xromata.com


Σκεψεις κι αποψεις [30]

 

Σκέψεις κι’ απόψεις [30]


Οι «Σκέψεις και Απόψεις» φίλων του site, δεν είναι παρά η επανάληψη επιλεγμένων παλαιών comments (με χρονική σειρά ανάρτησης) από την στήλη διαλόγου, γιατί και οι φίλοι της ιστοσελίδας συμβάλλουν στην ανάπτυξή της με τις δικές τους απόψεις.

Κάποιες από αυτές ίσως σας φαίνονται σαν αταίριαστες με το θέμα της ιστοσελίδας, που είναι τα χρώματα, όμως όλες αναπτύχθηκαν από ερεθίσματα που δόθηκαν από κάποιο άρθρο βασισμένο σε αυτά, τα χρώματα δηλαδή και τον κόσμο τους.

Αν ενδιαφέρεστε να δείτε τις προηγούμενες αναρτήσεις κάτω από τον τίτλο ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΙ’ ΑΠΟΨΕΙΣ θα τις βρείτε πηγαίνοντας στo παράθυρο CATEGORIES κάνοντας κλικ με το ποντίκι σας πάνω στην ενότητα «σκέψεις, σχόλια, άρθρα φίλων».

 

 

Χαίρομαι JOHNART που επανέκαμψες δριμύτατος. Ενδιαφέροντα τα ερωτήματά σου και αναμένω απαντήσεις. Πριν προχωρήσω στις δικές μου απόψεις και απαντήσεις στέκομαι στο τελευταίο (6ο) ερώτημά σου και αντερωτώ: Τί είναι (τί σημαίνει) αμαρτία;;

Πάνος

1-12-10

 

https://xromata.com/?p=2084

 

 

 

Τα ερωτήματα της filaretis και του JOHNART με παρακίνησαν να γράψω τη δική μου άποψη και τα δικά μου ερωτηματικά. Υπάρχουν άραγε αρετές και ιδιότητες αρσενικές και θηλυκές; Υπάρχουν δύο φύσεις στον άνθρωπο;

Η ανθρώπινη φύση ναι, είναι διττή, όμως ως υπερουσία και ως ουσία, αφού είναι μία σύνθεση τριών υποστάσεων (πνεύμα, ψυχή, σώμα). Ως φύλο ναι, υπάρχει το αρσενικό και το θηλυκό, αλλά αυτό είναι φαινόμενο του επιπέδου μας (DNA), για να εξελίσσεται η δημιουργία μέσα από την αντίθεση. Και νομίζω, ότι όλοι μας έχουμε το άρρεν και το θήλυ στα γονίδια μας. Οι ιδιότητες όμως, είναι ίδιες σε όλους τους ανθρώπους και όλοι έχουμε τη δυνατότητα να τις εκδηλώσουμε, αλλάζει μόνο ο βαθμός και ο τρόπος που τις εκδηλώνουμε. Και αυτό δεν έχει να κάνει με αρσενική ή θηλυκή φύση, αλλά με τον ανθρώπινο χαρακτήρα και τη θέληση. Στο Θεϊκό επίπεδο δεν υπάρχουν διαφορές φύλου, ούτε αντιθέσεις, υπάρχει η κίνηση Σοφίας – Αγάπης (αρετές του Θεού), που είναι κίνηση διείσδυσης – περικάλυψης. Αυτή την κίνηση την έχουμε κληρονομήσει όλοι οι άνθρωποι ως εκπορεύσεις του Θεού και αυτή η κίνηση σφραγίζει τις ιδιότητες μας και τις εκδηλώσεις τους.

Όσον αφορά στις χρωματικές προτιμήσεις ανδρών και γυναικών (π.χ. ροζ για τα κοριτσάκια, γαλάζιο για τα αγοράκια), είναι καθαρά ανθρώπινη επινόηση και δεν έχει να κάνει με τη φύση μας. Αυτή είναι η δική μου θέση… πάνω στην αρσενική ή θηλυκή φύση του ανθρώπου Περιμένω να διαβάσω τις δικές σας απόψεις και θέσεις με μεγάλη χαρά.

Σας χαιρετώ Ιωάννα

1-12-10

 

https://xromata.com/?p=2084

 

 

 

Τιμή μου και χαρά μου που υπήρξα έναυσμα για μια τόσο ενδιαφέρουσα συζήτηση! Δεν έχω τις απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις…. επίσης δεν είμαι ειδήμων όσον αφορά στις δύο φύσεις του ανθρώπου, αγαπητέ JOHNART. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ηλικία για να ανακαλύψεις κάτι τέτοιο, απλά εγώ συνειδητοποίησα το συγκεκριμένο μέσω του φιλοσοφείν, μέσω γνώσεων και εμπειριών, τρόπος που επαληθεύεται η ύπαρξη των δύο φύσεων μέσα μας, κατά την ταπεινή μου άποψη, βρίσκεται στις αρσενικές και θηλυκές εκφάνσεις του χαρακτήρος μας και τις συμπεριφορές μας που πυροδοτούνται και τροφοδοτούνται αναλόγως από την καθημερινότητα ή αλλιώς την καθημερινή μας πραγματικότητα… Τρισυπόστατη, όντως, η ανθρώπινη ύπαρξη, αγαπητή IOANNA (αν και αρκετοί παραμελούν τα δύο από τα τρία συστατικά!). Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η άποψη περί ύπαρξης δημιουργίας μέσα από τις αντιθέσεις (συμφωνώ απόλυτα). Όσο για το κόκκινο-μπλε πλασματικό, με σκοπό την κατηγοριοποίηση των ατόμων…… Εν κατακλείδι, έχω την ίδια απορία με τον administrator…. τί είναι αμαρτία? και με ποιά κριτήρια κρίνουμε?

