xromata.com


Χρωματισμος μαγικων τετραγωνων (Α)

 

Ο χρωματισμός των μαγικών τετραγώνων (Α)

 

Στα μαγικά τετράγωνα έχομε αναφερθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο https://xromata.com/?p=5436 δίνοντας μια γενική επεξήγηση για το τι είναι αυτά τα περίφημα «Μαγικά Τετράγωνα», τα οποία όπως αναφέραμε δεν έχουν χρώμα, αλλά μόνο αριθμούς.

Γράψαμε επίσης ότι: Τα «μαγικά τετράγωνα» πέρα από τις όντως δύσκολες αριθμοσοφικές τους αποκαλύψεις, μπορούν να αποκαλύψουν πολύ περισσότερα πράγματα εάν αντιστοιχιστούν οι αριθμοί τους με άλλα στοιχεία, π.χ. όπως έκανε ο Άγγλος John Searl αντικαθιστώντας τους αριθμούς με μαγνήτες.

Προσωπικά ασχολήθηκα με την τοποθέτηση χρωμάτων στα μαγικά τετράγωνα (για την ακρίβεια στο απλούστερο των μαγικών τετραγώνων ή αν προτιμάτε κυριολεκτικά, στον βασικό εννεαδικό πίνακα) και μπροστά μου άρχισε να ξεδιπλώνεται ένας θαυμαστός κόσμος, όπου τα χρώματα είναι τα κλειδιά που ξεδιπλώνουν τις διάφορες πύλες του.

 

 

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Αυτό που ανέφερα προηγουμένως σαν βασικό εννεαδικό πίνακα (ο οποίος αλλιώς ονομάζεται «πίνακας των εννέα ιδιοτήτων της μονάδας ή του πνεύματος») είναι ένα από τα απλούστερα μαγικά τετράγωνα της τάξεως του 3, δηλαδή χωρισμένο σε 3 Χ 3 = 9 μικρότερα τετράγωνα που στοιχειώνονται από τους 9 μονοψήφιους αριθμούς σε συνεχή αύξουσα διάταξη, με κάθετη τοποθέτηση των αριθμών κατά σειρά εντός αυτών:

 

 

Η διαφορά του βασικού αυτού «μαγικού τετραγώνου» από τα κλασικά μαγικά τετράγωνα είναι ότι ενώ εκείνα δίνουν το ίδιο άθροισμα εάν προστεθούν οι αριθμοί τους, κατά σειρά, καθέτως, οριζοντίως, ή διαγωνίως,

 

 

στο βασικό αυτό τετράγωνο της τάξεως του 3 (όπου οι αριθμοί τοποθετούνται κατά αύξουσα δύναμη) έχουμε το ίδιο τελικό άθροισμα μόνο καθέτως και διαγωνίως (όπου τελικό άθροισμα = ο αριθμός που προκύπτει από την άθροιση του συνόλου των ψηφίων του αριθμού που προκύπτει από την άθροιση, δηλαδή πχ. 4 + 5 + 6 = 15 = 1 + 5 = 6)

Τα αθροίσματα που προκύπτουν οριζοντίως μας δίδουν την σχέση 3,6,9

Αναλυτικά, έχουμε δηλαδή:

Οριζοντίως:

1 + 4+7 = 12 = 1 + 2 = 3

2 + 5+ 8 = 15 = 1 + 5 = 6

3+ 6 + 9 = 18 = 1 + 8 = 9

 

Καθέτως:

1 + 2 + 3 = 6

4 + 5 + 6 = 15 = 1+ 5 = 6

7 + 8 + 9 = 24 = 2 + 4 = 6

 

Διαγωνίως:

1 + 5 + 9 = 15 = 1 + 5 = 6

3 + 5 + 7 = 15 = 1 + 5 = 6

 

Αυτή η αθροιστική διαφορά είναι που κάνει τον εννεαδικό πίνακα να διαφέρει από τα κλασικά μαγικά τετράγωνα, όμως αυτός ο πίνακας είναι η βάση για την δημιουργία των μαγικών τετραγώνων, τα οποία δημιουργούνται με την μετακίνηση, εντός αυτών, της βασικής τακτής τοποθέτησης των αριθμών.

Όταν μου πρωτοδόθηκε ο πίνακας, των εννέα ιδιοτήτων της μονάδας, μου γεννήθηκε μια μεγάλη απορία.

Γιατί να αριθμοίζεται κάθετα και όχι οριζόντια;

 

 

 

 

 

Στην απορία μου για την ορθότητα του τρόπου τοποθέτησης των αριθμών, μου δόθηκε η εξής Πυθική απάντηση: «Μπορεί να έχεις δίκιο! Ψάξε βρες το!»

Μάλιστα, να ψάξω να το βρω! Πώς όμως; Από πού ν’ αρχίσω και πού να τελειώσω; Καθόλου εύκολο πράγμα, χρησιμοποιώντας 9 διαφορετικά στοιχεία, όπως οι εννέα αριθμοί. Χρειαζόμουν μια απλοποίηση. 9 : 3 = 3

Με την απλοποίηση, που μου έδωσε τον αριθμό 3, ήλθε η «φώτιση». Θυμήθηκα το αξίωμα που λέει: «Κάθε εκδηλωμένη μονάδα, εκδηλώνεται τριαδικά».

Φώτιση = φως = μονάδα που εκδηλώνεται τριαδικά. Το φως σαν «μονάδα» εκδηλώνεται τριαδικά με τα τρία βασικά χρώματα, οπότε θα αντικαταστήσω κάθε έναν από τους τρεις αριθμούς (1,2,3) που προέκυψαν από την απλοποίηση των 9 αριθμών, με ένα από τα τρία βασικά χρώματα….

 

 

Οπότε, έτσι, προέκυψε ο χρωματισμός του εννεαδικού πίνακα!

(συνεχίζεται)

 


is | Topic: Uncategorized, Αριθμοί και χρώματα, Εξωλογισμοί, μαγικά τετράγωνα, Συμπαντικοί νόμοι και χρώματα | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Χρωματισμος μαγικων τετραγωνων (Α)”