xromata.com


Μεγεθη Χρωματων

 

Μέγεθος και εύρος των χρωμάτων

 

 

 

Έχουν μέγεθος τα χρώματα; Προσέξτε τι θα απαντήσετε!

Μην βιασθείτε να πείτε ΟΧΙ γιατί ΝΑΙ, τα χρώματα έχουν μέγεθος, απειροελάχιστο μεν και όχι αντιληπτό με γυμνό οφθαλμό, αλλά έχουν!

Πώς είναι δυνατόν να μην έχουν, αφού όλες οι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες από την μια άκρη του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος έως την άλλη έχουν κάθε μια το μέγεθός της και μάλιστα μεγέθη με τεράστιες διαφορές μεταξύ των δυο άκρων του φάσματος.

Από την μια πλευρά όπου βρίσκονται τα ραδιοκύματα, τα μήκη κύματος των ακτινοβολιών είναι μεγαλύτερα και από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, για να καταλήξουν στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται οι ακτίνες γάμμα, σε μεγέθη μικρότερα και αυτών των υποατομικών σωματιδίων.

https://xromata.com/?p=584

Σαν μέγεθος των χρωματικών ακτινοβολιών εκλαμβάνεται το μήκος κύματος κάθε μιας από τις 6 χρωματικές ακτινοβολίες, που και αυτών οι διαφορές μεγεθών είναι τεράστιες μεταξύ τους (υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της μεγαλύτερης κόκκινης ακτινοβολίας και της μικρότερης μωβ) και ας θεωρούνται ασήμαντες για τα ανθρώπινα δεδομένα.

Επειδή όμως, όπως λέγεται, καμιά φορά, μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλια λόγια, και για να καταλάβετε τις διαφορές των μεγεθών, αλλά και να συγκρίνετε τα μεγέθη των χρωματικών ακτινοβολιών, δεν έχετε παρά να κάνετε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο (link), όπου είναι καταχωρημένα όλα τα μεγέθη που μπορεί να δει ο άνθρωπος με γυμνό οφθαλμό, με βοηθητικά όργανα ή να συλλάβει με τον νου του, από το απειροελάχιστο μέγεθος της μονάδας πλανκ, έως το ασύλληπτο μέγεθος του σύμπαντος.

 

http://htwins.net/scale2/scale2.swf?bordercolor=white

 


is | Topic: Uncategorized, Ηλεκτρομαγνητικό φάσμα και Φως, Φύση και χρώματα | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Μεγεθη Χρωματων”