xromata.com


Aura Soma

 

 

 

2009, 2010, 2011, 2012… τα xromata μπαίνοντας στον τέταρτο ημερολογιακό χρόνο ζωής τους καινοτομούν. Καινοτομούν αναρτώντας άρθρα φίλων του site που ασχολούνται με τα χρώματα και τον κόσμο τους, κατέχουν ειδικά «χρωματικά» θέματα, που τέλος πάντων, θέλουν να πλουτίσουν με τις γνώσεις τους ή τις απόψεις τους την ιστοσελίδα μας.

Εξ άλλου, στόχος μας είναι να συγκεντρωθούν εδώ, στις στήλες μας, τα πάντα γύρω από τα χρώματα και επειδή, όπως έχουμε πει σε μια από τις πρώτες αναρτήσεις μας για να ασχοληθεί κανείς με τα χρώματα πρέπει να είναι πολυεπιστήμων, μόνο με συνεργασίες θα σχηματίσουμε αυτόν τον πολυεπιστήμονα ερευνητή των χρωμάτων!

Ο Alex, ένας νέος φίλος που επικοινώνησε μαζί μας μέσω των comments αρκετά πρόσφατα, ασχολείται με aura soma, κάτι για το οποίο οι γνώσεις μου είναι ελάχιστες έως μηδαμινές, το ίδιο προς το παρόν και η ενασχόλησή μου με το συγκεκριμένο θέμα.

Ζητήθηκε από τον Alex να μας γράψει ένα μικρό εισαγωγικό κατατοπιστικό κείμενο γύρω από το θέμα αυτό, κι εκείνος ανταποκρίθηκε αμέσως, όπως και προθυμοποιήθηκε να απαντήσει σε όσα ερωτήματα προκύψουν και του υποβάλετε.

Τα xromata αναλαμβάνουν ρόλο μεσολάβησης και  σας παραθέτουν το κείμενο, όπως ακριβώς το έγραψε και συνέταξε ο Alex.

 


 

 

Aura-Soma: Αυτογνωσία και προσωπική ανάπτυξη μέσω του χρώματος

 

Αγαπητοί φίλοι γεια σας. Σήμερα θα γράψω για την Aura-Soma, ένα σύστημα με χρωματιστά Μπουκαλάκια το οποίο αγαπώ πολύ και χρησιμοποιώ εκτενώς επάνω μου αλλά και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους μέσω του χρώματος.

Η καρδιά του συστήματος Aura-Soma είναι μια σειρά χρωματιστών Μπουκαλιών που αυτή τη στιγμή αριθμούν πάνω από 108 «κομμάτια» σε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς.

 

 

Παρότι μπορεί να φαίνεται απίστευτο, όλα τα χρώματα των Μπουκαλιών είναι πλήρως φυτικά από φυτά βιολογικής καλλιέργειας. Η Aura-Soma είναι ένα ζωντανό σύστημα και όπως και ο άνθρωπος, εξελίσσεται συνεχώς με τη προσθήκη νέων Μπουκαλιών που βγαίνουν με τη πάροδο του χρόνου. Τα Μπουκάλια αυτά αποτελούνται από νερό, λάδι, αιθέρια έλαια, φυτά και κρυστάλλους που είναι «συμβατά» με το αντίστοιχο χρώμα το οποίο καθρεφτίζουν.

 

 

Για να κάνουμε συνεδρία Aura-Soma, επιλέγουμε τέσσερα από αυτά τα Μπουκαλάκια. Για την Aura-Soma, η επιλογή του χρώματος γίνεται από ένα υπερσυνειδητό επίπεδο και το χρώμα αντανακλά τις τάσεις, τη συνείδηση, τα δώρα, το δυναμικό, τις ανάγκες και τις προκλήσεις αυτού που το διαλέγει.

Κάθε Τετράδα μιλάει για κάποιες πτυχές του ανθρώπου που την έχει επιλέξει και πως πορεύεται σε σχέση με αυτές.

Πέρα όμως από το ότι το χρώμα μπορεί να αντανακλά όλες αυτές τις πληροφορίες, κάτι πολύ σημαντικό είναι πως σύμφωνα με την Aura-Soma, το ίδιο το χρώμα μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο να εξελιχθεί και να θεραπεύσει τις δυσκολίες του.

Αν για παράδειγμα έχουμε μια «πρόκληση χρώματος κόκκινου» η λήψη κόκκινου ή κάποιου άλλου χρώματος θα μας βοηθήσει να ισορροπήσουμε.

 

 

Για να επιτευχθεί αυτό, το περιεχόμενο των Μπουκαλιών αλείφεται στο σώμα. Έτσι το σώμα μας απορροφά το χρώμα και τις ενέργειες που ανταποκρίνονται σε αυτό, πράγμα που έχει αντίκτυπο στην ύπαρξη και τη συνείδησή μας.

 

 

Η Aura-Soma λοιπόν μας βοηθά μέσω του χρώματος να φέρουμε στην επιφάνεια διάφορες πληροφορίες σε σχέση με μας και τη ζωή μας, που κάποιες φορές μπορεί και να μην γνωρίζουμε. Με τη γνώση αυτή και τη βοήθεια του Συμβούλου και του χρώματος, μπορούμε να δουλέψουμε αυτογνωσιακά και να εξελιχθούμε προκειμένου να περάσουμε καλύτερα τη ζωή μας σε αυτόν τον πολύχρωμο πλανήτη.

