xromata.com


7α γενεθλια – τα τρια ερωτηματα

 

7α Γενέθλια…

[…και τα τρία ερωτήματα]

 

 

Αντέξαμε! Αντέξαμε άλλον έναν χρόνο και τα xromata.com έκλεισαν τον 7ο χρόνο ύπαρξής τους.

Πριν δυο μέρες, στις 8 Φεβρουαρίου, η ιστοσελίδα αυτή έκλεισε 7 χρόνια συνεχούς παρουσίας, 7 χρόνια αναρτήσεων με θέματα –όπως γράψαμε και πέρυσι- γύρω από τα χρώματα και τον κόσμο τους, ένα κόσμο που απλώνεται από τον μικρόκοσμο έως τον μακρόκοσμο, από τα σωματίδια της ύλης έως τα πέρατα του σύμπαντος, ακόμα και πέρα από αυτά, από την μυθολογία μέχρι την Σύγχρονη Επιστήμη, από την ιστορία μέχρι την φαντασία. Ένα κόσμο με επίδραση στην ψυχολογία, την διακόσμηση, την καθημερινότητα του ανθρώπου, ένα κόσμο που εκδηλώνει την νομοτέλεια της δημιουργίας….

 

 

 

Φέτος, δεν θα κάνουμε απολογισμό της χρονιάς, όπως συνηθίζαμε να κάνουμε στα προηγούμενα γενέθλιά μας, ούτε θα αναφερθούμε στα νέα θέματα που θίξαμε την χρονιά που πέρασε. Αυτά μπορείτε να τα βρείτε και μόνοι σας ψάχνοντας χρονολογικά στα Archives (από το πρώτο άρθρο που αναρτήθηκε πριν 7 χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2009, έως το τελευταίο) ή στα Categories (όπου θα τα βρείτε συγκεντρωμένα θεματολογικά) ή στα Recent entries (όπου αναγράφονται οι τίτλοι των 80 τελευταίων αναρτήσεων).

Αναφέρουμε μόνον πως κρατήσαμε την υπόσχεσή μας και πλουτίσαμε τα links (συνδέσμους) με εισόδους σε ιστοσελίδες ανάλογων θεμάτων, (όπου μπορείτε να εξαντλήσετε –εάν επιθυμείτε- ατέλειωτες ώρες διαβάσματος, ή μελέτης) κάτι που θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

 

 

 

Εφέτος, στα 7α γενέθλιά μας, θα συνδυάσουμε τους εξωλογισμούς μας με την λογική της επιστήμης ώστε να ανακεφαλαιώσουμε συνοπτικά και περιληπτικά αυτό το μεγάλο θέμα που λέγεται ΧΡΩΜΑ.

Κατ’ αρχάς, στα δυο βασικά ερωτήματα «Τί είναι χρώμα;» και «Γιατί υπάρχουν τα χρώματα;», με τα οποία ξεκίνησε η ιστοσελίδα αυτή, πάνω στα οποία στηρίχθηκε και ξετυλίχτηκε η έρευνά μας για τα ΧΡΩΜΑΤΑ, μετά από πάροδο μιας επταετίας, προστέθηκε ένα τρίτο ερώτημα, εξ ίσου σημαντικό και ανατρεπτικό συνάμα: «Υπάρχουν όντως τα χρώματα;»

Μην ζητάτε να σας δώσουμε την απάντηση κάθε ερωτήματος.

Υπάρχουν πολλές επί μέρους απαντήσεις, πολλές θεωρήσεις, απόψεις, αλλά ολοκληρωτική, συνοπτική απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμα για κανένα.

