xromata.com


Από το χρώμα στο νερό – From colors to water

Από το χρώμα στο νερό

 

 

 

Όχι φίλοι μου! Δεν θα μιλήσουμε για χρωματιστά νερά κλπ. Εξάλλου, όπως είδαμε σε προηγούμενα posts το καθαρό νερό δεν έχει δικό του χρώμα γιατί δεν διαθέτει χρωστικές ουσίες (αλήθεια, αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί το νερό δεν έχει χρωστικές;). Υπάρχει λοιπόν κάποια σχέση μεταξύ νερού και χρωμάτων; Φαινομενικά καμία! Μήπως όμως υπάρχει; Για σκεφθείτε;

 

 

 

 

Για να θέσουμε σε λειτουργία τον μηχανισμό της σκέψης μας ώστε να συσχετίσουμε τα δυο αυτά ετερόκλητα στοιχεία του φυσικού μας περιβάλλοντος πρέπει να τα γνωρίσουμε.

Για τα χρώματα μαθαίνουμε πολλά και διάφορα μέσα από αυτό το blog. Για το νερό τι ξέρουμε;

 

 

 

 

Αύριο ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός γιορτάζει τα Άγια Θεοφάνεια, γιορτή αφιερωμένη στον αγιασμό των υδάτων. Όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί γνωρίζουν το έθιμο της ημέρας και σχεδόν οι περισσότεροι πιστεύουν στις δυνατότητες του αγιασμένου νερού.  Τι είναι όμως ο «αγιασμός», τι συμβαίνει με τα αγιασμένα ύδατα;

 

 

 

 

Γενικότερα τι συμβαίνει με το νερό; Τι είναι αυτό το στοιχείο; Το ζωοδόχο αυτό στοιχείο είναι άραγε ζωντανό; Έχει μνήμη;

Ένας σωρός παράδοξων ερωτημάτων μπορούν να σχηματισθούν. Υπάρχει άραγε απάντηση σε κάποια από αυτά;

Ναι! Αν θέλετε δείτε το παρακάτω video με ελληνικούς υπότιτλους (διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα), που μας έστειλε μια φίλη του site, η Irene Key και πάρτε απαντήσεις στα ερωτήματά σας.

http://vimeo.com/14646626

 

 

 

 

Η Irene Key γράφει στο συνοδευτικό comment:

 «Είπα να στο στείλω – μπορεί να μην του φαίνεται.. .αλλά έχει μεγάλη σχέση με τα χρώματα – αφού τα "Χρώματα της Ίριδας" φαίνονται κατ’ αρχήν μέσα από το Νερό…»

 

 

 

 

Εσείς τι λέτε; Υπάρχει ή δεν υπάρχει σχέση μεταξύ χρωμάτων και νερού;

Περιμένουμε τις απαντήσεις σας.

(Δείτε στο επόμενο post την άποψη του “xromata.com”)

 

Translated into English

From colors to water

 

No, my friends! I will not talk about colored water, etc. Moreover, as we have read in previous post clean water has not its own color because does not contain pigments (really, did you ever wonder why water has no its own colors?). Is there however any relationship between water and colors? Seemingly none! But is it true? Let’s think about it.
To put into gear our thinking in order to correlate these two disparate elements of our natural environment needs to know them well.
For colors we learn many different things through this blog. About water what do we know?
Tomorrow is the day that Orthodox Christianity celebrates the Epiphany, the day dedicated to the sanctification of water. All Orthodox Christians know the custom of the day and almost most believe in the potential of holy water. But what is the "sanctification," what happens to the sacred waters?
Generally what happens to the water? What is this item? The life-giving element is really alive? It has its memory?
A pile of paradoxical questions can be formed. Is there any answer to any of these?
Yes! If you see this video (with Greek subtitles) about an hour and half long, that was sent by a friend of the site, Irene Key, you get answers to your questions.
 http://vimeo.com/14646626 
Irene Key writes in an accompanying comment:
"I thought to send it – it may not seem.. but I think it has to do with colors – because "rainbow" colors are seen through Water … "
What do you think? There is or not a relationship between color and water?
We look forward to your responses.
(See in the next post the aspect of "xromata.com")

 


is | Topic: Uncategorized | Tags: None

11 Comments, Comment or Ping

  1. JOHNART

    1

    …Πάνο…Πάνο, είσαι δω?
    JOHNART 05-01-2011

    05 Jan
  2. Fannys

    2

    Ναι υπάρχει σχέση λόγου αντανακλάσεις. Ζωντανός καθρέφτης είναι το νερό εφόσον μπορείς να μπεις και μέσα! φορώντας μια μάσκα θα δεις χιλιάδες χρώματα μέσα και όσο πηγαίνεις βαθιά μέσα του θα χάνονται όλα ώσπου στο τέλος θα βρίσκεσαι μέσα στο ΜΑΎΡΟ !
    6-1-11

