xromata.com


Ηλεκτρομαγνητικό φάσμα και δυαδικότης – Electromagnetic spectrum and duality

 

 
Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα υπό το νόμο της δυαδικότητας
 
Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα μεταφέρουν ενέργεια προς κάθε κατεύθυνση στο διάστημα.
Όλα τα σώματα λαμβάνουν, απορροφούν και ακτινοβολούν αυτά τα κύματα που είναι διττά (νόμος δυαδικότητας;) ηλεκτρικά και μαγνητικά!
 
 
Τα ηλεκτρικά και μαγνητικά κύματα της σύνθετης αυτής ακτινοβολίας πάλλονται καθέτως μεταξύ τους ενώ ταυτοχρόνως κινούνται προς την κατεύθυνση προς την οποία ταξιδεύει ολόκληρη η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία με μορφή κυμάτων.
Όταν το ηλεκτρομαγνητικό κύμα προσκρούσει σε ένα άτομο τα δυο πεδία που το συνιστούν μπορούν να προσφέρουν ενέργεια σε ένα ηλεκτρόνιο, επιτρέποντάς του να μεταπηδήσει σε ανώτερη ενεργειακή στάθμη.
(Προσέξτε αυτό το σημείο για να καταλάβουμε καλύτερα αργότερα -όταν αναφερθούμε σε αυτήν- τη λειτουργία απόδοσης των χρωμάτων από τα διάφορα σώματα)
Έτσι, το ηλεκτρομαγνητικό κύμα μεταφέρει ενέργεια στο χώρο.
Μικρό τμήμα αυτής της ενέργειας είναι το αποκαλούμενο «ορατό φως», δηλαδή το μέρος της συνολικής ακτινοβολίας που μπορεί να «δει» το ανθρώπινο μάτι, και κατ’ επέκταση να δει και τα χρώματα* των οποίων αυτό (το φως) είναι φορέας.
*Για την ακρίβεια, ορθότερο είναι να ειπωθεί:
«Όσα από τα χρώματά του μπορεί να αντιληφθεί ένα φυσιολογικό ανθρώπινο οπτικό όργανο».
Στη σύγχρονη φυσική, το ορατό φως και η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία μπορεί να ειδωθούν ως δυο διαφορετικές συμπλη- ρωματικές μορφές.
Α) με κυματοειδή μορφή σαν ένα ηλεκτρομαγνη- τικό πεδίο
Β) με μορφή χειμάρρου σωματιδίων χωρίς μάζα που καλούνται φωτόνια.
 
 
 

Στην ιστορία της έρευνας του φωτός, ξεκινώντας από τον Νεύτωνα και έπειτα, υπήρχε διάσταση απόψεων διαφόρων επιστημόνων ως προς την αποδοχή της φύσης του φωτός

Κάποιοι δεχόντουσαν μόνο τη σωματιδιακή φωτονιακή μετάδοση του φωτός (Newton, Einstein), ενώ άλλοι μόνο την κυματοειδή φύση του (Young, Maxwell, Planck).

 

Σήμερα είναι αποδεκτές και οι δυο φύσεις της μετάδοσης του φωτός.

 

 

 

 

Electromagnetic spectrum and duality

 

Electromagnetic waves under the law of duality

 


Electromagnetic waves carry energy in any direction in space.

All bodies receive, absorb and radiate these waves that are dual, electrical and magnetical!

The electrical and magnetic waves of this composite radiation are pulsating vertically to each other, while moving in the same direction that the whole electromagnetic radiation is heading.

When the electromagnetic wave impinges on an atom, its two fields it can provide energy to an electron, allowing it to switch to a higher energy level.

(Take care of this point for better understanding, later – when we’ll talk about it -, the function of rendering colors from different bodies).

Thus the electromagnetic wave transfers energy to space.

A small part of this energy is the so-called "visible light," that is, the part of the total radiation that can "see" the human eye, and consequently also see the colors * of whom the light is a carrier.

* In fact, it is better to be said:

"Any of its colors that can be perceived by a normal human optical organ".

In modern physics, visible light and electromagnetic radiation can be considered as two complementary forms.

A) in waveform as an electromagnetic field

B) in the form of a massless particles called photons.