Filareti

1-12-10

 

https://xromata.com/?p=2084

 

 

 

Περιμένοντας JOHNART να απαντήσεις στο αντερώτημά μου “Τί είναι (σημαίνει) αμαρτία;” θα εκθέσω τη δική μου άποψη στα δυο πρώτα ερωτήματά σου.

Ρωτάς 1ον αν οι δυο φύσεις μας ενυπάρχουν και συνυπάρχουν μέσα μας από γεννησιμιού μας.

Ναι! ενυπάρχουν!! Η συνύπαρξη (δηλαδή συγκατοίκηση) είναι άλλο θέμα, η δε αρμονική συνύπαρξη είναι ο επιδιωκόμενος στόχος.

Η εν δυνάμει λοιπόν ενύπαρξη προϋπάρχει του σχηματισμού μας ως εμβρύου.

Γι’ αυτό και το έμβρυο χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα κάποιων εβδομάδων για να εκδηλώσει το φύλο του.

Η εκδήλωση φύλου είναι αναγκαστική υπακούοντας στους δημιουργικούς νόμους και συγκεκριμένα το νόμο της δυαδικότητας, όπου η φανερή (έκδηλη) φυσική – υλική μας υπόσταση πρέπει οπωσδήποτε να “πάρει θέση”, δηλαδή να έχει αρσενικά ή θηλυκά στοιχεία. Μοιραία πρέπει δηλαδή να είναι κανείς είτε αρσενικός είτε θηλυκός. Η εκδήλωση του υλικού φύλου μάλλον δεν είναι προκαθορισμένη, όπως αποδεικνύει τελευταίως η επιστήμη με πειράματα διατροφικά (επί της εγκύου) και παροχές ορμονών που μπορούν να δώσουν το επιθυμητό φύλο στο ασχημάτιστο ακόμα έμβρυο. (Το θέμα είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο και μου θυμίζει μετάλλαξη, παρέμβαση δηλαδή στη φύση).

Εξάλλου είναι αποδεδειγμένο ότι στην αρχή το έμβρυο έχει στοιχεία γεννητικών οργάνων και των δυο φύλων και καθώς σχηματίζεται το φύλο τα αντίθετα γεννητικά όργανα υποχωρούν, μετασχηματίζονται (δεν εξαφανίζονται) και ενυπάρχουν μέσα μας δια βίου. Άραγε γιατί έχουν και οι άνδρες μαστούς;;

Ως προς το 2ο ερώτημά σου “Πότε καταλαβαίνουμε την ενύπαρξη των δυο φύλων μέσα μας;” δεν υπάρχει προσδιορισμένη ηλικία κατανόησης του θέματος. Κατανοείται -προς το παρόν- μόνο δια του “φιλοσοφείν” και προσθέτω:

“Μακάριοι όσοι το καταλαβαίνουν, και όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα”!

Θέλω να συμπληρώσω και άλλα, όμως σταματώ εδώ για να μη γίνομαι κουραστικός και αναμένω την απάντησή σου (μπορεί να απαντήσει και όποιος άλλος θέλει) στο επίμαχο ερώτημα ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ώστε να κατευθύνω τις απαντήσεις μου στα

υπόλοιπα (πιο πικάντικα) ερωτήματά σου.

Φίλοι που διαβάσατε την απάντησή μου, γράψτε τις απόψεις σας για το αρκετά ενδιαφέρον (για την ανέλιξή μας) αυτό θέμα. Περιμένω!

Πάνος
5-12-10

 

http://xromata.com/?p=2084

 

 

 

Αλβινικά (albino) elpida pafiti ή αλφικά κατά τους αρχαίους καλούνται όλα τα ζώα (συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου) που γεννιούνται με έλλειψη μελανίνης, δηλαδή της μιας από τις τρεις χρωστικές ουσίες που χρωματίζουν το ζωικό βασίλειο. Χαρακτηριστικά των αλβινικών ανθρώπων είναι το ροζ δέρμα, το κατάλευκο τρίχωμα και τα ευπαθή στο φως γαλανά μάτια, με τη διαφορά ότι οι αλβινικοί νέγροι (ναι, υπάρχουν και αυτοί) έχουν ανοιχτά καστανά μάτια.

Το περίεργο είναι ότι ενώ υπάρχουν αλβινικά πλάσματα σε όλα τα είδη ζώων, τα αλβινικά άλογα δεν επιζούν. Κάπου ίσως δεις κάποια άλογα να τα αποκαλούν ως αλβινικά. Μπορεί να μοιάζουν πολύ, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι αλβινικά και δεν στερούνται μελανίνης.

Πάνος

5-12-10

 

http://xromata.com/?p=2097

 

 

 

Απαντώντας στο ερώτημά σου, Πάνο, τι είναι αμαρτία, θα το πω με δικά μου λόγια όπως θα μου έλεγε κι’ η δασκάλα μου.

Αμαρτία είναι να κάνεις πράματα αντίθετα από αυτά που διδάχτηκες και γαλουχήθηκες μέσα σ’ ένα αυστηρό περιβάλλον (Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια)… και με το φόβο μήπως δεν κληρονομήσεις τη βασιλεία των ουρανών και πας στον Βελζεβούλ όπου θα κάνει τη ζωή σου κόλαση…

…τώρα όσο αφορά αυτά τα τρία, τα δύο πρώτα μας έχουν προδώσει τα πιστεύω μας και αγωνίζεται το τρίτο (οικογένεια) να κρατηθεί με νύχια και με δόντια.

johnart

06-12-10

 

http://xromata.com/?p=2084

 

 

 


is | Topic: σκέψεις σχόλια άρθρα φίλων | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Σκεψεις κι αποψεις [30]”