 

Αλέξανδρος Τσίτσοβιτς

Σύμβουλος Aura-Soma

http://www.synedries-aura-soma.gr/


is | Topic: Uncategorized, ίαση, σκέψεις σχόλια άρθρα φίλων | Tags: None

21 Comments, Comment or Ping

  1. 1

    Καλή Χρονιά σε όλους! 🙂

    Καταρχάς, να ευχαριστήσω τον Πάνο που μου δίνει την ευκαιρία να μιλήσω λίγο για την Aura-Soma, καθώς και για το ότι επέλεξε αυτό να είναι το πρώτο post της Νέας Χρονιάς!

    Δεν γνωρίζω ακόμη πως οι αναγνώστες του xromata.com θα υποδεχθούν αυτό το άρθρο ή τι απορίες θα δημιουργηθούν αλλά σε κάθε περίπτωση είμαι εδώ για να βοηθήσω όπου μπορώ.

    Έχοντας πει τα παραπάνω και επειδή το σύστημα είναι πολυεπίπεδο και βιοματικό, υπάρχει ένα συγκεκριμένο εύρος πληροφοριών στο οποίο μπορώ να κινηθώ στα πλαίσια ενός blog. Σε κάθε περίπτωση, θα προσπαθήσω να απαντήσω είτε σε μορφή comment είτε σε μορφή νέων άρθρων εφόσον υπάρξει θετική αντιμετώπιση σε αυτό το ενδεχόμενο.

    Σας ευχαριστώ όλους και Καλή Χρονιά 🙂

    04 Jan
  2. Roula Hirpani

    2

    Καλησπέρα δάσκαλε..πολύ ενδιαφέρον το άρθρο του Alex..
    4-1-12

    04 Jan
  3. Georgia Koutsari

    3

    Τι έχουμε να μάθουμε ακόμα…..
    4-1-12

    04 Jan
  4. Πάνος

    4

    Αγαπητέ Alex, πολλά είναι αυτά που θέλω να ρωτήσω γύρω από το άρθρο σου.
    Θα θέσω τα ερωτήματα ένα – ένα.
    Θα αρχίσω σήμερα από αυτό που θεωρώ σαφέστερο και πιο εύκολο να απαντηθεί.
    Αναφέρεις την βοήθεια (και ύπαρξη) του ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ στο σύστημα aura soma. Τί ακριβώς συμβουλεύει αυτός ο Σύμβουλος; οι συμβουλές του είναι σχετικές και με την επιλογή των χρωμάτων από το ενδιαφερόμενο άτομο; και αν Ναι, με ποια κριτήρια προτείνει χρώματα και τί γνώσεις κατέχει γύρω από τα χρώματα αυτός ο Σύμβουλος;
    Ευχαριστώ, Πάνος
    6-1-12

    04 Jan
  5. 5

    Γεια σου Πάνο και φίλοι των χρωμάτων,

    Η επιλογή των μπουκαλιών-χρωμάτων γίνεται από τον άνθρωπο που ενδιαφέρεται να λάβει τη Συνεδρία. Σε αυτή τη διαδικασία, ο Σύμβουλος δεν έχει καμία συμμετοχή πέρα του να πει πως πρέπει να επιλεχθούν 4 μπουκάλια. Το σύστημα είναι μη-παρεμβατικό και έτσι ο άνθρωπος επιλέγει από μόνος του ότι θέλει δίχως εξωτερικές παρεμβολές, ιδέες, ή θεωρίες. Αυτό κάνει την επιλογή “αυθόρμητη”, και περισσότερο “πραγματική”.

    Παρότι λοιπόν ο ενδιαφερόμενος θα επιλέξει μπουκάλια μόνος του, συνήθως δεν γνωρίζει τι σημαίνει η επιλογή του. Εκεί μπαίνει και ο ρόλος του Συμβούλου. Ο Σύμβουλος “ερμηνεύει” την επιλογή του ανθρώπου γνωρίζοντας τον κώδικα των χρωμάτων, κάπως όπως ένας μουσικός γνωρίζοντας τον κώδικα των νοτών, “ερμηνεύει” τη μουσική μέσω της παρτιτούρας.

    Γίνεται λοιπόν ένας διάλογος, όπου ο Σύμβουλος ως φίλος και βοηθός συζητά με τον άνθρωπο που επέλεξε τη τετράδα. Η συζήτηση έχει να κάνει με το να (ανα)γνωρίσουμε τον εαυτό μας καλύτερα, να κατανοήσουμε το δυναμικό μας, και αυτό να μπορέσουμε να το εκφράσουμε ξεπερνώντας της προκλήσεις μας με τον όσο γίνεται καλύτερο δυνατό τρόπο.

    Η συζήτηση αυτή εξαρτάται από τα μπουκάλια που επιλέχθηκαν και αφορά προσωπικά τον άνθρωπο. Έχει να κάνει με τους στόχους του και τα ταλέντα του σε εσωτερικό επίπεδο, όπως και τις προκλήσεις που υπάρχουν στο δρόμο του προς τη κατάκτηση των παραπάνω. Έχει επίσης να κάνει με τη λύση αυτών των προκλήσεων, ώστε ο άνθρωπος να πλησιάσει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά τον εσωτερικό σκοπό του.

