xromata.com


Προσφορά λευκων / ροζ τριανταφυλλων

 

Προσφορά τριαντάφυλλων

 

Λευκά και ροζ τριαντάφυλλα


Σε προηγούμενη ανάρτηση https://xromata.com/?p=7233 έχουμε αναφερθεί στο τί σημαίνουν και τί συμβολίζουν τα χρώματα των τριαντάφυλλων, ώστε να ξέρουμε «τί λέμε» όταν προσφέρουμε μια ανθοδέσμη από τριαντάφυλλα, ή έστω ένα μοναχό του.

Σε άλλη πάλι ανάρτηση, αναφερθήκαμε ειδικά στην προσφορά κόκκινων τριαντάφυλλων.

Ας δούμε τώρα τί σημαίνουν και τι συμβολίζει η προσφορά δυο απαλότερων χρωματισμών αυτού του λουλουδιού, δυο χρώματα από τα πιο συνήθη σε προσφορές τριαντάφυλλων, το λευκό και το ροζ.

 

 

Λευκά τριαντάφυλλα:

 

 

 

Χωρίς την επισκίαση της παρουσίας ενός ζωηρού χρώματος, η δομική ομορφιά του τριαντάφυλλου παρουσιάζεται με τον καλύτερο τρόπο σε ένα κομψό μπουκέτο από λευκά τριαντάφυλλα, μπουκέτο που ταιριάζει σε ευλαβικές περιπτώσεις. Το λευκό τριαντάφυλλο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τιμήσει κανείς έναν φίλο ή αγαπημένο πρόσωπο, για την αναγνώριση μιας νέας αρχής ή για έναν αποχαιρετισμό. Το καθάριο χρώμα των λευκών τριαντάφυλλων μεταφέρει σεβασμό, αποτίει φόρο τιμής σε νέες εκκινήσεις και εκφράζει την ελπίδα για το μέλλον.

 

 

Κατά την ιστορία του, το λευκό τριαντάφυλλο συμβόλιζε την αθωότητα και την αγνότητα, και αυτός είναι ο λόγος που συνδέθηκε με τους γάμους και νυφικά μπουκέτα.

 

 

Ιστορικά, πίσω στο 15ο αιώνα, στην Αγγλία το λευκό τριαντάφυλλο ήταν το εραλδικό σύμβολο του Δούκα της Υόρκης, το οποίο ήταν αντιμέτωπο με το κόκκινο τριαντάφυλλο του οίκου των Lancaster, από τα οποία πήρε την ονομασία του ο φημισμένος «Πόλεμος των Ρόδων».

 

 

Σήμερα, το λευκό τριαντάφυλλο έχει διατηρήσει τις συμβολικές σχέσεις του, τόσο με την αγνή αγάπη, όσο και με τις επίσημες τελετές που σχετίζονται με αυτήν, όπως επετείους, βαπτίσεις, αποφοιτήσεις.

 

 

Κατά παλαιότερες παραδόσεις, χρησιμοποιούνταν τα λευκά τριαντάφυλλα σαν σύμβολο την αληθινής αγάπης, μια σχέση της οποίας αργότερα θα γίνει σήμα κατατεθέν το κόκκινο τριαντάφυλλο.

Επίσης γνωστό ως το νυφικό τριαντάφυλλο, το λευκό τριαντάφυλλο είναι το λουλούδι κάθε παραδοσιακού γάμου. Υπό την έννοια αυτή, το λευκό αντιπροσωπεύει την ενότητα, την αρετή και την αγνότητα ενός νέου έρωτα.

 

 

Τα λευκά τριαντάφυλλα, όπως είπαμε και προηγουμένως, συνδέονται επίσης με την τίμηση και την ευλάβεια, γεγονός που τα καθιστά ταιριαστά για μνημόσυνα και για αναχωρήσεις αγαπημένων προσώπων.

 

 

 

 

 

 

Ροζ τριαντάφυλλα:

 

 

Λίγο γλυκό, λίγο συναισθηματικό, αλλά μοντέρνο δυναμικό χρώμα, το ροζ στα τριαντάφυλλα είναι ό,τι πρέπει για διάφορες χρήσεις.

Είτε αν θέλετε να ευχαριστήσετε ή χαροποιήσετε κάποιον φίλο, είτε αν οσμίζεστε μια ρομαντική ευκαιρία, ένα μπουκέτο ροζ τριαντάφυλλα είναι το καταλληλότερο.

 

 

Μιλώντας ανθοκομικά, τα ροζ τριαντάφυλλα είναι κλασικά, αφού ήταν το πρώτο χρώμα καλλιεργημένων τριαντάφυλλων επειδή τα ροζ τριαντάφυλλα είναι τα πιο συνήθη στην άγρια φύση.

 

 

Αν ρίξουμε μια ματιά στην ιστορία της δυτικής τέχνης και διακόσμησης, πριν και κατά την βικτωριανή περίοδο ο συναισθηματισμός του ροζ τριαντάφυλλου, απεικονιζόταν παντού, από ταπετσαρίες έως ευχετήριες κάρτες.

 

 

Τα ροζ τριαντάφυλλα πάντα σχετίζονται με τα συναισθήματα της αγάπης και ευγνωμοσύνης, αλλά με την εξέλιξη των τεχνικών καλλιέργειας έχει δημιουργηθεί ένα ευρύτερο φάσμα αποχρώσεων ροζ τριαντάφυλλων, οπότε οι έννοιες που συνδέονται με κάθε απόχρωση έχουν γίνει πιο εξειδικευμένες. Λέγεται ότι τα σκούρα ροζ τριαντάφυλλα συμβολίζουν την ευγνωμοσύνη και την εκτίμηση, ενώ τα απαλότερα ροζ, συνδέονται με την ευγένεια και τον θαυμασμό.

Όλα αυτά τα καλά στοιχεία που περιέχονται στον συμβολισμό των ροζ τριαντάφυλλων μας οδηγούν πίσω, στο αρχικό σημείο της αναφοράς μας, ότι είναι κατάλληλα για κάθε χρήση, απλά γιατί δεν μπορεί να παρεξηγηθεί κάτι με την προσφορά ροζ τριαντάφυλλων!

 

 

Το ροζ φέρει μαζί του την έννοια της χάρης και της κομψότητας, καθώς και την γλυκύτητα και την ποιητική ρομαντική διάθεση.

 

 

Όπως είπαμε προηγουμένως, τα σκούρα ροζ τριαντάφυλλα σαν σύμβολα της ευγνωμοσύνης και της εκτίμησης, είναι ένας παραδοσιακός τρόπος για να πει κανείς «ευχαριστώ».

Τα φωτεινά ροζ τριαντάφυλλα συνδέονται με την ευγένεια και τον θαυμασμό, οπότε μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την έκφραση συμπάθειας.

 

 


is | Topic: Κοινωνική ζωή και χρώματα, Λευκό, ροζ | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Προσφορά λευκων / ροζ τριανταφυλλων”