών σας είναι να βάλετε  χρωματισμένους φακούς επαφής, διορθωτικούς ή απλά διακοσμητικούς.

Αλλά ποιοι είναι οι κατάλληλοι για σας;

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας οι διορθωτικοί έγχρωμοι φακοί επαφής τείνουν και μπορούν να διορθώσουν την όραση, ενώ οι διακοσμητικοί φακοί φοριούνται μόνο για καλλωπιστικούς λόγους και δεν διορθώνουν την όραση. Μπορείτε να τους βρείτε στα φυσικά χρώματα των ματιών ή ακόμα και σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές, όπως μάτια γάτας, ιστούς αράχνης, λευκούς ή μαύρους κλπ. Απλά να είστε πολύ προσεκτικοί με τους διακοσμητικούς φακούς επαφής επειδή μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρά  οφθαλμικά προβλήματα.

Εάν προγραμματίζετε να αγοράσετε φακούς επαφής, χρειάζεστε μια συνταγή που θα πρέπει να είναι εγκεκριμένη και να είναι ιατρικά ασφαλής.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων απαγορεύει την αγορά από μη εξουσιοδοτημένους πωλητές, όπως πωλητές του δρόμου, boutiques, υπαίθριες αγορές, ηλεκτρονικές πωλήσεις κλπ.

Ο dr. Bernard lepree ένας οπτομέτρης, λέει ότι οι φακοί επαφής χωρίς συνταγή μπορεί να οδηγήσουν σε έλκη κερατοειδούς ή τύφλωση που είναι ένα υψηλό τίμημα για να εκπληρώσετε την επιθυμία σας να αλλάξετε το χρώμα των ματιών σας.

 

 


is | Topic: Ίρις και τα χρώματά της | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Αλλαγη χρωματος ιριδας (περιπτώσεις 4 – 7)”