xromata.com


Ισαάκ Νεύτων (επεισόδιο 3) – Isaac Newton (episode 3)

 

 

Ισαάκ Νεύτων – επεισόδιο 3ο

 

Αφήσαμε το νεαρούλη Νεύτωνα να φοιτά στη Βασιλική σχολή στο γειτονικό Γκράνθαμ, οικότροφο του φαρμακοποιού της περιοχής, μακριά από γιαγιά και μάνα.

Τώρα, η μαμά Χάννα, ήταν φαίνεται από αυτές που τους φυτεύουν τους συζύγους. Με άλλα λόγια της πήγαινε η χηρεία και το επανέλαβε. Έτσι ο σύζυγός της, κύριος Σμιθ, έφυγε για το αγύριστο ταξίδι, αφήνοντας μια καλή κληρονομιά στην καλή του και άλλα τρία παιδιά, δυο κορίτσια και ένα αγόρι.

Ως οικονομημένη χήρα, η Χάννα θυμήθηκε το πρωτοσπλάχνο της, το έβγαλε από το σχολείο και το έφερε κοντά της με το όνειρο να τον κάνει αγρότη και διαχειριστή της περιουσίας της. Περίπου ένα χρόνο κράτησε το μαρτύριο αυτό για τον νεαρό Ισαάκ που ήταν ανεπίδεκτος των αγροτικών. Τελικά, τόσο ο θείος του και αδελφός της μάνας του, που διέκρινε τις ικανότητες του ανιψιού, όσο και ο ίδιος ο διευθυντής της Βασιλικής σχολής, ο αξιότιμος κύριος Χένρι Στόουκ, έπεισαν την μητέρα του να επιτρέψει την επιστροφή του στο σχολείο, όπου διέπρεψε με αποτέλεσμα να συνεχίσει ανώτερες σπουδές στο Τρίνιτι Κόλετζ του Καίμπριτζ.

Ευτυχώς δηλαδή που ενέδωσε η μητέρα Χάννα και έτσι δεν στερηθήκαμε αυτή την σπουδαία προσωπικότητα των επιστημών που ασχολήθηκε με τη φυσική, τα μαθηματικά, την αστρονομία, φιλοσοφία, αλχημεία και θεολογία, ενώ θεωρείται «πατέρας» της οπτικής, του νόμου της βαρύτητας και της Νευτώνειας μηχανικής..

 

 

Isaac Newton –  episode 3


We left little young Newton to attend at the Royal School in nearby Grantham, intern of the area’s pharmacist, away from his grandmother and his mother.

Now mom Hannah was one of those ladies who like to “plant in the ground” their husbands. In other words she liked widowhood, so she reiterated. Thus her husband, Mr. Smith, left for the no return journey, leaving her a good legacy and other three children, two girls and a boy.

As a wealthy widow, Hannah remembered her first born, pulled him out from school and brought him close to her, dreaming to make him a farmer and manager of her property. Young Isaac was not susceptible of rural life and his torment lasted about a year. Eventually, his uncle and brother of his mother, who descried the abilities of his nephew, and also the director of the Royal School, the honourable Stoke Henry, as well, convinced his mother to allow his return to school, where he excelled in result to continue higher studies at Trinity College of Cambridge.
Fortunately mother Hannah relented and so we did not lose this great personality of science that dealt with physics, mathematics, astronomy, philosophy, alchemy and theology, while is considered a "father" of the optics, the law of gravity and Newtonian engineering ..

 


is | Topic: Αυτοί που ασχολήθηκαν με το χρώμα, Ιστορήματα με χρώματα | Tags:

5 Comments, Comment or Ping

  1. Sosso

    1

    Καλημέρα Πάνο, καλή εβδομάδα. Όπως υποσχέθηκα, παράτησα την δουλειά πρωί πρωί και βυθίστηκα στον μαγικό κόσμο των χρωμάτων που τόσο ιδιαίτερα ξέρεις να δημιουργείς για όλους μας. Μου φαίνεται λίγο δύσκολη η περιήγηση, έτσι με τις στήλες κλπ., αλλά μάλλον οφείλεται στο ότι δεν έχω καμμία εμπειρία από blogs. πιστεύω ότι η συχνή χρήση θα με απαλλάξει από κάθε δυσκολία και αδεξιότητα. συγχαρητήρια, γιατί η δουλειά που έχεις κάνει για να το στήσεις, όλο το μεράκι που σε διακρίνει, είναι εμφανές και διαποτίζει κάθε λέξη, κάθε ιδέα. Την αγάπη μου στον Κωστή για την συμβολή του και πές του να αφήσει τις γκρίνιες, αξίζει τον κόπο. Περιμένω με ανυπομονησία να δώ πώς ο καημένος ο Αϊζακούλης διοχέτευσε την γκρίνια για την μαμάκα του στις ανακαλύψεις σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Πολύ μικρές οι μπουκιές που μας δίνεις, πάντα όμως εύγευστες. Καλή συνέχεια στην προσπάθειά σου, καλημέρα στους φίλους που επικοινωνούν μαζί σου, καλημέρα Ιωάννα! έκπληξη! Μόλις αισθανθώ λίγο πιό οικεία με τον χώρο, θα έχουμε να λέμε. Πολλά φιλιά, καλή εβδομάδα. Η Έλενα στέλνει την καλημέρα και την αγάπη της.
    4-5-09

    28 Apr
  2. admin

    2

    Περί Αΐζακούλη η συνέχεια αναρτήσεται οσονούπω! Sosso, στην αρχή είναι λίγο δύσκολη η περιήγηση στο blog για όσους δεν είμαστε εξοικιωμένοι, γι’ αυτό, όπως έγραψα και στην Αγγελική – Δράμα, αναρτήθηκε η κατηγορία “διαδικαστικά” για να μας διευκολύνει.
    Οι μπουκιές όντως είναι, όπως λες, μικρές αλλά εύγευστες, για να μην βαρυστομαχιάζουμε.
    Η συμβολή του Κωστή στην εμφάνιση των posts είναι πολύτιμη (και κουραστική). Πιστεύω ότι όταν και αν “πάρει” ζεστά το θέμα θα μεγαλουργήσει!
    Ελπίζω σύντομα να αισθανθείς πιο οικεία και να τα λέμε!
    Γνωρίζω ότι είσαι αριθμοσοφικό άτομο, ότι γοητεύεσαι από τις αριθμοσοφικές σχέσεις, γι΄αυτό σου συνιστώ να ρίξεις άλλη μια ματιά στο post των Τριτογενών χρωμάτων!
    Πάνος
    7-5-09

    28 Apr
  3. marina karderini

    4

    Γοητευμένη από τίς…μπουκιές Πανούλη ,τίς γεύτηκα μεσημεριάτικα ,πρό φαγητού και …χόρτασα ,νάσαι καλά !
    17-2-12

    28 Apr
  4. admin

    5

    ΧΑΤΖΗΣΤΡΑΤΗΣ ΦΑΝΗΣ: Καλημέρα Πάνo μου….ΑΧ αυτές η μανάδες…
    09-04-2017

    28 Apr

Reply to “Ισαάκ Νεύτων (επεισόδιο 3) – Isaac Newton (episode 3)”