    Ελπίζω η απάντηση να είναι κατατοπιστική, αλλά αν χρειάζονται διευκρινήσεις εδώ είμαστε 🙂
    6-1-12

    04 Jan
  6. Sosso Karderini

    6

    ….πάντα καινοτόμος Πάνο..δείγμα υπεροχής Δασκάλου…που εμπνέει…κεντρίζει τους επισκέπτες, φίλους των χρωμάτων….και παρουσιάζεται με αγάπη και ευθύνη θεματολογία πέριξ των χρωμάτων….και τεκμηριώνει το γεγονός οτι μέσα απο το xromanta.com…ανακαλύπτουμε την ομορφιά της πολυχρωμίας όλων των επιστημών. Για άλλη μία φορά , Πάνο μου, ένα ευχαριστώ μέσα απο την καρδιά μου.
    8-1-12

    04 Jan
  7. Sosso Karderini

    7

    Αγαπητέ Πάνο και φίλοι των χρωμάτων,
    Με έναυσμα την καινοτόμο στους περισσότερο απο εμας ανάρτηση Aura-Soma σε συνεργασία με τον νέο φίλο των χρωμάτων Alex….βρήκα στο διαδύκτιο ένα άρθρο της Κας Φιλίτσα Κόρμπα ,Πολιτικό επιστήμονα, Εγκεκριμένη σύμβουλος Aura-Soma, Θεραπεύτρια και δασκάλα Reiki…που αφορά την ιστορία , το πώς ξεκίνησε η μέθοδος Aura-Soma.
    Και σας το μεταφέρω :
    Aura σημαίνει φως και αύρα , Soma σημαίνει σώμα στα ελληνικά, ύπαρξη στα αραμαϊκά και ζώσες ενέργειες στα σανσκριτικά ή ένα ποτό που μεταφέρει την ψυχή σε θεϊκή έκσταση. Έτσι λοιπόν η μέθοδος αυτή συνδέει το φως με το σώμα και ουσιαστικά είναι ένα σύστημα που προχωράει πέρα από τη θεραπεία και γίνεται ένας δρόμος προσωπικής αυτογνωσίας και ανάπτυξης βασισμένο στην πανάρχαια επιστήμη του χρώματος.

    Δόθηκε στον κόσμο το 1984 μέσα από μια τυφλή φαρμακοποιό, την Vicky Wall (Βίκυ Γουόλ). Η Vicky, ήταν το έβδομο παιδί του έβδομου παιδιού μιας οικογένειας μυημένων Ασσιδών. Μεγάλωσε στην Αγγλία. Όταν ήταν μικρή, έκανε βόλτες με τον πατέρα της που ήταν δάσκαλος της Καμπάλα στα πάρκα του Λονδίνου. Εκείνος, μέσα από τις ερωτήσεις του, την έβαζε σε μια διαδικασία επαφής και εξάσκησης με την εσωτερική της διαίσθηση και ταυτόχρονα επαφής με τις μυστικές θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. «Ψάξε για ένα φυτό που μπορεί να θεραπεύσει τον πονόλαιμό μου», της έλεγε. Ή «ποια ασθένεια νομίζεις ότι μπορεί να θεραπεύσει αυτό το λουλούδι;»

    Το αποτέλεσμα ήταν να έρθει σε επαφή με την «Επιστήμη των Υπογραφών». Η επιστήμη των Υπογραφών δηλώνει ότι όλα στη φύση δηλώνονται και ότι η εξωτερική εμφάνιση ενός φυτού, περιέχει ενδείξεις για τις ιδιότητές του. Ο αλχημιστής γιατρός Παράκλεσος θεωρούσε την αποκωδικοποίηση των θεραπευτικών ιδιοτήτων των φυτών μεγάλη τέχνη.
    Έτσι μεγάλωσε η Vicky και παρά τα συνεχόμενα προβλήματα υγείας που την ταλαιπωρούσαν από παιδί, μπήκε στην υπηρεσία του πνεύματος μέσα από την εργασία της, και συνδυάζοντας τις γνώσεις, την εμπειρία της, την βεδική διδασκαλία των τσάκρα, και την εσωτερική της καθοδήγηση, είδε τον άνθρωπο σαν ένα ουράνιο τόξο.

    Στα 66 της χρόνια, ένα επαναλαμβανόμενο όραμα κυμάτων από χρώματα που χρειάστηκε να δει τρεις φορές μέχρι να το κατανοήσει, ήταν ο οδηγός που την έκανε να κατεβεί στο εργαστήριό της και να φτιάξει τα πρώτα Έλαια Ισορροπίας. Εκείνη τη στιγμή ούτε η ίδια δεν ήξερε το βάθος, τον προορισμό και τη δυναμική αυτού που έφερε στο φως.
    Είναι εκπληκτικό ότι η Aura-Soma, συνδέεται με την Αριθμολογία, το Καμπαλιστικό Δέντρο της Ζωής, τα Τσάκρα, τα Ταρώ, το Ι Τσινγκ, την Αστρολογία και την Αριθμολογία.
    Τα 107 μέχρι στιγμής γυάλινα δίχρωμα μπουκαλάκια που κλείνουν μέσα τους αιθέρια έλαια, νερό πηγής, εκχυλίσματα βοτάνων και λουλουδιών από βιοδυναμικές καλλιέργειες (ενέργειες του φυτικού βασιλείου), κρυστάλλους και ορυκτά (ενέργειες του ορυκτού βασιλείου), ενέργειες από το βασίλειο του χρώματος και δονήσεις προσευχών, είναι και η βάση όλου του συστήματος.

    Η Aura-Sοma, υποστηρίζει ότι υπάρχει μόνο μία πραγματική ασθένεια. Να μην γνωρίζει κάποιος ποιος είναι πραγματικά, και ποιος ο σκοπός της ζωής του.

    Αυτό και αν δεν είναι μία αλήθεια που , προσωπικά τουλάχιστον, “μιλάει”, μέσα στην καρδιά μου!

    Πάνο μου, όπως πάντα με τις αναρτήσεις σου και μέσω των άξιων συνεργατών του χώρου αυτού, όπως του νέου φίλου Alex, θα τύχουμε απαντήσεων στα ποικίλα ερωτήματα που ευλόγως θα γεννηθούν, επι τω συγκεκρειμένω καθώς και για όλη τη θεματολογία που παρουσιάζει το xromata.com. Και πάντοτε μέσω της αγάπης σου ,γνώσης και διάθεσης, μας δείχνεις την ποικιλομορφία,πολυχρωμία που έχει η διαδρομή της μάθησης.
    Νάσαι καλά…η παρέα των χρωμάτων…φίλοι και συμπορευτές….