    05 Jan
  3. 3

    Πολύ ωραίο το έφτιαξες Πάνο – κι ευχαριστώ…
    Οσο περισότερα ξερουμε για το νερό – αλλά και για τα χρώματα – τόσο περισσότερο και καλυτερα μπορούμε να λειτουργήσουμε αυτο-θεραπευτικά…
    Ακομα και με την φαντασία μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα χρώματα για να επιδράσουμε στο φυσικό σώμα – που αποτελείται κυρίως από ΝΕΡΟ.
    Πέρα απο την χρήση των χρωμάτων στα σπίτια ή τα ρούχα μας και σε εργα Τέχνης, δεν ειναι δύσκολο να μάθουμε να “χρωματίζουμε τα νερά μας” ανάλογα – με το χρώμα που χρειάζεται κάθε φορά ή ευθυγραμίζοντας και όλο το φάσμα του Ουράνιου Τόξου…
    Αλλά αυτό μαλλον είναι ένα μεγάλο θεμα – που ίσως το κάνουμε άρθρο καποια στιγμή…
    Χρόνια πολλά σε όλους – και Καλή Φώτιση να’ χουμε… :))
    6-1-11

    05 Jan
  4. Πάνος

    4

    Πολύχρωμοι ΙΟΑΝΝΑ, JOHNART, Γιάννη και όσοι άλλοι γιορτάζετε!
    Πολύχρωμοι να είστε πάντα και να μας συντροφεύετε στα comments με την προσωπική σας νότα!
    7-1-11

    05 Jan
  5. ΜΙΧΑΗΛ ALDEBARAN

    5

    Χρόνια Πολλά κι από μένα, με υγεία, αγάπη και γνώση στην IOANNA και το JOHNART! Εύχομαι με τα σχόλιά σας να ”ταράζετε” και να χρωματίζετε τα ”ύδατα” των υπέροχων άρθρων του Πάνου μας!
    7-1-11

    05 Jan
  6. Λυδία

    6

    Ο Αγ. Βασίλης φεύγει, η Λυδία έρχεται…
    Εύχομαι σε όλους ευτυχισμένο 2011 γεμάτο υγεία, αγάπη και χαρές!
    7-1-11

    05 Jan
  7. admin

    7

    Γειά σου Fannys! Όπως μάλλον είδες σ΄αυτά τα 2 τελευταία posts υπάρχει, πέρα απ΄όσα γράφεις, πολύ μεγάλη και αναλογικά δυνατή σχέση μεταξύ νερού και χρωμάτων.
    Πάνος
    13-1-11

    05 Jan
  8. admin

    8

    Ναι Irene Key, αυτό που αναφέρεις (όσο και τα άλλα που θίγεις) είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα και σίγουρα μελλοντικά θα το κάνουμε όχι άρθρο, αλλά άρθρα.
    Πάνος
    13-1-11

    05 Jan
  9. admin

    9

    Καλώς τον ΜΙΧΑΗΛ ALDEBARAN! Εσύ που τάραζες συνεχώς και χρωμάτιζες τα “ύδατα” των άρθρων του “xromata.com” με τις απόψεις σου και τα συμπληρώματά σου. Μας λείπεις! Εύχομαι να βρεις σύντομα τις δυνατότητες επικοινωνίας και να ξαναγυρίσεις στην παρέα μας, όπως έκανε κι ο JOHNART, o καθένας με το ιδιαίτερο ύφος του, μας είστε απαραίτητοι. Όπως και η Λυδία!
    Πάνος
    13-1-11

    05 Jan
  10. admin

    10

    Ο Αγ. Βασίλης έφυγε και η Λυδία ήλθε. Ό,τι απάντησα, μόλις προηγουμένως στον ΜΙΧΑΗΛ ALDEBARAN ισχύει και για σένα. Εσείς οι τρεις, καθώς και η ΙΟΑΝΝΑ αποτελείτε το θεμέλιο, την βάση, πάνω στην οποία στηρίχτηκε η στήλη των comments. Φυσικά ήλθαν και άλλοι μετά από εσάς (και τους ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους), αλλά πως να το κάνουμε, εσείς οι 4 έχετε ταυτιστεί με τα “xromata.com” που αισθάνονται “ορφανά” χωρίς εσάς.
    Πάνος
    13-1-11

    05 Jan
  11. JOHNART

    11

    …όντως, Πάνο, είμαστε εμείς οι 4, ο πρωταρχικός πυρήνας των comments…o λόγος που απουσίασα εγώ ήταν ότι κάποια comments μου είχαν ενοχλήσει μερικούς…αλλά αυτός είμαι, πολλές φορές αντιδραστικός, ανατρεπτικός, πειραχτήρης, αλλά πάνω απ΄ όλα με χιούμορ και καλή διάθεση.
    Τα xromata.com να μην αισθάνονται ορφανά και γνωρίζεις πολύ καλά ότι περιμένω κάθε φορά να διαβάσω κάθε νέο θέμα που ανεβάζεις καθώς και τα comments των φίλων που με μεγάλη μου ευχαρίστηση βλέπω να αυξάνουν.
    …και ίσως είμαι ο μόνος, μετά από σένα, που μπαίνω σε καθημερινή βάση στο site και δυο και τρεις φορές, αφού έχω την ευθύνη παρακολούθησής του στο internet από τεχνικής άποψης και… όχι μόνο.
    johnart 15-01-2011

    05 Jan

Reply to “Από το χρώμα στο νερό – From colors to water”