xromata.com


Επαγγελμα – ντυσιμο – χρωμα (59α) [χρωματικες συνομιλιες]

 

 

Χρωματικές Συνομιλίες  (59α)

Χρώμα, ντύσιμο και βίος επαγγελματικός (μέρος β)

 

 

 

Αρχίσαμε να συνομιλούμε με τα χρώματα για το πόσο σχετίζονται με το ντύσιμό μας, αν δηλαδή παίζουν κάποιο ρόλο και πόση δύναμη έχουν όταν χρωματίζουν τις ενδυμασίες μας.

Πρόκειται για ένα τεράστιο πολυποίκιλο κεφάλαιο που απλώνει τα δίχτυα του από την ψυχολογική μας ενδυνάμωση στην καθημερινότητα, έως τις κοινωνικές μας «συναλλαγές». Είναι «δηλωτικά» οικονομικής κατάστασης, εκφράζουν «θέσεις» και καταγράφουν «ιστορικές» εποχές. Μας υποτάσσουν στις διαταγές της αυτού υψηλότητας της Μόδας, αλλά και μέσω αυτής επαναστατούν όταν καταστάσεις γίνονται ανυπόφορες και «δεν πάει άλλο»!

Όπως καταλαβαίνεται, αν καταπιαστούμε λεπτομερώς με το χρώμα στο ρούχο, δεν θα μας αρκέσουν άρθρα μηνών για να καταγράψουμε το όλο θέμα.

Ακόμα και το χρώμα στις γραβάτες έχει τη σημασία του, ανάλογα με την περίπτωση.

Ακόμα και στα εσώρουχα (Ναι! Μη χαμογελάτε) το χρώμα δηλώνει καταστάσεις και παίζει σημαντικό ρόλο, σε συνάρτηση πάντα με το υλικό των εσωρούχων.

Εμείς όμως μιλήσαμε για τον επαγγελματικό χώρο και σ’ αυτόν επιστρέφουμε.

Τα χρώματα λοιπόν που φοράμε στον επαγγελματικό μας χώρο παίζουν σημαντικό ρόλο για την επιτυχή ή όχι εξάσκηση του επαγγέλματός μας, ενώ πολλές φορές συμβάλλουν για την πρόσληψή μας (ή το αντίθετο) ή μια σύναψη επαγγελματικής συμφωνίας.

Για να πετύχουμε το στόχο μας στις προαναφερθείσες περιπτώσεις, ή για να βελτιώσουμε το επαγγελματικό μας status quo πρέπει να γνωρίζουμε την εντύπωση και επίδραση που ασκούν τα χρώματα της επαγγελματικής μας αμφίεσης. Σημειωτέον δε ότι η χρωματική αυτή σημειολογία δεν είναι πάντα σταθερή. Μεταβάλλεται, ανάλογα με τον χώρο και την εποχή. Εμείς όμως θα αναφερθούμε σε γενικότερες και σταθερότερες «χρωματικές καταστάσεις».

 

 

 

 

 


is | Topic: Κοινωνική ζωή και χρώματα, Χρωματικές Συνομιλίες, Ψυχολογία και χρώματα | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Επαγγελμα – ντυσιμο – χρωμα (59α) [χρωματικες συνομιλιες]”