    Υ.Γ. Το ίδιο άρθρο ,όπως το μετέφερα, παραπέμπει σε κάποιους όρους,άγνωστους τουλάχιστον προς εμέ….και όρεξη νάχουμε…για τα περαιτέρω….:)
    15-1-12

    04 Jan
  8. marina karderini

    8

    Αγαπημένε μας Πάνο, έστω και ετεροχρονισμένα, Καλή Χρονιά, Υγεία και Χρώματα Πολλά, σέ σένα καί σέ όλους τούς φίλους τών Χρωμάτων! Τό άρθρο πού έστειλε η Σωσώ, τρομερά ενδιαφέρον, όπως όλα τά άρθρα πού γράφεις εσύ, ή στέλνουν όλοι οι φίλοι! Μάς ξυπνάνε τό ενδιαφέρον, γιά πολλά, πού δέν τά υποψιαζόμασταν, ή περνάγανε φευγαλέα από τό μυαλό μας και χαίρομαι, νά βλέπω, ότι ο νούς, τού ανθρώπου, άσχετα από τήν μόρφωση, τρέχει, σέ διαστάσεις ασύλληπτες, αυτής τής λογικής! Σκέψεις, πού όλοι, σέ κάποια στιγμή, κάνουμε, τίς βλέπω διατυπωμένες, από οργανωμένα και πεφωτισμένα μυαλά, πού έχουν καταφέρει νά υλοποιήσουν έμπρακτα, πχ όπως τά μπουκαλάκια, μέ τά αιθέρια έλαια τής τυφλής .έμπρακτα………. και γιά τούς λιγότερο, προικισμένους, ώστε, νά το καταλάβουμε και εμείς! Γιαυτό, αξίζει, και χαίρομαι, όταν καταφέρνω, λόγω περιορισμένου διαθέσιμου χρόνου, όταν μπαίνω, σέ αυτήν τήν όμορφη Πνευματική, Φωλιά !
    16-1-12

    04 Jan
  9. admin

    9

    Σωσώ, πολύ μου άρεσαν αυτά που μας έγραψες σχετικά με ένα καινούργιο για εμένα, όπως έχω ομολογήσει, χρωματικό θέμα που είναι το aura soma (στο οποίο ειδικός είναι ο Alex). Μου γενιέται όμως ένα ερώτημα στο οποίο βέβαια δεν έχω την απαίτηση να μου απαντήσεις. Αυτή η φαρμακοποιός η Vicky Wall γεννήθηκε τυφλή ή τυφλώθηκε μετά, όπως οι περισσότεροι τυφλοί συνάνθρωποί μας; Γιατί αν ήταν γεννημένη τυφλή και ανακάλυψε ένα σύστημα που βασίζεται σε χρώματα… τί να πω; Ξέρεις ότι αυτό (η “όραση” των τυφλών) είναι ένα θέμα που με ενδιαφέρει τελευταίως αρκετά! Τί να πω λοιπόν; Τί θα μπορούσα να πω εξάλλου για την περίπτωση της τυφλής κωφάλαλης Έλεν Κέλερ που έγινε καθηγήτρια;
    Τελικά, βλέπετε σε τί απίθανα μονοπάτια μας οδηγούν τα χρώματα;
    Πάνος
    16-1-12

    04 Jan
  10. admin

    10

    Φίλε Alex, αν πιστεύεις ότι ξέμπλεξες τόσο εύκολα από τα ερωτήματά μου γελιέσαι! Χα! Όπως βλέπεις το θέμα σου είναι ενδιαφέρον και για άλλους, απλώς καθυστερήσαμε λίγο να ασχοληθούμε μαζί του γιατί η μετάβαση ( επιστροφή, καλύτερα) από την εορταστική περίοδο στην καθημερινότητα είναι λίγο χρονοβόρα.
    Τελικά, όπως εξηγείς, ο Σύμβουλος δεν επεμβαίνει στην επιλογή του εξεταζόμενου, αλλά μετά εξηγεί και συμβουλεύει βάση των συγκεκριμένων επιλογών. Άρα θα πρέπει να είναι άρτια κατατοπισμένος για τις ιδιότητες και δυνατότητες (και) των χρωμάτων, ίσως (μάλλον) και τις ψυχολογικές επιρροές τους κλπ. κάτι δηλ. ανάλογο με τους ψυχολόγους του τεστ Λούσερ. Σωστά τα λέω μέχρι εδώ; Αυτοί οι Σύμβουλοι πως αποκτούν την κατάρτιση αυτή περί χρωμάτων;
    Το ερώτημα αυτό μου προέκυψε καθ’ οδόν, γιατί άλλα είχα σκοπό να σε ρωτήσω.
    1) Γράφεις ότι η επιλογή των χρωμάτων γίνεται από ένα υπερσυνειδητό επίπεδο κλπ. κλπ. Τί εννοείς ακριβώς και ποιό είναι αυτό το υπερσυνειδητό επίπεδο;
    2) Λες ότι έλαια, φυτά και κρύσταλλοι (τί είναι αυτοί οι κρύσταλλοι;) είναι συμβατά με τα αντίστοιχα (;) χρώματα. Δηλαδή;
    Πάνος
    16-1-12

    04 Jan
  11. 11

    Γεια σας 🙂

    Ομολογώ πως η αναζωπύρωση του θέματός μας ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, και δεν έχει υπάρξει η μόνη στο xromata.com.

