xromata.com


Καρτες Λουσερ: 5 μωβ (α)

 

 

Τα 8 χρώματα των καρτών του απλού τεστ Λούσερ

 

  5 Μωβ (α)

 

 

Το συγκεκριμένο μωβ του τεστ, προσωπικά θα το αποκαλούσα μάλλον πορφυρό γιατί πρόκειται για ένα κοκκινωπό (ρόδινο) μωβ. Γενικότερα όμως το μωβ πρόκειται για ένα μίγμα κόκκινου και μπλε που, αν και είναι ένα ξεχωριστό χρώμα, εν τούτοις διατηρεί κάτι από τις ιδιότητες των δυο αυτών χρωμάτων, παρ’ ότι χάνεται η σαφήνεια του σκοπού τους μέσα σ’ αυτήν την ένωση.

 

 

Το μωβ επιχειρεί να ενοποιήσει την ορμητική κατάκτηση του κόκκινου με την ήπια παράδοση του μπλε. Το άτομο που δείχνει προτίμηση για το μωβ θέλει να φθάσει σε μια «μαγική» σχέση από την οποία όχι μόνο γοητεύεται το ίδιο, αλλά θέλει να γοητέψει και τους άλλους. Να ασκήσει ένα είδος «μαγείας» επάνω τους.

 

 

Το μωβ μπορεί να οδηγήσει σε μια ενορατική και ευαίσθητη κατανόηση, είναι όμως κάπως μη πραγματικό με την έννοια της ανικανότητας προς διαφοροποίηση ή με την έννοια του άλυτου δισταγμού, πράγμα που και στις δυο περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει σε ανευθυνότητα.

 

 

Ένας άνθρωπος μη κατασταλαγμένος πνευματικά ή συναισθηματικά μπορεί να προτιμήσει το μωβ.

Το 75% νεαρών ατόμων της προεφηβικής ηλικίας δείχνει προτίμηση στο μωβ χρώμα. Η προτίμηση των παιδιών αυτών για το μωβ χρώμα οφείλεται στο γεγονός ότι γι’ αυτά ο κόσμος παραμένει ένας μαγικός κόσμος στον οποίο αρκεί να τρίψουν το λυχνάρι του Αλαντίν και τα πάντα θα γίνουν όπως θέλουν. Αυτή είναι μια στάση που έχει οπωσδήποτε καλές πλευρές γι’ αυτή την ηλικία! Η προτίμηση του μωβ δείχνει άτομα που έχουν ανάγκη από κατανόηση, λεπτό χειρισμό και τρυφερότητα, που μπορούν να γαληνέψουν τις ανησυχίες τους.

 

 

Το ίδιο μπορεί να πει κανείς και για τις έγκυες γυναίκες, πολλές από τις οποίες σ’ αυτό το διάστημα αισθάνονται συναισθηματικά ανασφαλείς. Έρευνες έδειξαν η αδενική και ορμονική δραστηριότητα κατά την εγκυμοσύνη τείνει προς μια προτίμηση του μωβ χρώματος. Στην ίδια προτίμηση οδηγεί και η υπερλειτουργία του θυρεοειδούς, όταν είναι ψυχοσωματική και όχι αποτέλεσμα ανεπάρκειας ιωδίου.

 

 

Μια άλλη ομάδα ατόμων που δείχνει προτίμηση στο μωβ χρώμα, το οποίο εκλέγει συνήθως σαν αναπλήρωση, είναι οι ομοφυλόφιλοι και των δυο φύλων. Εδώ έχουμε την περίπτωση ανθρώπων που οι συναισθηματικοί τους φόβοι  τους οδηγούν στο να δημιουργούν γύρω τους ένα μαγικό τόπο. Παρ’ αυτά, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό ομοφυλόφιλων ατόμων εκλέγει το μωβ στην πρώτη θέση, δεν πρέπει να συμπεραίνουμε ότι η προτίμηση του μωβ συνεπάγεται υποχρεωτικά ομοφυλόφιλες τάσεις.

 

 


is | Topic: Uncategorized, μωβ, Ψυχολογία και χρώματα | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Καρτες Λουσερ: 5 μωβ (α)”