In the research of light history, starting from Newton and on, there was a difference of views of various scientists regarding the acceptance of the nature of light

Some of them only accepted the particle (photons) transmission of light (Newton, Einstein), while others only the wave-like nature of it (Young, Maxwell, Planck).

 

Today both natures of the transmission of light are acceptable.


is | Topic: Ηλεκτρομαγνητικό φάσμα και Φως, Συμπαντικοί νόμοι και χρώματα, φως | Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

3 Comments, Comment or Ping

  1. ΜΙΧΑΗΛ ALDEBARAN

    1

    Καθώς το ηλεκρομαγνητικό μου πεδίο τελευταία έχει κάπως εξασθενήσει, δράττομαι της ευκαιρίας, να φορτίσω τις ”μπατταρίες” μου και να συλλέξω φωτόνια απ’τις παραλίες
    της Λήμνου, που κατά μία εκδοχή σημαίνει: Λευκή.
    Αν τα καταφέρω, Πάνο μου, ίσως περάσω κι απ’το Κοντοπούλι.
    Λόγω ελλείψεως φορητού υπολογιστή (ας όψεται η οικονομική κρίση), θ’αναγκαστώ να τηρήσω ”σιγή ασυρμάτου” για τις επόμενες 20 ημέρες περίπου.
    Καλό Καλοκαίρι σ’όλους τους ”χρωματιστούς”, αλλά και πιότερο ακόμη σ’αυτούς, που δεν έχουν ακόμα ανακαλύψει τα ”χρώματα”(.com), και δονούνται μόνο στο μαύρο (άντε και σε λίγες αποχρώσεις του γκρίζου).
    Λουστείτε, όσο μπορείτε με φωτόνια κι αδράξτε και την παραμικρή ηλιαχτίδα που θα συναντήσετε (εσωτερικά ή εξωτερικά). Οι καιροί είναι χαλεποί και χρειάζονται ανθρώπους με θετικές δονήσεις. ‘Ετσι, σαν εμάς βρε παιδιά!
    19-7-09

    17 Jul
  2. admin

    2

    Αφήνω τις αρχές μου ΜΙΧΑΗΛALDEBARAN να απαντώ στα comments μετά από κάποιες ημέρες και απαντώ αμέσως για να σου ευχηθώ ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ και να μας επιστρέψεις δριμύτερος!
    Χαιρετισμούς στην ωραία περίεργη Λήμνο (δεν ήξερα ότι κατά μια εκδοχή σημαίνει Λευκή) με τα περίφημα κρασιά της.
    Αφού θα περάσεις από το Κοντοπούλι θα πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσεις για την Ηφαιστεία την καταπληκτική μισοβυθισμένη πόλη, από τα λίγα αρχαιολογικά ευρήματα στον κόσμο, που (όπως σχολίασες στο προηγούμενο comment σου για την αδιαφορία των σύγχρονων Ελλήνων) έχουμε εγκαταλείψει ως έχει μετά τις προπολεμικές ημιτελείς ανασκαφές της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής.
    (Κοντοπούλι σημαίνει: κοντά στην [αρχαία] πόλη)
    Στη συνέχεια θα πας στη σπηλιά του Φιλοκτήτη. Φρόντισε να είστε εκεί κατά προτίμηση απόγευμα αργά, χωρίς πολύ κόσμο, για να απολαύσετε τον φλοίσβο των κυμάτων της σπηλιάς και να δεχτείτε τις δονήσεις που εκπέμπονται από τα απέναντι ερείπια του ιερού των Καβείρων. Ανατριχιάζω μόνο που το σκέπτομαι!
    Αναμφισβήτητα θα βρεθείτε ένα δειλινό στον Κόκκινο (Κότσινο) για να θαυμάσετε ένα από τα πιο κατακόκκινα ηλιοβασιλέματα του Αιγαίου! Γι’ αυτό εξάλλου η περιοχή ονομάστηκε Κόκκινος.
    ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ και πάλι, τόσο σε σένα και την οικογένειά σου, όσο και σε όλους τους “χρωματιστούς” και μη, που ξεκινάν για τις διακοπές τους αυτές τις μέρες.
    Πάνος
    19-7-09

    17 Jul

Reply to “Ηλεκτρομαγνητικό φάσμα και δυαδικότης – Electromagnetic spectrum and duality”