    Σωσώ, αυτό που γράφεις είναι ένα κομμάτι της ιστορία της Aura-Soma. Εγώ σκόπιμα συνήθως δεν κάνω αναφορές σε αυτό, αφού σε πολλούς μπορεί να φανεί παραμύθι αντί για αληθινή ιστορία και έτσι να προσπεράσουν κάτι που αλλιώς θα δοκίμαζαν. Πολλές φορές η αλήθεια είναι πολύ πιο περίεργη από τη φαντασία 🙂

    Στο τελευταίο post του Πάνου θα απαντήσω αργότερα, αλλά μια γρήγορη απάντηση όσον αφορά τη Vicky είναι πως δεν γεννήθηκε τυφλή. Είχε όμως πολλά προβλήματα υγείας και τυφλώθηκε στη πορεία της ζωής της, όντας προετοιμασμένη στο ενδεχόμενο αυτό.

    Τα υπόλοιπα σε επερχόμενο post 🙂
    16-1-12

    04 Jan
  12. 12

    Αγαπητέ Πάνο και φίλοι των χρωμάτων,

    Η υπόθεσή σου είναι σωστή. Οι Σύμβουλοι εκπαιδεύονται στο σύστημα από ανθρώπους που ήταν Σύμβουλοι και κατάφεραν έπειτα να γίνουν Δάσκαλοι Aura-Soma. Για να γίνει κάποιος Δάσκαλος θέλει πολύ δουλειά και συνήθως αρκετά ταξίδια στο εξωτερικό, αφού τα σεμινάρια Δασκάλων γίνονται συνήθως στην Aura-Soma που έχει την έδρα της στην Αγγλία. Η εκπαίδευση και των Συμβούλων και των Δασκάλων έχει να κάνει πολύ με το χρώμα, αλλά και άλλα θέματα/συστήματα που άγγιξε η Σωσώ στις παρατηρήσεις της. Εξαρτάται βέβαια και από τον εκάστοτε Σύμβουλο/Δάσκαλο σε ποια από αυτά τα κομμάτια θα αποκτήσει ιδιαίτερη κλίση μετέπειτα, αφού φυσιολογικά θα εμβαθύνει περισσότερο σε ορισμένα από αυτά ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του.

    Όσον αφορά την ερώτηση 1, δύο γνωστά «κλισέ» της Aura-Soma που χρησιμοποιούνται μεταξύ Συμβούλων και Δασκάλων είναι «Είσαι τα χρώματα που επιλέγεις» και «Τα χρώματα καθρεφτίζουν τις ανάγκες της ύπαρξής σου». Επομένως, είναι εμφανές πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει η Aura-Soma τη χρωματική επιλογή ενός ατόμου κατά τη Συνεδρία.

    Αυτό συμβαίνει επειδή η Aura-Soma είναι εσωτερικό σύστημα που δέχεται την έννοια της Ψυχής. Δεν έχει σημασία αν το λέμε Ψυχή, Ανώτερο Εαυτό, Εσωτερικό Δάσκαλο ή κάποια άλλη λέξη. Για την Aura-Soma λοιπόν, τα χρώματα που επιλέγονται δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός αλλά μια επιλογή της εσωτερικής μας ύπαρξης, της Ψυχής μας, του Ανώτερου Εαυτού μας.

    Εκεί «κολλάει» και ο όρος «υπερσυνειδητό». Είναι ένα ανώτερο επίπεδο ύπαρξης και συνείδησης πάνω από το συνειδητό το οποίο έχει όλη τη γνώση, απλά επιλέγει τα χρώματα ώστε κατά τη διάρκεια της Συνεδρίας να υπενθυμίσει και στο συνειδητό μας κάποια πράγματα που μπορεί να έχουμε ξεχάσει ή αγνοήσει.

    Θα σας αφήσω με αυτά τα λόγια και θα επανέλθω με απάντηση για την ερώτηση 2 αύριο ή μεθαύριο.

    Επίσης ενημερώνω πως από τη Παρασκευή-Σάββατο δεν θα είμαι κοντά σας για περίπου 10 ημέρες οπότε δεν θα παρακολουθώ το blog. Επομένως αν δεν απαντάω δεν είναι πως σας αγνοώ. Επιστρέφοντας θα απαντήσω σιγά-σιγά σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχουν μαζευτεί.
    18-1-12

    04 Jan
  13. 13

    Σε αυτό το post θα δώσω μερικές πληροφορίες σε σχέση με την ερώτηση 2 του Πάνου περί «συμβατότητας χρωμάτων, φυτών και κρυστάλλων». Τι εννοούμε όταν λέμε πως ένα χρώμα είναι «συμβατό» με ένα κρύσταλλο ή φυτό και τι καθορίζει αυτή τη «συμβατότητα»;

    Ο πιο απλός τρόπος να το κατανοήσουμε είναι μέσω των Chakras (τσάκρας) που ανέφερε η Σωσώ. Τα Chakras είναι «ενεργειακά κέντρα» που έχουμε στο σώμα μας και παρότι είναι αόρατα στα φυσικά μας μάτια, είναι γνωστή η σύνδεσή τους με τα χρώματα. Κάθε Chakra αντιπροσωπεύει επίσης κάποιες σωματικές αλλά και πνευματικές λειτουργίες. Υπάρχει άπειρη βιβλιογραφία εφόσον ψάξει κάποιος λίγο που λέει ποια είναι τα Chakras, σε ποιο χρώμα αντιστοιχεί το καθένα και ποιες είναι οι βασικές τους λειτουργίες. Βέβαια, είναι γεγονός πως η καλή και αξιόπιστη πληροφορία δεν είναι πάντα αυτή που βρίσκουμε πρώτη 🙂

    Οι κρύσταλλοι που αναφέρω είναι γνωστοί και ως «ημιπολύτιμοι λίθοι» και υπάρχουν πολλές πληροφορίες και για αυτούς.