Ως προς το τελευταίο και νεότερο ερώτημα, που δεν είναι μόνο δικό μας, αλλά απασχολεί πολύ κόσμο, όπως και την ίδια την επιστήμη, σας παραθέτουμε τα σχετικά άρθρα που έχουν ‘ανεβεί’ έως τώρα στην ιστοσελίδα μας:

https://xromata.com/?p=6598

https://xromata.com/?p=6611

https://xromata.com/?p=6627

https://xromata.com/?p=6930

https://xromata.com/?p=7329

https://xromata.com/?p=7342

 

 

 

 

Όσο για τους ‘εξωλογισμούς’ μας, δεν έχουμε παρά να σας συνδέσουμε με ένα παλαιότερο σχετικό άρθρο μας:

https://xromata.com/?p=5097

κλείνουμε δε το ανωτέρω άρθρο με ένα απόσπασμα από την δημοσίευση που έγινε στα 5α γενέθλιά μας:

«…παρακολουθώντας τις επιστημονικές εξελίξεις επί των φωτονίων (οι οποίες δίνουν βάση στις θεωρίες για παράλληλα σύμπαντα), όπου έχει αποδειχθεί πειραματικά πως ένα φωτόνιο, όταν δεν παρατηρείται, συμπεριφέρεται παράδοξα και μπορεί να παρευρίσκεται ταυτόχρονα σε δυο ή περισσότερα σημεία, ή να βρεθεί σε κάποιο κοντινό ή μακρινό σημείο του σύμπαντος…»

 

 

 

Για να πλησιάσουμε κάπως προς τις αναζητούμενες απαντήσεις των τριών αυτών ερωτημάτων, δεν έχουμε παρά να βάλουμε μια τάξη και να δούμε το θέμα των χρωμάτων από τις απαρχές του, δηλαδή από την απαρχή της δημιουργίας, αλλά και πέραν αυτής. Για να κατανοήσουμε κάπως το σημείο αρχής της δημιουργίας και την σχέση του με τα προ αυτής, ας θυμηθούμε την Θεογονική Κοσμογονία του Αλκμάνα, δηλαδή την απόδοση του Big Bang από τον πανάρχαιο αυτόν Έλληνα ποιητή:

https://xromata.com/?p=4149

https://xromata.com/?p=4166

Εδώ γεννάται άλλο αναπάντητο ερώτημα: «Πού βρίσκονται οι απαρχές των χρωμάτων και πού καταλήγουν;»

 

 

 

Ας μην ξεχνάμε πως η Θεά των χρωμάτων, η Ίρις, όπως και η Θέτις, ήταν από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες, των Ολυμπίων θεών, θεότητες, που βοήθησαν την Λητώ να γεννήσει τον Απόλλωνα – Φως. Η Ίρις επιπλέον ήταν η μοναδική θεότητα που πλησίαζε τα νερά της Στυγός μέσα στον σκοτεινό κόσμο του Άδη.

[Για την Ίριδα κάντε κλικ με το ποντίκι σας στο «Ίρις και τα χρώματά της, στα Categories]

 

 

 

Φίλοι της ιστοσελίδας μας, είναι ευνόητο ότι για να μπει η ‘τάξη’ που προαναφέραμε για την κατανόηση των χρωμάτων, μάλλον δεν επαρκεί ένα άρθρο, οπότε θα επανέλθουμε προσεχώς…. ελπίζοντας ότι τα “xromata.com” θα αντέξουν να φθάσουν στα επόμενα γενέθλιά τους.

Πάντως, κλείνοντας, αν και, εμπειρικά, προσδοκούμε* από ουδεμία έως καμία απάντηση στην στήλη των διαλόγων μας, τολμούμε να σας ρωτήσουμε:

«Έχετε κάποια άποψη, ή μήπως θέλετε να σχολιάσετε κάτι, πάνω στα τρία –ή σε κάποιο από αυτά τα τρία- ερωτήματα;»

 

*[Πολύ θα επιθυμούσαμε να διαψευσθούν οι προσδοκίες μας]

 

 


is | Topic: Uncategorized, Εξωλογισμοί | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “7α γενεθλια – τα τρια ερωτηματα”