xromata.com


Προσφορα κιτρινων, πορτοκαλι, μωβ τριανταφυλλων

 

Προσφορά τριαντάφυλλων:

Τα υπόλοιπα χρώματα,

ήτοι κίτρινο, πορτοκαλί, μωβ.

 

Πρωτομαγιά αύριο, οπότε τί καλύτερο από το «ανέβασμα» ενός άρθρου σχετικού με λουλούδια. Συγκεκριμένα με τριαντάφυλλα, αφού ο Μάιος χαρακτηρίζεται σαν ο μήνας των λουλουδιών και ιδιαίτερα των ρόδων.

Έτσι λοιπόν, με το ξεκίνημα του μήνα των ρόδων, εμείς θα κλείσουμε την σειρά γύρω από τον συμβολισμό της προσφοράς των τριαντάφυλλων και τα ιδιαίτερα μηνύματα που σημαίνουν τα χρώματά τους.

Η σειρά αυτή ξεκίνησε με την ανάρτηση που έγινε πέρυσι στο τέλος Μαΐου, γενικά για την προσφορά των τριαντάφυλλων

https://xromata.com/?p=7233

Ναι, ενώ πέρυσι, με το κλείσιμο του μήνα ανοίξαμε την σειρά των άρθρων αυτών, την κλείνουμε εφέτος με το άνοιγμα του ίδιου μήνα.

Στο μεσοδιάστημα αναρτήσαμε ένα άρθρο για την προσφορά ρόδων κόκκινου χρώματος

https://xromata.com/?p=7395

και ένα για την προσφορά λευκών και ροζ τριαντάφυλλων

https://xromata.com/?p=7926

Κλείνουμε με την προσφορά τριαντάφυλλων στα υπόλοιπα χρώματα, δηλαδή κίτρινα, πορτοκαλιά και μωβ.

 

 

 

Κίτρινα τριαντάφυλλα

 

Με το αισιόδοξο κίτρινο χρώμα τους, που σχετίζεται με την καλή διάθεση, τα κίτρινα τριαντάφυλλα είναι η καλύτερη προσφορά σε φίλους και για ευχές για το «καλώς έχειν», ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να παρεξηγηθεί η προσφορά τους, αφού τα κίτρινα τριαντάφυλλα δεν υπαινίσσονται τίποτε το συναισθηματικό, όπως μπορεί να συμβεί με τα άλλα χρώματα.

Το κίτρινο χρώμα σχετίζεται με τον ήλιο που δίνει ζωή και ζεστασιά και τα κίτρινα τριαντάφυλλα είναι ό,τι κατάλληλο για να αναθερμάνουν αισθήματα φιλίας και αισιοδοξίας, ενώ αντανακλούν συναισθήματα χαράς και απόλαυσης. Υπονοούν επίσης ευχές για καλή τύχη.

Σε πολλούς πολιτισμούς της Ανατολής, το κίτρινο χρώμα αντιπροσωπεύει την χαρά, την σοφία και την δύναμη.

Βέβαια, κατά την βικτωριανή εποχή, λόγω των αρνητικών ιδιοτήτων αυτού του χρώματος, τα κίτρινα τριαντάφυλλα δήλωναν ζήλεια. Ένα μικρό κατάλοιπο αυτής της έννοιας έχει απομείνει σήμερα, όπως και η έννοια της υπενθύμισης, δηλαδή το «θυμήσου με, υπάρχω κι’ εγώ», ενώ σε γενικές γραμμές τα μπουκέτα από κίτρινα τριαντάφυλλα αποπνέουν χαρά, ζεστασιά, φροντίδα.

 

 

 

 

Πορτοκαλιά τριαντάφυλλα.

 

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να εορτάσουμε μια επιτυχία, από ένα μπουκέτο με φωτεινά πορτοκαλί τριαντάφυλλα. Με τους υπαινιγμούς τους για πυρκαγιές, εσπεριδοειδή, σπινθηροβόλα ηλιοβασι- λέματα, υποκρύπτουν μια παθιασμένη ένταση που λέει ευχαριστώ, συγχαρητήρια ή ακόμα και σε αγαπώ με απέραντο ενθουσιασμό. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, συνδυάζοντας τις φιλικές ενδείξεις του κίτρινου τριαντάφυλλου με την γεμάτη πάθος αγάπη του κόκκινου ρόδου, υπονοεί μια πολύ λεπτότερη, ενδιαφέρουσα αγάπη, προκύπτουσα από φιλία.

Ευτυχώς, σαν το νεότερο χρώμα των καλ- λιεργημένων τριαντάφυλλων, το πορτοκαλί χρώμα δεν έχει κατασταλάξει ακόμα σε συγκεκριμένα μηνύματα, οπότε παραμένει προς το παρόν το πλέον κατάλληλο για ενθουσιώδη μηνύματα είτε πρόκειται για συγχαρητήρια, είτε για ένδειξη φιλίας, θαυμασμού, είτε ακόμα και για αγάπη.

 

 

 

 

Μωβ τριαντάφυλλα

 

Ένα μπουκέτο από μωβ τριαντάφυλλα δηλώνει γοητεία, μεγαλείο, ίσως όμως και κεραυνοβόλο έρωτα. Εξ άλλου, ένα εκ πρώτης όψεως ερωτοχτυπημένο άτομο είναι λουσμένο με την γοητευτική μαγεία του ξαφνικού απρόσμενου έρωτα.

Λόγω της μυστικιστικής φύσης αυτού του χρώματος και της σύνδεσής του με συμβολισμούς, την γοητεία, την επιθυμία και την μελετημένη προσέγγιση, δεν εκπλήσσει το γεγονός πως τα νοήματα αυτά εμπεριέχονται στην προσφορά μιας ανθοδέσμης από μωβ ή λιλά τριαντάφυλλα.

Επίσης, επειδή το μωβ χρώμα είχε ανέκαθεν μια παραδοσιακή σχέση με την αριστοκρατία, τα μωβ τριαντάφυλλα υποδηλώνουν έναν αέρα βασιλικής μεγαλοπρέπειας και λαμπρότητας.

 

 


is | Topic: Κίτρινο, Κοινωνική ζωή και χρώματα, μωβ, Πορτοκαλί | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Προσφορα κιτρινων, πορτοκαλι, μωβ τριανταφυλλων”