    Σε κάθε περίπτωση, ας πάρουμε το πρώτο Chakra και το χρώμα που του αντιστοιχεί που είναι το Κόκκινο. Για να εξηγήσουμε την έννοια της συμβατότητας με απλό τρόπο, θα μπορούσαμε να πούμε πως ότι τρέφει το πρώτο Chakra είναι «συμβατό» με αυτό, καθώς και με οτιδήποτε άλλο το τρέφει. Το Κόκκινο χρώμα τρέφει το πρώτο Chakra. Κρύσταλλοι όπως το Ρουμπίνι, και η Γρανάδα τρέφουν το πρώτο Chakra. Ένα παράδειγμα φυτού που τρέφει το πρώτο Chakra είναι το Γαρύφαλλο. Όλα αυτά είναι «συμβατά» μεταξύ τους γιατί ανταποκρίνονται και τρέφουν το πρώτο Chakra.

    Η Aura-Soma λοιπόν, για να δώσει δύναμη στα μπουκάλια της και να θρέψει τα Chakras μας με πολύ ενέργεια, δεν χρησιμοποιεί μόνο χρώμα, μόνο κρύσταλλο ή μόνο φυτό. Τα συνδυάζει όλα μαζί ώστε να φτιαχτεί ένα ιδιαίτερα δυνατό μείγμα αφού κάθε συστατικό αλληλοσυμπληρώνει και ενδυναμώνει το άλλο.

    Ελπίζω αυτό το κείμενο να βοήθησε. Από αρχές Φεβρουαρίου θα είμαι και πάλι κοντά σας… 🙂
    19-1-12

    04 Jan
  14. Sosso Karderini

    14

    Αγαπητέ Πάνο και φίλοι των χρωμάτων.
    Πολύ ενδιαφέροντα, τα όσα μας έγραψε ο φίλος Alex, προκειμένου να αρχίσουμε να γνωρίζουμε τη μέθοδο και τον τρόπο που “δουλεύει” η Aura Soma.
    Στέκομαι στο θέμα της επιλογής των χρωμάτων, που όπως μας λέει ο Alex, δεν είναι τυχαία….αλλά μέσω του υπερσυνειδητού. Από ότι καταλαβαίνω δηλαδή, δεν γίνεται μέσω του επιπέδου γνώσεων που αποθηκεύονται στο συνειδητό επίπεδο κάθε ύπαρξης.Επομένως το υπερσυνειδητό επίπεδο κάθε ύπαρξης, είναι ξένο προς κάθε έννοια που υπόκειται σε περιορισμούς χρόνου, τόπου, γνώσεων,ή συναισθημάτων που “βιώνονται”στο συνειδητό επίπεδο μέσω της αντίληψης.
    Με λίγα λόγια,το υπερσυνειδητό έχει να κάνει με την ψυχή, τον Ανώτερο Εαυτό…όπως μας λέει ο Alex. Και μέσω της Aura-Soma, ξεκινάει μία διαδικασία, σκιαγράφησης της ψυχής…να την μεταφέρει στο συνειδητό επίπεδο, ώστε να μπορέσει η ύπαρξη πλέον να χρησιμοποιήσει αυτή τη γνώση αυτογνωσίας..και να πορευθεί εν ειρήνη και αρμονία…στη διαχείρηση της καθημερινότητας…Μακρύς ο δρόμος για την Ιθάκη…αλλά με τόσα πολλά και ενδιαφέροντα…για εκείνους που επιμένουν και θέλουν να προχωρήσουν.
    Ερώτηση…το υπερσυνειδητό…η ψυχή… έχει να κάνει με τη μετεμψύχωση…επομένως μεταφορά υπερσυνειδητών επιπέδων άλλων υπάρξεων…σε άλλες χρονικές στιγμές…που μεταφέρονται σε άλλη, νέα συγκεκριμμένη ύπαρξη και σε μία νέα συγκεκριμένη στιγμή…που θα είναι αυτή της επιλογής των χρωμάτων;;;
    Με τα γραφόμενά μου, αντιλαμβάνεστε φίλοι μου, οτι είμαι ερασιτέχνης του θέματος…και τελείως πελαγωμένη… 🙂
    Ευχαριστώ για την υπομονή σας φίλοι των χρωμάτων…
    Χαιρετώ σας!
    9-2-12

    04 Jan
  15. 15

    Γεια σου Σωσώ,

    Συμφωνώ με όσα λες στις παραγράφους πριν την ερώτησή σου.

    Το μόνο που θέλω να παρατηρήσω επειδή αναφέρεις τη “γνώση μεθόδου και τρόπου λειτουργίας” είναι πως εδώ δεν δίνω τέτοιες πληροφορίες γιατί αυτό είναι αντικείμενο εκπαίδευσης και συνειδητότητας και όπως είπα το εύρος συζήτησης που μπορώ να κάνω είναι περιορισμένο σε blog.

    Σκοπός μου λοιπόν δεν είναι να σας εξηγήσω πως ακριβώς λειτουργεί, αλλά να φέρω εις γνώσιν σας ότι αυτό το πράγμα υπάρχει και πως υπάρχει η Συνεδρία. Η Aura-Soma είναι κάτι βιωματικό, και ο μόνος τρόπος να αποκτήσεις μια επαφή είναι να κάνεις αρχικά Συνεδρία. Για να γίνει αυτό δεν χρειάζονται νοητικές γνώσεις ή να ξέρεις πως δουλεύει. Απλά διαλέγεις από τη καρδιά σου αυτό που σου έρχεται. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά του Συμβούλου να σου πει, να σου εξηγήσει και να σου απαντήσει σε πιθανές απορίες.

