xromata.com


Απαντησεις προς το σχολιο του James (B)

 

Ένας φυσικός απαντά

Σχόλια που προκλήθηκαν από το ερώτημα

Υπάρχουν όντως τα χρώματα;

[Απαντήσεις προς το σχόλιο του James]

μέρος Β

 

 

Είδαμε προηγουμένως, στο μέρος Α, την απάντηση που έδωσε ο Mike προς τον James. Επόμενο ήταν πως η απάντηση του Mike τάραξε κι αυτή τα νερά και προκάλεσε ανταπαντήσεις.

 

 

Συνεχίζουμε λοιπόν με 2 απαντήσεις που τέθηκαν προς τον Mike και την άποψή του.

Ο Larry Dale λέει:

Εν τάξει Mike, ας το δούμε από διαφορετική πλευρά. Τί θα έλεγες για τις πολεμικές τέχνες Chi ;

 

 

Ασχολούμαι με αυτές εδώ και πολύ καιρό και σε διαβεβαιώ ότι πολλοί δεν βλέπουν τον εγκέφαλο σαν μια δεξαμενή ψυχής, πνεύματος (οποιοδήποτε προτιμάς). Η καταστροφή του εγκεφάλου είναι παρόμοια με την καταστροφή οιουδήποτε ζωτικού οργάνου που διακόπτει την ροή ενέργειας. Το σώμα μας αποτελείται από ειδικές μονάδες όπου με την καταστροφή οιασδήποτε από αυτές, πεθαίνουμε. Η καρδιά δεν είναι εγκέφαλος και δεν έχει καμία σημασία η εγκεφαλική δράση σαν σταματήσει η καρδιά ….

 

 

Η ενεργοποίηση της ζωής δεν είναι αποτέλεσμα μόνο του εγκεφάλου αλλά ένα μίγμα «σημάτων» (ενεργειών) που στο τέλος το μίγμα αυτό καθίσταται τόσο μοναδικό όσο και το άτομο που το φέρει.

 

 

Ο βιοκεντρισμός* επίσης μπορεί να διαφωνεί με την άποψή σου.

 

[*Σ.Σ.: Βιοκεντρισμός= Η θεωρία και η πίστη ότι τα δικαιώματα και οι ανάγκες του ανθρώπου δεν είναι σπουδαιότερα από αυτά των άλλων ζωικών μορφών

Σύμφωνα με τα ανωτέρω η περιβαλοντολογική φιλοσοφία εδώ και πάνω από 30 χρόνια τουλάχιστον αναζητεί αντι-ανθρωποκεντρικές φόρμες, συμπεριλαμβανομένων του βιοκεντρισμού και του οικοκεντρισμού.]

 

 

 

Ο Dionlevy απαντά στον Mike λέγοντας:

Είμαι σίγουρος ότι δεν έχεις ελέγξει αυτή την ιστοσελίδα που μόλις σκόνταψα πάνω της. Χαίρομαι που αναφέρεστε σε υπολογιστές επειδή έχω κάποια γνώση γύρω από αυτούς αφού έχω επισκευάσει πολλούς υπολογιστές των αδελφών μου και των φίλων μου, όταν παρουσίαζαν πρόβλημα στο hardware ή το λογισμικό τους. Οι υπολογιστές ίσως είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συσχετιστεί με το ανθρώπινο μυαλό. Επίσης είναι το καλύτερο παράδειγμα απόδειξης του ευφυούς σχεδιασμού. Το επιχείρημά μου θα είναι πολύ σύντομο.

 

 

Κατ’ αρχάς δεν συμφωνώ με τον James αν και καταλαβαίνω την πορεία του συλλογισμού του. Πιστεύω πως εσύ κι εγώ μοιραζόμαστε κοινές αλήθειες, όπως το ότι οι υπολογιστές δεν χρειάζονται έναν «εσωτερικό εαυτό» για την επεξεργασία των πληροφοριών που δέχονται.

 

 

Οι πληροφορίες αυτές υποβάλλονται για επεξεργασία από τον επεξεργαστή, στην περίπτωση του ανθρώπου από τον εγκέφαλο.

Εδώ μπαίνει το επιχείρημά μου. Ο άνθρωπος (ή, όπως αναφέρεις, το ανθρώπινο μυαλό) είναι πολύπλοκος υπολογιστής.

 

 

Όλοι οι υπολογιστές έχουν έναν δημιουργό.

Ως εκ τούτου και ο άνθρωπος έχει έναν δημιουργό.

 


is | Topic: Uncategorized, Εξωλογισμοί, σκέψεις σχόλια άρθρα φίλων | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Απαντησεις προς το σχολιο του James (B)”