xromata.com


Τσακρας

 

Τσάκρας και χρώματα

(Γενικά)

 

 


 

 

Στα τσάκρας και τα χρώματά τους είχαμε αναφερθεί πολύ παλιά, με το άρθρο «Ίρις και κουνταλίνι – Η θεά Ίρις πετά ακόμα πιο ανατολικά» https://xromata.com/?p=1195

με αφορμή το ότι κατά την Sahaja Yoga, η παμπάλαια Ολύμπια θεότητα ως ενέργεια ταυτίζεται με την κουνταλίνι, τα δε χρώματα της αγγελιαφόρου του Ολύμπου και θεάς του Ουρανίου τόξου, δίνονται στα τσάκρας με την τακτή σειρά που εμφανίζονται στο τόξο της, αρχίζοντας από το κόκκινο που αντιστοιχεί στο κατώτερο ενεργειακό κέντρο (τσάκρας) το αποκαλούμενο muladkhara.

 

 

Τα τσάκρας πιστεύεται ότι είναι ενεργειακά σημεία ή κόμβοι του λεπτοφυούς σώματος του ανθρώπου (όχι δηλαδή του αντιληπτού δια των αισθήσεων φυσικού σώματος της χονδροειδούς ύλης), τα σημεία συγκέντρωσης των διαύλων ενέργειας της ζωτικής δύναμης.

 

 

Πιστεύεται ότι υπάρχουν πολλά τσάκρας από τα οποία 7 θεωρούνται ως τα σπουδαιότερα.

Η λέξη τσάκρα στα σανσκριτικά σημαίνει τροχός καθώς και κύκλος.

Τα ενεργειακά αυτά κέντρα περιγράφονται σαν περιστρεφόμενοι φωτεινοί κύκλοι όπου το φως καθενός εμφανίζεται με το αντίστοιχο της θέσης του χρώμα και φέρει τις ιδιότητες του χρώματος αυτού.

 

 

 

Τα 7 κύρια τσάκρας και τα χρώματά τους είναι τα εξής:

Muladhara κόκκινο

Svadhisthana πορτοκαλί

Manipura κίτρινο

Anahata πράσινο

Vishuddha μπλε

Ajna μωβ – μπλε

Sahasrara μωβ ρόδινο (το οποίο ευρίσκεται εκτός του ανθρώπινου σώματος, λίγο πιο πάνω από το άκρο της κεφαλής).

 

 

Πριν λίγα χρόνια, μαζί με τον φίλο Γιάννη Φανιουδάκη που ασχολείται με ρέικι και κατ’ επέκταση με τα τσάκρας, κάναμε μαζί μια ομιλία – παρουσίαση. Ο Γιάννης αναφερόταν στα τσάκρας και την επίδρασή τους στο σώμα και την υγεία του ανθρώπου. Με την σειρά μου αναφερόμουν στις ιδιότητες του ανάλογου με το κάθε τσάκρα χρώματος.

Με βάση την ομιλία αυτήν (και όχι μόνο) θα σας παρουσιάσουμε προσεχώς χωριστά κάθε ένα από τα 7 βασικά τσάκρας και τις ιδιότητές του.

 

 


is | Topic: τσάκρας | Tags: None

4 Comments, Comment or Ping

  1. Πόπη Κυπραίου

    1

    ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ?? ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΣΑΚΡΑΣ … ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ … ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟ ΤΣΑΚΡΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ … ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ … Η” ΕΣΤΩ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ??
    Πόπη
    16-12-2015

    15 Dec
  2. Πανος

    2

    Τα τσάκρας θα τα δούμε αργότερα, αναλυτικά, ένα – ένα. Όσο για το ερώτημά σου Πόπη δεν είμαι ο κατάλληλος να σου απαντήσω. Όμως πιστεύω ότι μάλλον δεν γίνεται…. εξάλλου η ενέργεια κουνταλίνη “κοιμάται τυλιγμένη” στο βασικό τσάκρα και από εκεί,αφού αφυπνισθεί, ανέρχεται ανελισσόμενη πρός τα άλλα κατά σειράν… Ίσως κάποιος από τους φίλους που γνωρίζει περισσότερα, να μας απαντήσει και διαφωτίσει επί του ερωτήματός σου.
    Πάνος
    16-12-2015

    15 Dec
  3. Πόπη Κυπραίου

    3

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ …Μ’ ΑΡΕΣΕΙ Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΗ !! ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ … ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ …ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΙΑ ΧΑΡΙΣ ΤΟΝ ΓΕΝΝΗΣΕΙ … ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟ !!! ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ..
    Πόπη
    16-12-2015

    15 Dec
  4. Yannis Fanioudakis

    4

    τα τσάκρα συνηπάρχουν στον άνθρωπο απ την γέννηση του ,τα χρώματα τα καθόρισαν οι άνθρωποι απο πολύ παλια,αλληλοεπειρεάζονται ανάλογα την ζωή που ζει ο καθένας ανάλογα το νοητικό,συναισθηματικό που στο τέλος ο δέκτης ειναι το σώμα!!αν κατάλαβα καλά την ερώτησή σου…
    Γιάννης Φ
    17-12-2015

    15 Dec

Reply to “Τσακρας”