    Όσον αφορά τη Ψυχή, σε αυτό το θέμα είμαστε όλοι ερασιτέχνες. Ποιος μπορεί να περιγράψει τη Ψυχή; Κανείς μας δεν είναι αρκετός. Η κάθε θρησκεία ή κοσμοθεωρία έχει τη δική της άποψη για τη Ψυχή.

    Μετεμψύχωση και μετενσάρκωση είναι δύο διαφορετικές έννοιες. Πάντως, για να κρατήσουμε τα πράγματα απλά μπορούμε να πούμε πως η Ψυχή γνωρίζει και τις προηγούμενες μας ζωές και τη τωρινή. Επομένως υπάρχει μια τεράστια σοφία πίσω από την επιλογή, και κάποιες φορές η επιλογή μπουκαλιών μπορεί να σχετίζεται με προηγούμενες ζωές.

    Αν δεν απάντησα σε αυτό που ρώτησες, αναδιατύπωσέ το 😉

    04 Jan
  16. admin

    16

    Σωσώ, πολύ ωραία αυτά που γράφεις προς τον Alex, σηκώνουν μελέτη και συζήτηση. Όμως για να έχουμε μεταξύ μας μια συνειρμική επαφή, τουλάχιστον για μένα, πρέπει να καθοριστούν μερικά πράγματα. Κατ’ αρχήν δεν ξέρω σε ποιό ακριβώς επίπεδο συνείδησης αναφέρεται ο Alex με τον προσδιορισμό ΥΠΕΡΣΥΝΕΙΔΗΤΟ. Σε αυτό που κι εγώ ονομάζω Υπερσυνείδητο; Γιατί από τα συμφραζόμενά του, μάλλον ανατποκρίνεται σε αυτό που εγώ ονομάζω ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ, διότι και στο χρωμο τεστ Λούσερ οι εκλογές των χρωμάτων πρέπει να γίνονται από το υποσυνείδητο…
    Όμως για να μην μπερδευτούμε περισσότερο εκθέτω την δική μου άποψη (της Σχολής που ακολουθώ, είναι το ορθότερο) περί ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, την οποία διαιρώ σε 5 βαθμίδες: Ασυνείδητο, Υποσυνείδητο, Συνειδητό, Υπερσυνείδητο και μια Ανώτερη Συνείδηση (που μάλλον αφορά σε λίγους, ως τέτοια).
    Έπειτα Σωσώ αναφέρεσαι στην Μετεμψύχωση. Όντως εννοείς την Μετεμψύχωση; (ρωτώ γιατί δηλώνεις ερασιτέχνις) ή μιλάς γενικότερα για επαναφορά στην ζωή; Προσωπικά δέχομαι την ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ και όχι την μετεμψύχωση.
    Σταματώ εδώ γιατί προτιμώ, αν θέλετε κι εσείς, να έχουμε στη στήλη εδώ, μια συχνότερη επικοινωνία με μικρότερο περιεχόμενο, μια συζήτηση δηλ. αντί για αραιότερη επικοινωνία σε μορφή συμπυκνωμένης έκθεσης απόψεων.
    Πάνος
    13-2-12

    04 Jan
  17. admin

    17

    Alex γειά σου! Περιμένω εν πρώτοις να δω αν και τί θα σου απαντήσει η Σωσώ. Παρ΄αυτά θα ήθελα να σε ρωτήσω, αφού αναφέρεις την διαφορετικότητα μετεμψύχωσης και μετενσάρκωσης, τι πρεσβεύεις; και τις δυο ή μια από αυτές, όπως εγώ (το ανέφερα στην απάντησή μου στην Σωσώ).
    Τέλος για την μνήμη ψυχής (γνωρίσματα προηγούμενων υπάρξεων), όντως υπάρχει; που και πως λειτουργεί; Έχεις άποψη;
    Πάνος
    13-2-12

    04 Jan
  18. 18

    Γεια σου Πάνο,

    Δεν έχω εμπειρία με το τεστ Λούσερ, αλλά είναι ένα θέμα που σίγουρα με ενδιαφέρει και όταν έρθει ο καιρός του θα το κοιτάξω.

    Και γω με τη σειρά μου δεν γνωρίζω πως ακριβώς αξιολογείς ή περιγράφεις τις άνω βαθμίδες συνείδησης, αλλά για να μην μπλεκόμαστε, ως βάση για τη συζήτησή μας και πιθανώς για το κόσμο που τη διαβάζει είναι εν αρχή σωστό να πούμε πως τα χρώματα επιλέγονται από το υποσυνείδητο.

    Από εκεί και πέρα, κάποιος που έχει βιωματική εμπειρία και έχει επιλέξει μπουκάλια πολλές φορές θα σου πει πως δεν είναι τόσο απλό να καθορίσουμε από πιο σημείο επιλέγουμε και θα έχει δίκιο.

    Όσον αφορά το κομμάτι της Aura-Soma, μας ενδιαφέρει μόνο το κομμάτι της μετενσάρκωσης. Πάντως, όντας άνθρωπος και γνωρίζοντας πως κανένας άνθρωπος δεν κατέχει την πλήρη αλήθεια, δεν απορρίπτω την ιδέα της μετεμψύχωσης. Το ότι ασχολούμαστε με την μετενσάρκωση δεν σημαίνει πως πιθανώς δεν υπάρχει μετεμψύχωση ή το ανίστροφο.

