xromata.com


Προσκληση

 

 


Κάλεσμα σε παρουσίαση «Παραμυθιού»

 

 

 

 

 

Fire quest (Αναζήτηση της φωτιάς) είναι ο τίτλος της ταινίας του 1981 που γύρισε ο Jean Jaques Annaud βασισμένος στο ομώνυμο διήγημα του 1911 που έγραψε ο Βέλγος J. H. Rosny.

 

 

Elf quest (Αναζήτηση ξωτικών) είναι ο τίτλος της αμερικάνικης σειράς κόμιξ των Wendy & Richard Pini που ξεκίνησε το 1978 (έως το 2007)

 

 

Color quest (Αναζήτηση χρωμάτων) θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του παραμυθιού που σχηματίζεται τα βράδια από το xromata.com καθώς καλησπερίζει και καληνυχτίζει τους φίλους του στο Face Book αναρτώντας εικόνες από πολύ γνωστά ή λιγότερο γνωστά παραμύθια και ιστορήματα.

Η σειρά ξεκίνησε έτσι, χωρίς ιδιαίτερο άλλο σκοπό πέρα από το να συνοδεύεται κάθε βράδυ η ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ προς τους φίλους του Φ/Β με μια παραμυθική ονειρική εικόνα.

 

 

Οι μικρές λεζάντες κάτω από τις εικόνες σύντομα άρχισαν να συνδέονται, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα παραμύθι όπου ήρωες και πλοκές γνωστών και άγνωστων αφηγημάτων περιπλέκονται παρασέρνοντάς το «Εγώ» μας, με οδηγό τον Πήτερ Παν, από την πραγματικότητα σε ένα ταξίδι στον χώρο της φαντασίας.

Εκεί, «εγώ» αναγκάζομαι από την Κοκκινοσκουφίτσα να βρω απάντηση για το τι σημαίνει «Κόκκινο χρώμα» κι ένα περιπετειώδες οδοιπορικό ξεκινά μέσα στο μαγεμένο δάσος για να βρω τον δρόμο προς το στοιχειωμένο λαγκάδι κι αφού το διασχίσω κι αυτό, να βρεθώ στην Δρακοχώρα, όπου ίσως βρω λύση στο πρόβλημά μου.

Έτσι ξεκινά η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ των ΧΡΩΜΑΤΩΝ, σε έναν παραμυθικό, άυλο κόσμο, αφού και τα ίδια τα χρώματα και το φως, που φωτίζουν και χρωματίζουν την ύλη, δεν θεωρούνται σαν ύλη από την επιστήμη.

Στην πορεία του παραμυθιού γεννιέται ένα πλήθος ερωτημάτων όπως πχ. τί είναι μοιραίο, τί είναι ο χρόνος, τί ο φόβος, τί η φαντασία, τι είναι τα παράλληλα σύμπαντα, οι διαστάσεις και ένα σωρό άλλα.  

Τα καληνυχτίσματα του παραμυθιού πλησιάζουν ήδη τα 150 και αν ακόμα κρατήσουν 1001 νύχτες, όσο τα παραμύθια της Χαλιμάς, μάλλον δεν θα ολοκληρώσουν την «αναζήτηση των χρωμάτων» αφού μπροστά σ’ αυτά και το φως, η σημερινή επιστήμη βρίσκεται ακόμα σε νηπιακή ηλικία και χρησιμοποιεί την «φαντασία» της για να τα προσεγγίσει, αναζητώντας την «πραγματικότητά» τους.

 

 

 

 

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ θα γίνει παρουσίαση του πρώτου μέρους του παραμυθιού, με προβολή εικόνων και αφήγηση. Θα ακολουθήσει συζήτηση σε ερωτήματα που ίσως γεννηθούν.

 

Η παρουσίαση θα γίνει στην Εταιρεία Μυητικής Παράδοσης, Αδριανοθυρών 3 στη Δάφνη (πρώτη παράλληλος της Εθνικής Αντιστάσεως, πλάι στην Γυμναστική Ακαδημία, δυο λεπτά με τα πόδια από τον σταθμό μετρό Δάφνης).


 

Προσέλευση στις 20:00

Έναρξη παρουσίασης στις 20:30 ακριβώς!

 


is | Topic: Uncategorized, Ιστορήματα με χρώματα | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Προσκληση”