    Όσον αφορά τη μνήμη Ψυχής, η σκοπιά της Aura-Soma είναι πως υπάρχει και ως σύστημα έχει ένα έντονο δέσιμο με αυτήν την έννοια, αλλά δυστυχώς εγώ ο ίδιος δεν μπορώ να δώσω παραπάνω πληροφορίες σε αυτό το κομμάτι γιατί αποτελεί μέρος των σεμιναρίων εκπαίδευσης Συμβούλων. Νομίζω πάντως πως υπάρχει ένα Ελληνικό βιβλίο Aura-Soma που δίνει κάποιες περιορισμένες πληροφορίες για αυτό.
    14-2-12

    04 Jan
  19. ΙΟΑΝΝΑ

    19

    Φίλοι των χρωμάτων …γειά σας
    Η συζήτηση που ξεκίνησε με αφορμή το θέμα που μας έφερε ο Alex to “aura soma”, με ξύπνησε απο τον “ύπνο εφιάλτη” των ημερών και νάμαι πάλι έτοιμη, να συμμετέχω στην ομαδική προσπάθεια της “ψυχικής αγωγής”, δια μέσω της χρωματικής οδού.
    Γιατί τα χρώματα και η μουσική δε βιώνονται εγκεφαλικά, αλλά απευθύνονται στο υποσυνείδητο, που είναι ο χώρος της ψυχής. Τα χρώματα είναι παλμικές δονήσεις, που στη καθημερινή ζωή μας μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά μας, το μεταβολισμό μας, πολλές όψεις της υγείας μας, ακόμη και κάθε είδος δραστηριότητας μας.
    Όποιος έχει διαβάσει το βιβλίο του Edwin D. Babbit (1828 – 1905), του πρωτοπόρου στην εποχή μας της χρωματοθεραπείας “Οι αρχές του φωτός και του χρώματος”, θα καταλάβει τη δύναμη του φωτός και πόσο αυτή επηρεάζει τον ορυκτό, φυτικό και ζωικό κόσμο, που παίρνει νέες μορφές και χρώματα “κάτω απο το μαγικό άγγιγμα του”. Θα καταλάβει επίσης, γιατί η χρωματοθεραπεία είναι μία μέθοδος, που χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται από την εποχή του Ορφέα μέχρι σήμερα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε Ανατολή και Δύση. Γιατί το χρώμα και ο ήχος είναι ενέργειες που τρέφουν (διεγείρουν) σώμα και ψυχή.
    Υπάρχουν μέσα μας δυνατότητες, που δυστυχώς στη δίνη της “εξέλιξης” και του “πολιτισμού”, χάσαμε την επαφή τους (τις θάψαμε βαθειά). Ήλθε ο καιρός να τις ξαναβρούμε σε ένα νέο επίπεδο συνείδησης. Είναι η ανάγκη του καιρού μας. Γιαυτό βλέπουμε να αυξάνει ο αριθμός των ανθρώπων που ενδιαφέρεται, αναζητά και ερευνά με ανοιχτό μυαλό, τους παλιούς αλλά και νέους τρόπους βοήθειας για τον άνθρωπο
    και το περιβάλλον του.
    “Η ηλεκτρομαγνητική θεραπεία μέσω του χρώματος και του ήχου είναι ένας κοσμικός νόμος, του οποίου θα πρέπει να λάβουμε συνείδηση”
    ευχαριστώ Ιωάννα
    16-2-12

    04 Jan
  20. 20

    Γεια σου Ιωάννα,

    Πραγματικά πολύ όμορφο post.

    Θέλω επίσης να ενημερώσω τον Πάνο πως αν και ξεπερασμένο σε ορισμένα θέματα, το βιβλίο που ανάφερα είναι το ΑΥΡΑ-ΣΩΜΑ από τους ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΛΙΧΟΒ και ΜΑΪΚ ΜΠΟΥΘ από τις εκδόσεις ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ. Δυστυχώς, το κείμενο που αναφέρεται σε αυτό το κομμάτι είναι μόλις δυόμισι σελίδες και δεν δίνει ιδιαίτερα πολλές πληροφορίες. Ήθελα πάντως σε κάθε περίπτωση να το αναφέρω.

    04 Jan
  21. 21

    Καλησπέρα παιδιά… ουτε ξερω πως μεσω του ονόματός μου που αναφέρθηκε πιο πάνω και ενός αρθρου που είχα γράψει σας βρήκα…
    Θα συμμετέχω στη συζήτηση σας με μια προσωπικη εμπειρία, ενα βίωμα, πριν αρχισω να σπουδάζω Aura-Soma.
    Πήγαινα να δεχτώ μια συνεδρία. Ήξερα ότι θα διάλεγα μπουκάλια με χρώματα. Και σε όλο το δρόμο έλεγα μέσα μου: “Θα διαλέξω ενα κιτρινο, χρειάζομαι ενα κίτρινο”.. Φτανω μπροστα στον πινακα , κοιτάζω ολα τα μπουκαλακια και ολα τα κιτρινα μου φαινονται θαμπά… “Μα να μην υπάρχει ενα λαμπερό κίτρινο ν α πάρω ” ειπα μεσα μου απογοητευμένη… και απλώνοντας το χέρι μου, παιρνω ένα “πορτοκαλί”… Φτάνει η ώρα της ανάλυσης και μου λέει η σύμβουλος: “Και αυτο το χρυσό που διάλεξες…” “ποιό χρυσό λεω εγω?? αυτο ειναι πορτοκαλί! Όχι μου λεει , το πορτοκαλί ειναι αυτο και μου δειχνει τα πορτοκαλια μπουκάλια της Aura- Soma.. αυτο που πηρες εσυ ειναι το χρυσό. (γι αυτο εβαλα και τη λεξη πορτοκαλι σε εισαγωγικα στην αρχή…)
    Η ψυχή μου είχε αναγνωρίσει και είχε διαλέξει το πιό λαμπερό κίτρινο, το χρυσό! (κι ας το έβλεπαν ως πορτοκαλί τα υλικα μου μάτια). Καλη συνέχεια την κουβέντα σας… 🙂
    20-10-13

    04 Jan

Reply to “Aura Soma”